PITSIVIIKKO

Meillä täällä Raumalla on vietetty Pitsiviikkoa tämä viikko. Kaupunki on täyttynyt iloisista ihmisistä ja mukavasta ohjelmasta. Itse en valitettavasti ole päässyt osallistumaan kaikkiin ohjelmiin, joihin olisin halunnut, töissä kun olen ollut päivisin.

Kaupunkimme sydämessä Vanhassa Raumassa, pihojen portit ovat olleet auki ja pihoilla on kirpputoreja. Pihoihin vievät portit on aikansa taidonnäytteitä, nykyään jo uusittuja, mutta vanhaa kunnioittaen. Myös kauppatorilla on ollut iltatoreja, jossa mm pienet innokkaat myyjät ovat myyneet omia lelujaan, reippaita tulevia kauppiaitamme.
 
Tänään viikko huipentuu Mustan Pitsin yöhön, jolloin Vanhassa Raumassa on kaupat auki myöhään. Ohjelmassa on mm puistokonsertteja, Käsityöläismarkkinat, Kansainväliset Suurmarkkinat sekä sisäpihoilla erilaisia juhlia. Kaduilla erikokoisia ryhmiä esiintymässä, niin lapsia kuin aikuisiakin ja kansainvälisyys on tänä vuonna näkyvissä yhä enemmän. Pukeutuminen mustaan pitsiin on illan teemana, vaikkakin nykyään vähenemään päin. Mutta, kyllä muutamia mustaan pitsiin pukeutuneita oli jo päivällä katukuvassa, miehillä pitsisiä kravatteja sekä henkseleitä, naisilla mekkoja, hansikkaita sekä hattuja.
 
Osallistumme mieheni kanssa juhliin, joissa on toiveena pukeutuminen illan teeman mukaan. Itse en ole mikään kova teemapukeutuja eikä pitsikään ole oikein juttuni. Joten, ompelin mustan tyllihameen, mielestäni sopii oikein hyvin teemaan. Vyötäisille solmin vielä leveän silkkinauhan, ilmettä kokonaisuuteen antamaan.


Vaikka ennuste näyttikin aika sateiselta, olemme tänäänkin saaneet nauttia auringosta. Nyt ei muuta kuin kohti illan juhlia ja Mustan pitsin yötä.

Oikein mukavaa viikonloppua ja nautitaan aurinkoisista kesäpäivistä!
 
Kaisa

Kommentit

 1. Oih kuinka ihana mekko, sopii sinulle täydelisesti! En ole koskaan Pitsiviikoilla käynyt, oiva idea tulevin kesiin. Kivaa iltaa ja viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos vaan aikatauluuunne sopii niin tervetuloa Raumalle, varsinkin näin Pitsiviikolla ohjelmaa on runsaasti. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

   Poista
 2. On ihana mekko!😍
  Meidän on pitänyt käydä kesällä Raumalla, mutta vielä ei olla ehditty.
  Olisikin ollut kiva pitsiviikolla käydä! Koskaan en ole Raumalla ollut!
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rauma on kyllä kaunis kaupunki ja vanhassa Raumassa on paljon katsottavaa. Viikonopun jatkoja!

   Poista
 3. pitsiviikko on mennyt meikäläisellä osittain ohi, mutta noille ihanille pihakirppiksillä ehdin pistäytymään ja vähän Mustan Pitsin yön päivänä markkinoilla. Ihmisiä oli jo tuolloin mukavasti liikenteessä. Kiva huomata, että moni turisti oli tullut paikan päälle.
  Tuo sinun mekkosi on aivan sinun tyyliäsi ja menee taatusti joaaain muussakin pippalossa. Olet sinä vaan kätevä emäntä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä jokaisella naisella ainakin yksi tyllihame täytyy olla. ;)

   Poista
 4. Ihana tyllihame! Tuollaisen voisin laittaa hyvinkin syksyn ja talven juhliin päälleni. <3
  Me kävimme eilen katsomassa ihanan energistä Anna Puuta, mutta muuten pitsiyön seikkailut jäivät vähemmälle, sillä töihinhän sitä piti taas aamulla itsensä kammeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyllihame on kyllä ihana, itseltäni löytyy muutama kaapista. :) Käy niin juhlaan kuiin arkeenkin, riippuu niin mitä yhdistää muuten. On helppo ommella ja JättiRätistä löytyy useampaakin väriä tylliä mukavaan hintaan.

   Poista
 5. En ole ikinä käynyt Raumalla, mutta mieli polttelisi. Tuo tyllihame on aivan ihana ja todella tyylikäs klassinen kokonaisuus. <3

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyllihameista on tullut suosikkini. :)
   Tervetuloa Raumalle!

   Poista
 6. Vanha Rauma on kyllä niin kaunis ja tunnelmallinen. Onneksi meillä Suomessa on jäljellä vielä useassa kaupungissa näitä puutaloalueita. :)
  Niin kaunis asukin sinulle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onneksi kaikkea vanhaa ei ole hävitetty ja tilalle rakennettu uutta. Kiitos!

   Poista
 7. Onpa kaunis asu :). Mä oonki kuullut näistä
  Pitsi-viikoista, mut en oo koskaan käynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tervetuloa joskus Raumalle, muutenkin kuin juhannuksena! :)

   Poista

Lähetä kommentti