Aihiset

Onko teille tuttu ohjelma Kaappaus keittiössä? Meillä ko ohjelmaa katsottiin jonkin verran ja seurattiin kuinka Kari Aihinen kokkasi tutuista ruoka-aineista ruokia koko perheelle. Joitakin hyviä vinkkejäkin on tartui, miten saada pienellä muutoksella tutuista raala-aineista aivan uusi ruoka.

Meillä keittiötä käyttää koko perhe, en siis pelkästään minä. Mieheni laittaa ja käy kaupassa yhtälailla kuin minäkin. Ja, tämän ovat myös pojatkin oppineet. No, eivät he nyt varsinaisesti ruokaostoksia yksinään suorita, mutta avustavat kaupassa tavaroiden etsinnässä. Ja, kyllä he kaupassa yksinkin osaavat asioida, esim aikaisemmin postailemani jäätelön tarvikkeet kulkeutuvat nopsasti kotiin.
Tässä yhtenä hieman harmaana päivänä koululaiset tiedustelivat, jospa he voisivat laittaa tänään ruokaa. No, sehän sopii minulle. Ja, näin tuo lounaan valmistus sujui pojilta yhteistuumin. Toinen sekoitti ja toinen pilkkosi.
Kanan paistaminen sekä makaroonien keittäminen sujui mallikkaasti. Ja, keksiväthän he pilkkoa joukkoon jotain terveellistäkin, paprikaa. Kuulin kuinka he keskustelivat, että äiti haluaisi ruokaan myös jotain väriä.
Minun työkseni jäi vain istua pöytään valmiin annoken viereen. Ja, hyvältä maistui. Taidan tilata näiltä kokeilta ruokaa toistekin.

Ruokailun jälkeen kun siivosin keittiötä, mietin ylpeänä poikieni työskentelyä ja lounaan valmistusta. Tietenkään heidän tehtävä ei ole valmistaa meille ruokaa joka päivä, mutta kiinnostus ruoanlaittamiseen on syntynyt. Ja, tästä olen ylpeä. Olen ottanut heidät pienestä pitäen mukaan keittiöön ja antanut heidän osallistua ruoan valmistukseen. Varmasti tulee aika, kun kokkaaminen ei heitä niin kiinnosta. Mutta uskon että kiinnostus löytyy myöhemmin uudelleen, kun on taas sen aika.

Mites teillä, viihtyykö koko perhe keittiössä ruokaa valmistaen?

Kaisa


Kommentit

 1. Ihania pikkukokkeja siellä!! Mun miniä jännittää hellan käyttö ihan hurjasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Terve pelkääminen on hyväksi ja kyllä sitä ehtii vielä kokkaamaan. Meillä pojat ovat hyvin innostuneita leipomaan ja laittamaan ruokaa. Täytyy antaa nyt mahdollisuus kun kiinnostaa keittiötyöt!

   Poista
 2. Kiva nähdä lapsia keittiössä :) Meillä nuorempi pojista auttaa mua välillä, paistamisessa ja leivonnassa. Osaavat myös pilkkoa ja esimerkiksi pizzaa on tehty koko perhe yhdessä.Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on mukava ottaa lapset mukaan keittiöön, samalla tulee juteltua päivän kuulumiset. Ja, on se hyvä oppia ihan perus ruoanlaitto taitoja. Kiitos, samoin mukavaa iltaa teille!

   Poista
 3. Meillä kokkaa keittiössä kaikki. Isäntä tykkää ruoanlaitosta, minulle se on enemmänkin välttämätöntä "pakkoa". Poika tekee silloin tällöin jotain pieniä juttuja (esim. viime viikolla paistoi pihvit), mutta ei vielä kovinkaan omatoimisesti.
  Olen ajatellut, että pienet keittiötehtävät lapsella näkyvät siellä hamassa tulevaisuudessa. Toivon, että meidän esimerkkimme kotiruoasta kantaisi sinne itsenäistyvän nuoren kotiin. On kiva käydä välillä ravintolassa syömässä, mutta kotiruoalla (ja itse tehden)sillä on vielä suurempi arvo...<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pienet kotiaskareet luovat pohjaa tulevaisuuteen. Eikä meidän pojat joka päivä meillä kokkaa, mutta välillä. Ja, tämä että itse pyytävät saada kokota, on paljon!

   Poista
 4. Vau! Meillä kohta 10vee tyttö joskus paistaa munia tms. Poika (pien 12v. ei sen sijaan ole innostunut) Ruuanlaittotaito on niin hyvä taito näinä uusavuttomuuden aikoina. Vielä kun oppisivat siivoamaankin sen jälkeen, siihen tahtoo innostus aina lopahtaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jokainen aikanaan kokkaa, kun sen aika/kiinnostus on. Niinpä, hyvä taito nykyaikana. No, ehkä se siivoaminenkin joskus onnistuu! ;)

   Poista
 5. Koko perheen osallistuminen kokkailuihin olisi ihanne, johon ei tällä hetkellä meillä päästä. Liian harvoin tulee osallistettua lapsia ruoanlaittoon. Kattaus kuitenkin on aika usein lasten hommaa. Pari vuotta sitten meillä vielä laitettiinkin yhdessä usein ruokaa, mutta tapa on vähän jäänyt, kun lapsilla on yhä enemmän omia juttuja, kavereita, harrastuksia ym. Aion kyllä ryhdistäytyä ja jatkaa kyökkikasvatusta. Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta että kouluvuoden aikana yhdessä kokkaaminen onnistuu vain viikonloppuisin, niin paljon kaikilla ohjelmaa. Mutta, näin lomalla on aikaa erilailla, myös kokkailla. Kattaaminenkin on tärkeä osa ruokailua!

   Poista

Lähetä kommentti