Kadonneen jäljillä

Aamu valkeni hieman harmaana ja pientä flunssaakin oli ilmassa. Ajattelin että tänään en tee yhtään mitään, enkä taida nousta täältä sängystäkään koko päivänä. Jotenkin fiilis oli hyvin negatiivinen, tuntui että mikään ei nyt kiinnosta. Tiedättekö tunteen, kun on valmis antamaan negatiivisuudelle vallan? Kunnes...
 
Keväällä telkkarissa pyöri mainos, jossa haettiin osallistujia uudelle tuotantokaudelle Kadonneen jäljillä -ohjelmaan. Mietin, tuossa olisi mahdollisuus löytää kadoksissa ollut ystäväni. En kuitenkaan hakenut ohjelmaan. Useasti olen miettinyt kadoksissa olevaa ystävääni, mitä hänelle mahtaa kuulua, onko hänellä perhettä, missä mahtaa asustella...
Tiesin että hän on mennyt naimisiin ja vaihtanut sukunimeään. Mutta, uutta nimeä en tiennyt. Yritin löytää jotakin johtolankaa vanhaa nimeä käyttäen, mutta jälkeäkään ystävästäni ei löytynyt.
 
Kunnes tänä aamuna, kaiken negatiivisuuden keskellä puhelimeni piippasi. Sain kaveripyynnön Facebookin kautta. Nimi oli aivan vieras ja olin jo vähällä ohittaa tämän pyynnön. Lähdin kuitenkin selaamaan kaveripyynnön lähettäjän kuvaa ja tunnistin kuvan. Kaveripyynnön lähettäjä oli tämä kadoksissa ollut ystäväni. Hyväksyin pyynnön ja laitoin viestiä. Hetken kun olimme viestitelleet ja viestitkin vaihtuivat puheluun, oli negatiivisuus kadonnut kaukaisuuteen.
Puhelun päätteeksi sovimme treffit jo heti täksi illaksi. Saimme siis tänään kylään ystäväni, jonka olemme mieheni kanssa nähneet viimeksi häissämme, jossa hän esiintyi. Elämä kuljetti ystäväni maailmalle, meni naimisiin ja perusti perheen. Nyt hän on palannut takaisin Suomeen ja Raumalle.
 
Päivä muuttui hetkessä aurinkoiseksi. Ei nyt ihan näin aurinkoiseksi kun näissä kuvissa, jotka on otettu viime kesänä. Mutta, ei ilmasta niin väliä, kun saa vierelle ystävän joka tuntee sinut ja tuntui kuin jutut olisivat jatkuneet siitä, mihin ne 12 vuotta sitten jäivät.
Ilta oli aivan liian lyhyt, jotta olisimme ehtineet juttelemaan kaiken mitä näiden vuosien aikana on tapahtunut. Mutta, tästä on hyvä jatkaa yhteydenpitoa ja saimmehan me kaikki uusia ystäviä, lapsilla oli seuraa toisistaan ja miehilläkin oli yhteistä juteltavaa. Ja, tuli myös todistettua Facebookin voima!
 
Viikonloppu oli siis jälleen oikein onnistunut ja hymyssä suin aloitammekin huomenna uutta viikkoa!
 
Kaisa


Kommentit

 1. Oih, mulla meni ihan kylmät väreet :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen ilta oli kyllä ihana. Tunne kun tapaa ihmisen vuosien jälkeen, mutta välillä tuntui kuin ei vuosia olisi välissä ollutkaan. Kyllä ystävyys on tärkeää, jokainen meistä tarvitsee ystävää. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Onpa ihanaa löytää vanha ystävä uudestaan...ei se Facebook ihan kamala paikka olekaan. Minä löysin vuosia sitten kadoksissa olleen hongkongilaisen kirjevaihtoystäväni googlettamalla. Sieltä löytyi ensi hänen hääkuvansa ja sieltä bongasin nimen ja eksyi johonkin yliopiston sivuille, joissa hänen miehensä on professorina. Laitoin sähköpostia menemään tälle miehelle ja sain kuin sainkin viestin, että hänen vaimonsa oli minun kirjevaihtokaverini nuoruudesta. Tuli aika epätodellinen olo! On tämä netti ihmeellinen paikka!
  Ja eläköön ystävyys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eläköön ystävyys!
   Ihana tarina tuo sinun kirjevaihtoystävän löytäminen!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tunne on edelleen ihana, eilisellä jaksaa useamman päivän! :)

   Poista
 4. Olipas ihanaa luettavaa!! <3

  VastaaPoista
 5. Aivan uskomaton juttu, suorastaan ajattelit ystäväsi esiin tulevaksi. Nämä on niitä tarua ihmeellisempiä asioita. Ihanaa, että vanha kaivattu ystävä löytyi, teille monen monia hyvä hetkiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen todella onnellinen kun vihdoinkin ystäväni löytyi. Nyt vaan pidämme huolta ystävyydestämme, arvokasta. Aurinkoista viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Voi miten upee juttu, että löysit ystäväsi <3 Toivottavasti flunssa ei ole tavoitanut sinua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, flunssa yrittää väkisinkin iskeä päälle, mutta eilinen treffailu antoi niin paljon energiaa, että en vielä luovuta. Lämmintä vaan yritän kovasti juoda!

   Poista
 7. Sii aivan mielettömän ihana juttu!! Teillä oli varmasti jotain telepatiaa, kun hän juuri samoihin aikoihin otti yhteyttä.
  Oikein antoisia ystävyyden hetkiä <3

  VastaaPoista
 8. Olipa uskomattoman upea juttu! Ei ihme, että negatiivisuus katosi kaukaisuuteen :)
  Ja mikä parasta, sinun ei enää tarvitse miettiä, että mitähän ystävällesi mahtaa kuulua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan uskomatonta. Niin paljon yhteisiä muistoja! Eläköön ystävyys!

   Poista
 9. On kyllä uskomaton juttu! Ja mikä sattuma, kun olit miettinyt mitä ystävällesi kuuluu!
  Siis ihana tarina! 😍 Eläköön ystävyys!
  Kivaa viikkoa sinne!😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomaton juttu todellakin, olen niin onnellinen kun löysin ystäväni. Todellakin, eläköön ystävyys! Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista
 10. Kannatti liittyä Facebookkiin ;) Hienoa, että tienne kohtasivat jälleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin kannatti. Vaikka en vieläkään ole ihan täysin varma tuosta kannattavvuudesta kokonaisuudessaan. :)

   Poista
 11. Oi miten ihana päivä sinulla olikaan! Facebookin voima on ihmeellinen. Itsekin löysin sen kautta ystäväni, johon tutustuin Madridissa 25 vuotta sitten ollessani au pairina suomalais-amerikkalaisessa perheessä. Ystäväni oli tullut Suomesta myös au pairiksi ja liikuimme vapaa-aikana aina yhdessä. Kadotin hänet kymmeniksi vuosiksi, kun en tiennyt mistä etsiä, ystäväni oli mennyt aikoinaan naimisiin ja saanut uuden sukunimen. Fb ajoi meidät kuitenkin hiljattain yhteen, ystäväni oli palannut pian Suomeen paluunsa jälkeen Espanjaan, löytänyt sieltä puolison ja on nyt kahden ihanan pojan äiti ja töissä Madridin Suomi-koulussa, ihan mahtavaa!

  p.s. Upeita kuvia. Turun saaristo on kappale kauneinta Suomea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tott, kyllä Facebookilla on voimaa. Vaikka itse henkilökohtaisesti olenkin hieman vastustanut. Ihanaa kun sinäkin olet löytänyt kadoksissa olleen ystäväsi. Ystävyys on todella tärkeää ja varsinkin kun on ihminen jonka kanssa kokonet jotain yhteistä!
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 12. Aivan ihana tositarina. Mukavia hetkiä ystävän kanssa :)

  VastaaPoista
 13. AIvan mahtava tarina. Nämä ovat juuri näitä arjen tähtihetkiä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti