POKKARI vs JÄRKKÄRI

Viime kertaisessa postauksessa otsikkona oli: Tiedän mitä etsin. Mutta, nyt en tarkalleen tiedä. Tai tiedän mitä etsin, etsin itselleni uutta kameraa. Mutta, millaista kameraa, se on vielä hieman epäselvää.
 
Ennen kun aloitin blogin kirjoittamisen, en juurikaan valokuvannut. Joten, blogin myötä myös valokuvaamisesta on tullut uusi harrastus minulle. Haluaisinkin opetella lisää valokuvaamisesta ja jonkin kurssin käyminen onkin pyörinytkin mielessäni.
 
Mutta, ennen minkään kurssin aloittamista, tulisi minun hieman päivittää kameraani. Tänään pääsinkin tutustumaan kahteen vaihtoehtoon. Vaihtoehtoihin joita olen harkinnut hankkivakseni, pokkari (mikrojärjestelmäkamera) tai järkkäri (järjestelmäkamera).
Pokkari jota olen katsonut on pieni ja helppo käyttöinen, olisi mukava kantaa mukana matkassa. Objektiiveja saa hankittua tarpeen mukaan lisää. Mielestäni aika naisellinen.
 
Järkkäri, no sen ominaisuuksia ei tässä paljon tarvitse esitellä. Tuohon pokkariin verrattuna, voipi todeta että on iso eikä niin kovin naisellinen (minun mielestä). Lisävarusteita saa tarpeen mukaan ja varmasti kuvat laadukkaampia...
 
Niin kuin huomaatte, koko esittää suurta osaa tässä valinnassani tai sitten ei. Olenko valmis kantamaan suurta kameraa mukanani kaikkialla, kun koskaan ei voi tietää mitä mielenkiintoista kuvattavaa/ikuistettavaa tulee matkalla vastaan?


Veljeni antoi minulle järkkärinsä lainaan, saan rauhassa tutustua ja testailla. Joten, ilta sujuikin kauniissa auringon paisteessa, venesatamaamme kiertäen ja kuvaillen. Uuteen kameraan tutustuminen vie aikansa ja varmasti kuvistakin tulee harjoittelemalla laadukkaampia. Katsotaan kuinka käy, tykästynkö tällaiseen järkkäriin ja jaksanko kuljettaa sitä mukanani? Vai vähentyykö kuvaamiseni tai siirrynkö pikkuhiljaa kuvaamaan kännykällä, joka on aina mukanani? Tai, palaanko kuvaamaan vanhalla tutulla näppärällä digikameralla?
Paremmaksi kuvaajaksi tulee vain harjoittelemalla ja olemalla itselle tässäkin asiassa suopea. Kun totuus kuitenkin on, että vaikka kuinka hyvä kamera olisi täytyy sitä osata myös käyttää. Ja, joskus sen täydellisen otoksen voi ottaa myös kännykällä. Kuvassa kun on sisältöä, aina ei laatu ole suurin kriteeri!
 
Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonlopun jatkoa!
 
Kaisa

Kommentit

  1. Hienoja kuvia!😊
    Olen myös bloggaamisen myötä innostunut valokuvaamisesta.
    Minulla ei ole omaa järkkäriä. Vaan käytän tyttären!
    Mies kyllä osti siihen sen uuden putken, jolla saa parempia kuvia
    kaukaa kuvattuna.
    Isohan tuo järkkäri on. Enkä jaksa aina sitä kantaa mukana.
    Olisihan se pieni kamera näppärämpi kantaa mukana.

    Hyvää päivän jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä nyt mietin, onko minusta kantamaan tuota järkkäriä koko aikaa mukana. Katsotaan mihin päädyn! Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Ei ole helppoa tehdä päätöstä. Minulla on itselläni minijärkkäri ja olen ollut siihen tyytyväinen. Putkia saa siihenkin vaihdettua.. Itselläni on Nikon, mutta suosittelsin ostamaan Olympuksen kameran, sillä putkivalikoima on huomattavasti laajempi. Iso järkkäri olisi hieno, mutta koen sen just kokonsa puolesta hankalaksi. "Toinen tykkää äidistä toinen tyttärestä"...makuasioita.
    Kannattaa tutustua myös kuvankäsittelyohjelmiin, sillä niiden avulla voi huonostakin kuvasta saada vielä suht kunnollisen. Ja niin kuin totesit valokuvaamaan oppii vain valokuvaamalla...ja varo, tästä voi todellakin innostua...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Kuvankäsittely onkin sitten jo toinen juttu. Kos nyt ensin saan tämän kameran hankittua!

      Poista
  3. Hyviä kuvia! Yep, kannattaa varmaan valita heti "se oikea", ettei tule huti ostoksia!? Oletko katsonut minijärkkäreitä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on niin hieno mahdollisuus kun pääsen rauhassa testaamaan järkkäriä ja sitten mikrojärkkäriä, kiitos ihanan veljeni. Jospa päätös olisi näin helpompi, eikä tulisi vika hankintaa. Aurinkoista alkavaa viikkoa!

      Poista
  4. Hyviä kuvia! Itsellä on Nikonin järkkäri, ostin jokusen aika uuden ja annoin vanhan järkkärin tytölle. Pokkarilla en osaa ottaa ollenkaan kuvia. Onhan tuota järkkäriä välillä hankala kuljettaa kun se on niin iso, mutta sillä tulee kyllä kunnon kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä valinta on joskus hankalaa. Mutta, tähän hankintaan käytän nyt enemmän aikaa ja niin kuin tuossa ylempänä kirjoitinkin, testaan kahta vaihtoehtoa ihan rauhassa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  5. Valokuvaamiseen intohimo kasvaa oikein kuvatessa ja aina haluaa parempia ja parempia kuvia, mutta minkäs juuri teet, kun kamera ei taivu.

    Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!Tässä nyt testaan kahta vaihtoehtoa, jospa niistä toisen hankkisin myös itselleni. Niin, ja sitten alkaakin varsinainen kuvaamisen opettelu. :)
      Aurinkoista alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Tuollaisia ihania hämähäkinseittien kastehelmikuvia minäkin haluaisin osata ottaa ♥ Olen itsekin alkanut harrastaa enemmän oikeastaan tätä kuvien ottamista vasta blogitaipaleeni alettua. Aluksi otin kuvia tyttären järkkärillä, mutta ostin itselleni minijärkkärin, joka kulkee paremmin mukana.
    Luin muutaman aiemmankin postauksesi, joita en ollut ehtinyt lukemaan ja huomasin, että sinullakin on ollut kesäduunia :D Mukavaa oloa ja iloa viikkoosi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvaaminen on todella haastavaa. Mutta, jospa pikkuhiljaa kehittyisi tälläkin osa-alueella. Harjoittelua se vaan vaatii ja kärsivällisyyttä. :) Järkkäri on kyllä hyvä, mutta ehkä hieman iso minulle. Katsotaan minkä kameran päädyn hankkimaan tai minkä toiveen kirjoitan joulupukille! ;)

      Poista
  7. Hankin keväällä bloggaajien suosiman minijärkkärin Olympus Pen E Pl 7:n. Olin lukenut siitä paljon kehuja, joten en muita miettinytkään. Se on ollut hyvä ostos. Ja kun siinä on vielä WiFi, niin tykkään. Sillä saa helposti Instagramiin kuvia. Toki minulla on Canonin pokkarikin käytössä, se on kiva sujauttaa pieneenkin laukkuun.
    Hyviä ja harkittuja kameraostoksia sinulle. Bloggaaminen kasvattaa erilaisia tarpeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ko Olympus on itsellänikin vaihtoehtona, näppärän kokoinen jne. Testailin viime viikonloppuna ja tuntui kyllä hyvältä. Mutta, ei tässä laina järkkärissäkään miään vikaa ole, kuin koko. :) Katsotaan minkä kameran päädyn hankkimaan!

      Poista
  8. Mä ostin juuri Olympuksen E-PL 6:n. Edellinenkin oli Olympus niin en juuri asiaa miettinyt. Tykkään kyllä hurjasti niiden valovoimaisuudesta ja tosiaan objektit ja kuvankäsittely ne yleensä ratkaisee paljon myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla arvosteluja, juuri tuo kyseinen Olympus on ykkös vaihtoehtonani kun uutta kameraa tässä olen katsonut. Olen tuota järkkäriä nyt kanniskellut, eikä tunnu ihan omalta. Mutta, kiva peli kun saa kotona kuvailla. :)

      Poista
  9. Suosittelen Olympusta! Jos haluat enempi säätää niin OM-D-sarjaa, jos vähempi niin PEN-sarjaa. Itse olen pärjännyt oikein mainiosti omalla PENilläni, eikä ole ollenkaan ikävä Canonin järkkää, jonka myimme juuri käytön puutteen vuoksi pois. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun poikkesit täällä blogini puolella. Joo, katsoinkin sun kameraa ja meinasin suosituksia kysellä. Mutta, tässähän ne tulivatkin. Taidan raapustaa kirjeeseeni joulupukille! :)

      Poista
  10. Täältä löytyy yksi vanhanliiton järkkärillä kuvansa ottava. Huonona puolena juurikin se, ettei sitä viitsi aina kuljettaa mukana. Kovasti haaveilen myös tuosta Olympus PEN-kapistuksesta, mutta toisaalta mietityttää myös, kun on niin kovin tottunut tähän, onko kuvanlaadussa sitten kuinka paljon eroa. Kätevämpi se ainakin olisi ja käsilaukussa vaivatta mukana, kehtaa kaivaa esiin ihmisen ilmoillakin pikkuisen kameran. :D

    Rosa
    http://www.rosajaneponen.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järkkärillä saa kyllä kivoja kuvia, mutta tuo koko on kyllä aika iso. Joten, joulupukille jo kirjoittelin että haaveena olisi tuo Olympus PE! :) Nyt vain odotankin jouluaattoa kuumeisesti! ;)

      Poista

Lähetä kommentti