Raksavalo

Esikoisemme huoneessa on menossa täysi remontti. Tarpeet ovat muuttuneet kovasti. Muuttaessamme tähän taloon poika oli 4-vuotias legoilla rakentelija. Joten, säilytystilat huoneessa olivat hyvin tärkeässä roolissa, sai kaikki lelut siivottua pois lattialta ja säilytykseen. Esikouluiässä tuli tarve kirjoituspöydästä, joka silloin ratkaistiin levyllä, kahden säilytyslaatikostojen päälle/väliin. Eli, varsinaista pöytää ei silloinkaan hankittu.
 
Nyt legoilla rakentelu on vähentynyt. Suurin osa Legoista ja muut lelut on pakattu laatikoihin, viety varastoon odottamaan pikkuveljen kasvamista. Ja, kirjoituspöydän tarvekin on noussut uudelleen esille. Pöytä joka on niin syvä, että kaksi kirjaa mahtuu päällekkäin. 
 
Aikoinani maalasin huoneeseen yhden seinän erivärisillä raidoilla sekä magneettimaalilla. Tämä seinäkin on alkanut olemaan hieman "lapsellinen". Ja, äiti hieman nolo, kun ei ymmärrä kaikkia "tarpeita"! Näitä tarpeita kun vaikuttaa olevan aika paljon jo tämän ikäisellä.
 
No, tätä remonttia on nyt odotettu jo lähes vuoden päivät. Kirjoituspöydän ja tapetin vaihtamisen me vanhemmat kyllä ymmärsimme. Mutta, nämä tarpeet. Listalta löytyy niin tietokonetta, tablettia, TV, DVD, stereot, pelikonsoli...
 
Kehotimme lasta laittamaan tarpeet ns tärkeysjärjestykseen ja mietimme, jospa hän keräisi rahaa (pienillä askareilla jne). Joulupukkikin oli kuullut toiveista ja syntymäpäivänäkin vieraat osasivat tuoda lahjakortteja juuri oikeaan liikkeeseen. Joten, aika paljon tuo lista on näin lyhentynyt. Hienosti lapsi ymmärsi tämän, kaikkea kun ei vaan voi saada. Eikä ajatuksella, heti kaikki minulle!
 
Mutta, nyt vihdoinkin tähän raksavaloon. Näitä raksavaloja on käytetty sisustuksessa jo jonkin aikaa. Ja, sellainenhan sopii pojan huoneeseen mielestäni oikein hyvin. Mutta, enpä ole löytänyt meiltä päin tuollaista valoa, jossa myös katkasin. Kaikki versiot ovat sellaisia, jotka tulee sammuttaa aina pistokkeesta irrottamalla.
Mutta, meidän oma sähkömiehemme (yhden lapsemme kummisetä), joka muinoin teki kaikki sähkötyöt kotiimme. On ratkaisu tähän sisustusongelmaan. Hän lyhensi 5m johdon juuri sopivan mittaiseksi (minä kun inhoan johtokasoja) ja laittoi tuon katkasijan. Nyt valaisin on juuri sopiva käyttötarkoitukseensa, koulupöydän yläpuolelle.
 
Huone on saanut uuden tapetin ja muut seinät maalia pintaan. Sekä, näin puutalossa tyypilliset kuivumiset/lohkeamiset nurkissa on korjattu. Työpöytä saapui jo, mutta vielä yksi kaluste puuttuu. Vielä hetki, sitten pääsen esittelemään esikoisemme huonetta täällä blogin puolella. Tässä kohteessa "sisustussuunnittelijana" on toiminut esikoisemme, joten lopputulos on juuri 10 -vuotiaan toiveiden mukainen.

Kalustelähetystä odotellen!

Kaisa

Kommentit

 1. Meillä on myös tuo "roikkavalaisin" just sellaisena pistokeversiona ja on kans jossain vaiheessa menossa pojan huoneeseen. Itse asiassa sillä on ollut paikka valmiina jo vaikka kuinka kauan, mutta jostain syystä se on vain jäänyt tekemättä.
  Kiva nähdä, minkälainen huoneesta on tullut...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tähän asti tyrmännyt ko valaisimen, juuri tuon katkaisimen puuttumisen vuoksi. Mutta, nyt kun sähkömies tuon katkaisimen valaisimeen laittoi, niin valaisimestakin tuli minun mieleen. Ja, iso plussa vielä tuosta, kun johto lyhennettiin. :)

   Poista
 2. Uskon, että huone on tarkkaan suunniteltu ja mietitty :)
  Kiva nähdä lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit kuule ollut seuraamassa näitä suunnitteluja! :) Tarkkaa touhua! Mistä lie oppinut? :) Ehkä saat kutsun tupareihin! ;)

   Poista
 3. Kiva suunnitelma! Tulee varmasti hieno huone! Mukavaa viikkoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Odotan niin lapsen kanssa yhdessä, että huone valmistuu. Ja, kiva kun lapsella on omat ajatukset ja ideat. No, ihan kaikkea ei tietenkään voi toteuttaa! Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Nuo raksavalot on kivoja. Tuo suunnitteleminen ja pikku rempat on niin ihania , täälläkin olisi vaikka mitä mietinnässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuota remppaa löytyy, täytyy edetä yksi huone kerrallaan. Suunnittelu on kivaa, odotan kyllä jo huoneen valmistumista! :)

   Poista
  2. Niin, ja kiva kun poikkesit blogissani. Tervetuloa toistekin!

   Poista
 5. Pienellä tuunauksella raksavalosta tuli todella kiva ja käytännöllinen!
  Odotan innolla valmiin huoneen esittelyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Nyt valaisin on käytännöllinen ja sopiva sisätiloihin. Huone valmistuu pikkuhiljaa! :)

   Poista
 6. Heissan, minä tänne jostain eksyin. Ja löysin mukavan blogin :) Nuo roikkavalot on tosi näppäriä. Tervetuloa meille Sievähelmeen kurkkimaan jos kerkiää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogini. Joo, olen niin ihastunut tuohon raksavaloon, nyt kun johto lyhyempi ja katkasin paikallaan. :) Toivottavasti viihdyt blogini matkassa ja tulen varmasti vastavierailulla käymään. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 7. Kuulostaa tosi kivalta. Itsellä löytyy myös useampi roikkavalaisin kotoa. Ne vaan sopii niin moneen menoon. Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin sopivat autotalliin kuin makuuhuoneeseenkin. :) Mukavaa sunnuntaita!

   Poista

Lähetä kommentti