Maljakon uusi mahdollisuus

Tänä syksynä olen käynyt kaappejamme läpi hieman ronskimmalla otteella. Toisaalta olen laittanut aika paljon tavaraa poistoon/kierrätykseen ja toisaalta olen pysähtynyt miettimään, josko tälläkin tavaralle voisi vielä tehdä jotain. Kuinka paljon ihminen haaliikaan tavaraa ympärilleen, kun vähemmälläkin sitä tulee toimeen. No, tätä tyhjennystä on vielä edessä, mutta olen sentään aloittanut urakan. 
Kompukan uumenista löytyi kaksi maljakkoa. Mietin mielessäni, miksi tällaisetkin olen joskus hankkinut? No, ovat silloin joskus olleet hienot ja varmasti välttämättömät. Nyt kuitenkin olin valmis hävittämään maljakot. Tai, en ehkä sittenkään.
 
Töistä tullessani poikkesin maalikaupan kautta ja ostin pullollisen spraymaalia, matta mustaa. Pesin ja kuivasin huolellisesti maljakon. Ja, sitten ei muuta kuin ohkaisia suihkautuksia, hetken maali kuivahti ja sitten uusi ohut kerros. Valmista tuli aika nopeasti. Ja, maljakko sai uuden mahdollisuuden meillä.
Maalaaminen sujui helposti sekä nopeasti ja lopputuloskin on mielestäni hyvä. Pinnasta tuli tasainen ja matta oli mielestäni oikea valinta tähän työhön. Ensimmäinen maljakko on siis valmis ja maalaan varmasti vielä toisenkin.
Laitoin maljakon kuistin lipastolle ja ulkoa keräsin pudonneen oksan kaveriksi. Mieleeni tuli jo muutama idea, mitä maljakkoon voi jouluna asetella. Eli, joulu on jo ajatuksissani vaikka ei vielä kotona näykään. Maltetaan nyt rauhassa vielä hetki.
 
Viikonloppuna vietetään pyhäinpäivää, joten toivotankin kaikille oikein rauhallista tulevaa viikonloppua!
 
Kaisa


Kommentit

 1. Tosi kiva idea, maljakon ilme muuttui hetkessä trendikkääksi!

  VastaaPoista
 2. Erinomainen "pikatuunaus" ja maljakko sai näin uuden mahdollisuuden!
  Rauhallista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin sai. Ja, lopputulokseen olen tyytyväinen!

   Poista
 3. Nämä tuunauspostaukset ovat ihan lemppareitani - huippumuutos ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Itsekin tykkään, varsinkin jos on pientä vinkkiä toteutuksesta.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 5. Loistava tuunaus, tuli tosi kiva ja ihan erilainen. :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuunaus oli edullinen ja maljakko saa olla meillä nyt ainakin joulun.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuolla spraymaalilla saa nopeasti uutta pintaa aikaiseksi.

   Poista
 7. Wau!
  Siitä tuli tosi hieno!
  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Wautsi, ompa hauska idea ja tosiaan maljakko sai aivan uuden elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin blogissa näin tämän idean, maalaamalla maljakko saa uuden ilmeen. Ja, päätin kokeilla, ennen kun hävitän. Ja, ainakin nyt uusi väri miellyttää ja maljakolla uusi mahdollisuus meillä.

   Poista
 9. Voi hitsi, mulla oli sama maljakko, mutta luulen vieneeni sen kirpparille taannoin. Nyt ihan harmittaa, kunpa olisi tajunnut tehdä saman kuin sinä! Tosi hieno "uusi" maljakko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, jos kirppikselle olet vienyt. Maljakosta tuli mielestäni tosi hieno ja olen siihen jo tehnyt muutaman erilaisen asetelman. :)

   Poista

Lähetä kommentti