Ei menny niinku Strömsössä!

Viime syksynä ihastelin useamman bloggaajan tekemiä muutoksia bloginsa ulkonäön suhteen. Tiedustelinkin muutamalta, mistä uuden pohjan olivat hankkineet ja toteuttaneet muutoksen. Kaikki olivat käyttäneet muutoksessaan ulkopuolista apua ja ammattimaisuuden huomasi blogin ilmeestä. Blogit olivat ja ovat yhä edelleen selkeitä sekä tyylikkäitä. Aikani kun puntaroin muutosta, tulin siihen lopputulokseen että haluan ainakin toistaiseksi pitää blogini minun näköisenä, itseni muokkaamana/tekemänä.

Kevät nosti jälleen pohdintaani, jospa blogiini saisin pientä muutosta aikaan. Olisiko nyt aika pyytää/ottaa vastaan ammattilaiselta apua, blogipohjani suhteen? Otin yhteyttä henkilöön joka tekee muutoksia blogien ulkoasuihin. Aikamme kun olimme viestitelleet ja useampaan otteeseen oli esille noussut ammatillisuus niin blogin pitämisessä kuin blogin ulkoasussakin, ryhdyin miettimään: Haluanko Blogiini ammatiilisuutta? Olenko siihen valmis? 

Blogini on kohta kaksi vuotta vanha ja tästä bloggaamisesta on tullut minulle tärkeä harrastus. Vastapainoa työlle sekä arjelle, paikka jossa saan kirjoitella niitä naisellisia juttuja, jakaessani arjen neljän ihanan miehen kanssa. Blogin kautta olen oppinut paljon niin tietoteknisiä asioita kuin valokuvaamisesta sekä kuvien käsittelystäkin. Kehitystä on tapahtunut, ainakin omasta mielestäni, vaikka matkaa vielä onkin siihen täydelliseen kuvaan, tekstiin jne.

Joten, päätin itse lähteä muokkaamaan blogini ulkoasua, hieman freesimmäksi. Useamman illan pohdin ja testailin koneen ääressä, sainkin luotua mieleiseni pohjan sekä ulkoasun. Otin innokkaana uuden pohjan käyttöön, tämä näyttää hyvältä. Kunnes, sain viestin että blogiani ei saa avatuksi selkeässä muodossa mobiililla. Osa kuvista aivan mustia ja tekstikin hyppii riveillä miten sattuu. EIKÄ!

No, rentouttava ja rauhoittava lenkki sekä sauna. Lapset nukkumaan ja ei kuin koneen viereen istumaan. Muutama korjaus, koneella kaikki näytti hyvältä, myös tuo mobiili, mutta todellisuudessa kuvat olivat edelleen mustia ja teksti hyppi riveillä. Ei auttanut muu kuin aloittaa pohjan muokkaaminen lähes alusta. Tunteja meni jos toinenkin. Nyt mobiili näyttää selkeämmältä kuin päätteellä, molemmat luettavia. Muutama juttu kaipaa mielestäni vielä pientä hienosääntöä, mutta eiköhän tämäkin tästä vielä saada kuntoon.

Eli, ei mennyt nyt kaikki ihan Strömsössä! Olisiko pitänyt vaan alunperinkin luottaa ammattilaiseen vai olla tyytyväinen vanhan ulkoasun kanssa? 

Joskus vanha, hyvin tehty on parempi kuin uusi viimeistä piirtoa myöten suunniteltu. Niin kuin nuo kaksi vanhaa venettäkin, vankkaa tekoa ja toimivat edelleen moitteettomasti!

Kaisa

Kommentit

 1. Minulle ainakin nyt koneella tämä näyttää oikein selkeältä ja muutos näyttää hyvältä! :-)

  Itselläkin on samoja aatoksia, mutta en ole vielä päässyt puusta pitkälle. :-)

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mobiiliin olen ihan tyytyväinen, mutta päätteellä muutama juttu kun häiritsee. Saa nähdä saanko korjattua vai joudunko pohjan vielä vaihtamaan kokonaan.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Oikein hyvältä näyttää!!! Samoissa mietteissä täälläkin oltu, mutta jotenkin sen alkuperäisen version muuttaminen tuntuu vaikealta just sen takia kun se on se "ensimmäinen". Taidanpa mutustella ja miettiä tätä asiaa ja katsotaan mihin se meikäläisen kohdalla johtaa. Nyt tuli kieltämättä vähän muutospaineita :)
  Minun on helppo uskoa, että näihin säätöihin menee aikaa, varsinkaan kun ei tee tätä ammatikseen, mutta toisaalta on siinä sitä tekemisen iloakin (...ja tuskaa). Ja on muuten hieno kuva!
  Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan miten tämän muokkaamisen kanssa vielä käy. ;)
   Kuva on muutaman vuoden takaa, kesälomareissulta. Sopi mielestäni tähän tilanteeseen. Mitä sitä aina uutta tekemään/hankkimaan kun vanhakin toimii! :)

   Poista
 3. Mullakin on ollut uusi blogipohja suunnitelmissa pitemmän aikaa, mutta vielä olen tyytynyt bloggerin pohjan muokkaukseen. Ehkä se kuitenkin on enemmän mua. Mutta ainakin ruudulta katsottuna tämä näyttää hyvältä. Ja pitipä kurkata miltä näyttää puhelimella, ja hyvältä näyttää.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen ihan tyytyväinen, muutaman palstanleveyden kun saan vielä muutettua.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Hyvinhän tämä meni itsekin tehtynä :) Vinkkinä, että myös Etsystä saa ostettua edullisesti kivoja blogipohjia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuota Etsyä mietin ja tutkailin myös, tää vaan tuntui turvallisemmalta ja tutulta. Katsotaan tulevaisuudessa! ;)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Muutokset ovat aina haastavia ja siinä on riskinsä! Mua on joka kerta jännittänyt tehdä uudistuksia, koska koskaan ei tiedä mitä käy! Etsystä saa tosiaan hyviä pohjia tai pipdig:stä!

  Kivaa weekendii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa uudestaan noita muita vaihtoehtoja, jos en saa noita häiritseviä juttuja muutettua tässä pohjassa. Näillä tietoteknisillä taidoilla on välillä hieman pulassa. :) Viikonloppua!

   Poista
 6. Hyvältä tää näyttää näin!! Itse ainakin tykkään siitä, että pohja on rauhallinen ja vaalea, että tulee kuvatkin sitten paremmin esille, mutta tämä onkin vaan oma mielipide. Jokaiselle omanlainen taitaa olla se paras :) Itse en kyllä osaisi pohjaa kovin muokkailla, joten taitava oot!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tämä aikamoista opettelua, tietotekniikka kun ei ole vahvinta osaamistani. Mutta, toivottavasti saan pienet muutokset vielä tehtyä, ettei tatvi koko pohjaa uudestaan vaihtaa.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää blogisi nyt ja aiemmin ja minusta on kiva, että kun tulen vaikka blogiisi tai jonkun muun,niin tunnistan sen. Nyt on monilla samaa pohjaa ja sitten helposti ei heti näe kenen blogi on. Uskon myös että, tämä niin sanottu ammattimaisuus, jota nyt sanotaan valkoiseksi ja vähäeleisesti, tulee muuttumaan ja runsaammat blogit tulevat vielä muotiin, että tämä on tämmöistä vuoristorataa. Oma blogini vois olla vähän siistimpi, mutta haluan, että se on minun näköinen,että ihmiset jotka tulevat sinne, tietävät kenen blogiin tulevat. Enkä halua olla samanlainen, kuin muut haluan olla minunlainen. Tuliko tolkkua, olen joskus muokannut blogia, niin kaikki on mennyt sekaisin ja ihan hirveä homma. En uskaltaisi itse edes lähteä tekemään eli en tiedä onko kyse L
  L
  laiskuudesta tai sitä että se riittää sellaisenaan. Kivaa viikonloppua💚💚💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tärkein että blogi on kirjoittajansa näköinen ja erilaiset blogit ovat rikkautta. Omalta päivittäiseltä lukulistaltani on pudonnut muutama blogi pois, ovat mielestäni liian ammatillisia ja aitous on kadonnut.
   Toivottavasti saan tämän blogini pohjan sellaiseksi muokattua, että on selkeä niin päätteellä kuin mobiilissakin.
   Aurinkoista sunnuntaita! <3

   Poista
 8. Hyvältä tämä näyttää! Itse olen toistaiseksi tyytyväinen bloggeriin ja tykkään myös siitä että blogi on itseni näköinen, olkoonkin vaaleanpunainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tärkeintä onkin että blogi on kirjoittajansa näköinen, eikä vaaleanpunainen ole lainkaan huono. <3

   Poista
 9. Minusta on mukavaa, että persoonallisuus näkyy blogissa ja että blogi on tunnistettavissa vaikka nimi ei olisi näkyvissä. Kivalta blogisi näytti ennenkin ja on sitä myös muutosten jälkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tällaisessa muutoksessa on aina pieni riskinsä. Vaikka pohja hieman muuttuikin, postaukset pysyvät kyllä samanlaisina jatkossakin. :)

   Poista
 10. No niin, täältähän tämä selvisi kun uusimmassa postauksessa ihastelin uutta ulkoasua. Hyvältä näyttää ja aina tosiaan tulee mutkia matkaan, mutta onneksi niillä on tapana ratketa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän tästä uudesta pohjasta pikkuhiljaa tule oma ja saan kaikki kohdat mieluisiksi. Tuohon mobiiliin olen todella tyytyväinen!

   Poista

Lähetä kommentti