SAMEA - kevään väri

Aulan seinän maalaaminen sai aikaan hieman muutakin muutosta. Matto meni vaihtoon ja kokokokin muuttui hieman suuremmaksi. Maton valinta onkin yksi vaativimmista hankinnoista. Ei pelkästään värin tai mallin vuoksi vaan myös koon osalta. Helposti tulee hankittua liian pieni matto tilaan nähden ja näin oli meilläkin käynyt edellisen maton kohdalla.
 
Mielestäni tilaan sopii parhaiten pyöreänmallinen matto, koska tila on ns ohikulkupaikka. Ei ole turhia matonnurkkia, joihin kompastuu ja nurkkia käpristymässä ylöspäin. Joten,  malli oli helppo valita tällä kertaa ja kokokin oli selvä. Toki tilaan olisi voinut suuremmankin maton laittaa, mutta tarkoitus oli kuitenkin että matto kokoaa pöydän ja tuolin omaksi kokonaisuudekseen.  
Hain mattomalleja kotiin malliksi ja levitin tuohon aulan lattialle, maalatun seinän viereen. Miesväkeä pyysin makutuomareiksi ja hyvät mielipiteet heillä olikin. Aamulla pakkauduimme autoon ja mallipalat nostin takapenkille. Matkalla päiväkotiin oli kovin hiljaista ja kuulin kuinka malleja siellä katsottiin. Kunnes hiljaisuus keskeytyi "Äiti, tilaa sameanvärinen matto!" Joten, värin valintakin oli selkeä, samea.

Mattoon tarjottiin kanttausta reunoihin, mutta päätin tilata maton ilman kanttauksia. Ja, olen ollut hyvin tyytyväinen päätökseeni. Mielestäni matto ei kanttausta kaipaa, vaan on ilman kanttausta hyvä. Ehkä jossakin muussa mallissa kanttaus olisi paikallaan.
 
Matto on osoittautunut sopivan kokoiseksi ja materiaaliltaan helposti imuroitavaksi. Ja, onhan siinä mukava istuskella ja kuopuksen pukea vaatetta aamuisin. Väristä onkin tullut meille tämän kevään trendiväri, huomasin valinneeni jotain muutakin samanväristä kotiimme.
 
Kaisa

Kommentit

 1. Tuo teidän aula jaksaa vain joka kerta ihastuttaa mua enemmän ja enemmän ja ihastuttavan maton olette valinneet. Harvinaista että miehiltä saa mielipiteitä sisutusasioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä kyllä miehetkin osallistuvat sisustamiseen, mielipiteiden muodossa. Ja, joskus pääsevät hieman avustamaankin, siirtämään painavampia huonekaluja! ;)

   Poista
 2. Voi että toi ruskea pöytä on kiva :) Siis ihanan rouhea ja sopii hyvin tuolin kanssa :).

  Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo pöytä onkin yksi rakkaimmista löydöistäni isovanhempieni luota!

   Poista
 3. Tuo itse tila kiinnitti huomioni, todella ihana! Todella hyvä linja ja siirtymä portaikkoon. Myös lattia kivaa materiaalia! Keskityin siis täysin väärään aiheeseen, kun kyse oli matosta - oli sekin hieno! :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jokainen kiinnittää huomionsa eri juttuihin, siihen on oikeus! <3

   Poista
 4. Kaunis matto <3 Olen myös etsinyt pyöreää meidän tulevaan vauvanhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pyöreä matto tuo mukavaa ilmettä tilaan. Mattoliikkeissä on paljon valikoimia ja useasta mallista saakin tilattua pyöreän maton. Kiva kun löysit blogiini, tervetuloa toistekin!

   Poista
 5. Kaunis matto ja kokonaisuus. 10 pistettä <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti