Nykytaidetta?

Poikien syntymäpäiviä saimme viettämään myös mieheni mummun sekä kummitädin. He istuivat ruokahuoneessamme ja juttelivat, vaihtoivat kuulumisia. Taisivat olla välillä hieman kauhuissaan siitä menosta ja meiningistä mitä oli. No, olisihan se ollut erikoista, jos lapset olisivat istuneet hiljaa sohvalla rivissä.

Heidän juttelunsa kääntyi seinällämme olevaan "tauluun". "Onko tuo sellaista nykytaidetta, mikä ei esitä mitään?" Veljeni kuuli tämän keskustelun ja kertoi tarinan taulun takaa.
Kerroin keväällä täällä blogissa, kuinka edesmennyt mummuni harrasti maalaamista. Nyt kun olemme tyhjentäneet hänen jäämistöjään, löytyi tavaroiden seasta tällainen taulu. Taulu on viimeinen jota mummuni on aloittanut maalaamaan. Tai, oikeastaan hän ei ehtinyt varsinaisesti vielä maalaamaan. vaan laittamaan ainoastaan pohjamaalin. 

Otin taulun meille ja ajatuksenani oli että pojat saisivat siihen maalata. Ripustin taulun kokeilumielessä/väliaikaisesti jo valmiiksi olevaan naulaan rukahuoneessamme. Totesinkin että, tästä tulee hyvä, juuri sopivankokoinen tähän tilaan. 

Taulu on ollut nyt seinällä kesän ja meillä käyneet vieraat ovatkin nähneet taulussa erinäköisiä "kuvia". Heinäpellon, sumussa ajelehtivan laivan...


Taulusta löytyy kaikki ne sävyt, joita kodissamme on. Taulu on kooltaan sopiva ja siinä on tunnearvoa minulle. Ja juuri tällaisena, ilman kehyksiä sekä hieman rispaantuneena. Olenkin miettinyt, raskinko antaa poikien siihen maalatakaan? 

Tämä nykytaidetta oleva taulu on kaverina 10-vuotis hääpäivälahjaksi saamiemme tuolien kanssa. Taulu ja tuolit luovat kokonaisuuden, jotka tavallaan poikkeavat muusta kotimme ilmeestä. Ja, ehkä juuri siksi kuuluvatkin meidän kotiin, rikkovat kokonaisuutta.

Katsotaan mikä taulun lopullinen kohtalo on. Mutta, nyt ainakin saa olla juuri tuollaisena ja ruokahuoneemme seinällä. Meidän kodissa on nykytaidetta!

Auringonsäteistä torstai päivää!

Kaisa

Kommentit

 1. Ihana tarina <3 Taulu on juuri hyvä tuollaisenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan mitä päädymme taululla tekemään vai jääkö taulu tuollaisena meille.

   Poista
 2. Minusta taulu on niin hieno juuri noin!❤️
  Ihana muisto mummusta!
  Ja tuolit on myös hienot!
  Mukavaa torstai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse kun en ole mikään piirtäjä tai maalaaja, arvostaa toisen taitoa ehkä vielä enemmän. Ja, muistan kuinka pienenä sain oman levyn johon sain maalata. Joten, muistot ovat kauniit!

   Poista
 3. Taulu on kyllä ihana juuri noin, mutta varmasti olisi arvokas myös maalattunakin.. Ihanasti kirjoitit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika näyttää mitä taululle tapahtuu tai pidämmekö tällaisena!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, joskus käy niin että ei niin hieno muuttuu hienoksi, kun tavaraan liittyy tarina ja tunne. Ehkä tässäkin on hieman käynyt niin!

   Poista
 5. Taulussa on tosi upea tunnelma ja se jättää katsojalle paljon oivallettavaa. Taustalöa on myös hieno tarina ja mun mielestä toi on just täydellinen tuollaisenaan. Itse en raaskisi antaa maalata tuon päälle tunnearvon ja kertakaikkiaan sen hienouden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen että hankin pojille ihan oman taulupohjan, jonka saavat maalata. Ja, tämä jää tällaisena arvokkaana muistona meille!

   Poista
 6. Huikean kaunis ja rauhoittava ja tuolit myös. Omalla mummilla on ihan samat tuolit, toki eri kankaalla, ne on kauniit. Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mummulasta nuo meidänkin tuolit, hieman vaan kankaalla modernisoitiin. :)

   Poista
 7. Hyvin viehättävä taulu jo nyt vaikka vain pohjamaalissa!
  Anna ajan kulua vielä, ehkä se yksinkertainen idea sitten siihen syntyy ja taulun henki pysyy!
  Kauniit tuolit myös.

  Lempeää alkavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin teemmekin, katsotaan mikä on taulun lopullinen sijoituspaikka!

   Poista
 8. Kaunis taulu, ihan tuollaisenaan. Itse ajatettelen että jos ei tarkkaan tiedä mitä pitäisi tehdä, ei pidä tehdä mitään :)Aika näyttää kyllä, ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, on parempi antaa olla tiollaisena, kuin väkisin ryhtyä maalaamaan. Mukavaa lokakuuta!

   Poista
 9. Hieno tarina! Ja taulu näyttää kivan näköiseltä noiden arvokkaiden tuolien kanssa. Monta kertaa se tarina taulun takana tekee siitä rakkaan ja kauniin. Joten mieti tarkasti, ennenkuin teet tuolle taululle mitään.
  Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin tarkkaan, luulen että taulu pysyy tuollaisena. Rakkaana muistona!

   Poista
 10. Hieno tarina taululla! Se on oikeastaan juuri hyvä noin, ihan tuollaisenaan. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti