Keittiön ikkunan alla

Meillä on keittiön ikkunan alla kasvatuslaatikko, jossa aikaisempina vuosina on kasvanut monennäköistä yrttiä jne. Tänä keväänä esikasvutus ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä ja muutenkin istuttaminen jäi hieman myöhäiseksi.
Mietinkin jo, mahtaako meille tulla satoa tänä vuonna lainkaan. Mutta, ainakin näiden perunoiden varsien perusteella satoa olisi odotettavissa. Ja, pieni kukkakin penkistä löytyy niin perunoista kuin herneistäkin.
 
Nyt vaan maltillista kastelua ja aurinkoa, niin pääsemme syksymmällä sadonkorjuuseen myös omalla pihallamme. Sadonkorjuu syksyisin onkin yksi vuoden lempipuuhista. Säilöminen ja sadonkorjuu on tavallaan jo aloitettukin. Mansikoita onnistuin ostamaan mukavasti ja säilöttyä talven varalle. Mustikoita on myös jo useampi rasiallinen saatu pakastimeen ja vadelmiakin löytyy jo puskista. Toivottavasti saadaan myös sieniä syksymmällä.
 
Mitenkäs teillä, harrastetaanko säilömistä ja onko teidän puutarha tuottanut tänä vuonna jo satoa?
 
Kaisa
 

Kommentit

 1. Ihanaa viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
 2. Taisin olla hieman hätäinen ja nostin meidän pienet perunaviljelmät jo ylös. muu perheestä vähän naureskeli satoa, mutta ensi kesänä laitetaan taas kasvamaan.
  En ole kovinkaan innokas säilöjä. Meillä täyttyy pakkaset lähinnä riistasta. Isäntä harrastaa tuota sienestystä ja kantarelleja on tullut jo melkoisesti. Marjat ovat jääneet tänä kesänä kokonaan poimimatta/hankkimatta...ans kattoo, miten tässä niiden kanssa oikein käy...
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka meidän käy, toivotaan että pieni sato saadaan. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Toivotaan, että saatte satoa! Meillä on tulossa herneitä, manskoita, vadelmia ja porkkanoita ainakin. Tilliä ja salaattia on saatu jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, hiukan kokeilin perunoita, kyllä siellä satoa on tulossa. :)

   Poista
 4. Oman kasvumaan sato on aina niin innostavaa!
  Meille ei ole satoa tulossa. Aika on mennyt mökkirempassa. Mustikoita aion ostaa talveksi, ehkä puolukoitakin.
  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti nuo viljelykset kaipaavat vettä, toivottavasti kastelu tuottaa tulosta ja saadaan satoa. No, remppa vie kyllä kaiken mahdollisen ajan, pian pääsette nauttimaan valmiista mökistä.
   Kiitos samoin!

   Poista

Lähetä kommentti