Tavaroiden karsintaa

Nyt kyllä syksy ja aurinko hellii meitä. Vaikka eilen aamulla töihin lähtiessä lämpöä olikin vain +4 astetta, niin tänään kun kotiin tulin, näytti mittari +24 astetta. Aikamoista tämä lämpötilojen vaihtelu. No, toisaalta tuo aamuinen hieman kirpsakkakin ilma tuntui ihan mukavalta. Mutta, kyllä lämpökin on kivaa. Juuri tänään en oikein tiedä, kumpi oli mukavampi?
 
No, vaikka lämpötilat vaihtelevatkin, niin selvä syksyn merkki on kyllä nämä pimenevät illat. Valaisimia saa sytytellä ja samalla huomaa kuinka tärkeää valaistus onkaan. Ja, mieleen muistuu myös ne kohdat kotoa, joissa tulisi olla valaisin. Eli, ainakin yksi lisävalonlähde onkin hankintalistalla tänä syksynä.
 
Syksyn tulen on siis tarpeelliseksi noussut valaistus sekä torkkupeitot on nostettu esille. Toisin sanoen syksyinen ja talvinen sisustus on ehkä hieman runsaampaa kuin kesällä, ainakin meillä. Toiseen huoneeseen nostetaan esille lisää tavaraa torkkupeittoa, tyynyjä, kynttilöitä... Niin, makuuhuoneemme koki vastaavasti pienen riisunnan tavaroista. Tämän perintö liinavaatekaapin päälle kokoan valokuvia, toisinaan liikaakin. Mutta, kun on niin kiva kun lasten valokuvat ovat esillä. Nyt kuitenkin karsisin valokuvat/kehykset yhteen kuvaan ja kaiken muunkin ylimääräisen tavaran keräsin laatikkoon ja varastoon. Makuuhuoneesta tuli mielestäni heti paljon rauhallisempi.
 
 
Samalla kun tyhjensin liinavaatekaapin päällystä turhasta tavarasta, katsastin myös sisälle kaappiin. Ei sillä ettenkö tietäisi mitä kaapissa on, vaan mietin Jotain tekemistä -blogin Pian postausta, Yksien lakanoiden taktiikasta. Meillä kun mennään samalla taktiikalla, lakanat pestään aamulla ja illalla pedataan takaisin. Eli, yksillä vuodevaatteilla mennään. Mutta, tilavaan liinavaatekaappiin olen säilönyt useammatkin lakanat, joita ei käytetä. Voisiko nämä viedä kirpputorille myyntiin? Pitääkö omistaa useat setit lakanoita? Samaa pohdin kyllä pyyhkeidenkin suhteen. Kun on ne parit pyyhkeet joita kylpyhuoneessa pyöritetään, voisiko lopuista luopua? Varapyyhkeenä, urheilupyyhkeenä? Joo, mutta ei niitäkään kerralla montaa tarvitse. Onko teillä muilla varastoissa vastaavaa turhaa tavaraa säilössä? Tunnustin, meillä on ja nyt siihen tulee muutos. Kaappien tyhjennys alkaa ainakin näiden kahden tavaroiden osalta. 
 
Huomenna onkin jo torstai ja viikonloppu häämöttää. Aurinkoa on luvattu ainakin tänne etelään, joten nautitaanhan auringosta ja kerätään voimia tulevien pimeiden varalle!
 
Kaisa
Kommentit

 1. Ihan samoja pohdintoja olen täällä miettinyt, kun remontin jäljitä yläkerran huoneita siivoilin. Nimittäin noita lakanoita on ihan liikaa ja kun ne on vielä noita pieniä 90cm leveään sänkyyn. Meillä ei ole enää sen levyisiä sänkyjä. Tuo yhden lakanasetin taktiikka sopisi mulle. voi olla että siihen pian mennäänkin, sillä tilasin meille pellavalakanat ja olen kuullut niistä pelkkää hyvää...voi siis olla, että nuo vanhat jää käyttämättä pellavan tuoman mukavuuden myötä. Ihana makkari teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pellavalakanoilla ja tuplapeitolla täällä mennään. En "suostu" enää muissa nukkumaankaan! :)

   Poista
 2. Oi miten kaunis tuo kaappi! Ihana kiintopiste huoneessa. :) Meillä on liinavaatekaapissa varmaan kymmenet lakanat, mutta vain kolmet ovat käytössä. Nykyään ei jaksa pedata joka aamu sitä sänkyä, joten tulee pedattua aina ne kauneimmat käyttöön, joten kestää katsoa vaikka päiväpeitto puuttuisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse olen myös tosi tarkka lakanoista, miltä ne näyttää ja että tyynyliina ja pussilakana samaa sarjaa. :)

   Poista
 3. Täällä olisi tiedossa vähän samanlaista projektia, tosin kohteena olisi vaatekaappi ja ennen kaikkea liinavaatteet: Ajattelin laittaa vanhoja lakanoita kiertoon (siis ihan UFFiin) ja ehkä ostan 1-2 uudet lakanat. Suunnitelmissa on todellakin uusia liinavaatteet vähän rajummalla kädellä. Jahka tästä ehdi...
  Ja tuossa teidän makkarissa on niin kivasti kerroksellisuutta. Uutta ja vanhaa kivasti sulassa sovussa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, seuraavaksi vaatekaappi. Nyt ensin lakanoiden ja pyyhkeiden karsinta! :)

   Poista
 4. Aivan ihana tuo valkoinen nojatuoli ja makuuhuoneen sydäntaulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuoli on mieheni ja minun ensimmäinen yhteinen hankinta, entisöity kyllä nykyään. Tuoliin liittyy hauska tarina, löytyy blogistani 50markan tuoli. Taulun sain mieheltäni lahjaksi!

   Poista
 5. Täällä harrastettu myös tavaroiden karsintaa keväästä lähtien, ja kyllä olo helpottaa. Vielä olisi tuo liinavaateosio käymättä läpi. Muutamia lakanoita käytän, mutta jotenkin en vain raaski hävittää käyttökelpoisia lakanoita. Mutta toisaalta, jos hävittäis ns. turhat, ja ostais esim. yhdet tosi ihanat pellavaiset ja pitäis muutamat muuten kivat...

  Aurinkoista torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä on hyvä vähän karsia tavaraa, mahtuu taas uutta. ;)

   Poista
 6. Ihana liinavaatekaappi!
  Täällä on myös karsittu tavaraa isolla kädellä!😀
  Kolmatta viikkoa kirpparilla tavarat.👍
  Olen vienyt petivaatteita ja pyyhkeitä yleensä Uffiin.
  Nytkin täytyisi läpi niitä käydä. Kyllä sitä tulee käytettyä vaan niitä lemppareita.

  Kivaa torstai päivää sinne!😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa meidänkin käyttämätömät lakanat mennä Uffiin tai suoraan roskiin, pinttyneitä kun jotkut pyyhkeet on.
   Lemppareissa tulee uni parhaiten! :)

   Poista
 7. Ivana tuo liinavaatekaappi. Itse haaveilen samanlaisesta kaapista tuohon eteiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaappi pelastettiin isovanhempien roskiksesta. Kaapista puuttui jalat ja ovessa reikä. Puuseppä korjasi meille, nyt en suostu enää luopumaan. Ihana!

   Poista
 8. Siinä olet muuten ihan oikeassa. Syksyinen sisustus on runsaampaa ja täällä sitä on ainakin havaittavissa ;). Nyt on ensimmäinen huonekalu myyty ja kerrytetty kassaa uuteen sohvaan ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin. Jotain myyntiin ja sitten voi suunnitella uuden hankintaa! O

   Poista
 9. Juu minulla sama projekti meneillään.. Jätin lakanoita kuin jonkun verran, mielestäni aika minimin, jos tulee oksennustautihässäkkää tai muuta ja parit varavuodevaatteet.. Vielä on karsiminen ja varsinkin järjestely kesken, mutta hyvä alku! Nyt pitäisi sitä aikaa ja intoa löytää taas jostain.. Kiva vanha kaappi, ja muutenkin uuden ja vanhan yhdistely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä parit lakanat on hyvä olla kaikille, just oksennustautia tms ajatellen. Kun saa tämän kaapin siivottua ja turhat karsittua, jospa jaksaisi tehdä saman vaatekaapeille! :)

   Poista
 10. Ehkä meilläkin on pyyhkeitä liikakin tuolla kaapissa. Tulee käytettyä niitä päällimmäisiä, mutta sitten taas kesällä tarvitsee jotain "rantapyyhkeitä", eli ne huonommat sitten siihen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä rantapyyhkeitäkin on hyvä olla. Mutta, tuntuu että meillä on niitäkin muutama kaikille. Huonoimmat kun karsii pois niin pärjätään! :)

   Poista
 11. Kivalta näyttää teidän makkari ja ihanan tilavalta! Meillä on niin pikkuinen makkari, että tyhjää tilaa ei kyllä ole...Ihanaa viikonloppua 💕😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pariovet tuo mukavasti valoa huoneeseen!

   Poista
 12. Oi että miten selkeä ja silti todella kodikas ja kaunis makkari! ♥
  Täällä jatkuu edelleen (jo muinoin) aloittamani turhien tavaroiden karsinta ;) Siis hitaasti mutta varmasti meidänkin pikkukotiin saadaan lisää tilantuntua ja selkeyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikkuhiljaa täälläkin yritän käydä kaappeja läpi, huomaan että minusta löytyy pieni hamstraaja. Eli, ehkä enemmänkin voisi poistaa tavaraa, mitä raaskin. :) Helposti sitä tavaraa vaan kerääntyy ja kaikki paikat näyttää täydeltä. :)
   Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

   Poista
 13. Mä varasin juuri kirppispöydän ja samaa mietintää täällä, mistä luopua, mistä ei. Muutettiin miehen kanssa yhteen vasta muutama vuosi sitten ja silloin tuli siivottua kumpasenkin kaait perusteellisesti :) Mutta kummasti sitä kaikkea kertyy. Mutta nätiltä teillä näyttää ♥ Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sitä tavaraa vaan tuntuu kerääntyvän ja lyhyessäkin ajassa. Kierrättäminen on kyllä hyvä juttu! Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 14. Ihana kaappi! Kummasti juuri lakanoita ja pyyhkeitä kertyy.. Minä tosin olen saanut järjestettyä kodista kaiken sellaisen pois, mistä en pidä tai mitä en tarvitse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä karsintaa saisi tehdä oikein kunnolla.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos! Kaappi sai meillä uuden elämän, kun mieheni sen pelasti roskiksesta. Taitava puuseppä teki uudet jalat ja korjasi rikkoutuneen oven.

   Poista
 16. Kaappiin iskin silmäni minäkin, vaikka teillä on kyllä todella kaunis koti. Oli kiva lukea tuossa aiemmassa vastauksessa kaapin historiasta. Ihanaa, että se sai uuden hyvä kodin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vanhoissa huonekaluissa on sitä jotain ihanaa. Tuo mukavaa lämpöä ja kodikkuutta.

   Poista

Lähetä kommentti