Mites nämä nyt menikään?

Lähdin tässä miettimään tulevaa viikonloppua, pääsiäistä ja ruokapöydän kattamista. Puhdas pöytäliina, servietit, astiat ja jotain pientä koristetta, kukkakin pöydällä olisi kiva.
 
Kyllä meillä katetaan pöytä ihan joka päivä, viikonloppuisin hiukan hienomminkin. Mutta, mites nuo kaikki lasit ja haarukat sekä lusikat nyt sitten laitetaankaan, kun niitä on useampi. Ei pelkkää lusikkaa tai haarukkaa ja veistä, vaan nuo kaikki ja useampi lasikin. Uloimmaksi se millä ensin aloitetaan vai miten se nyt menikään?
 
Olen saanut aikanani kun kotoa pois muutin, mummultani Kotiruoka -reseptikirjan. Vaikka lähes kaiken epäselvän tarkastankin nykyään netistä, niin tästä kirjasta löytyy monta hyvää ohjetta. Muunnostaulukko mittojen suhteen, minä kun mittaan aina kaiken kun leivon ja laitan ruokaa. Ja, takakannessa on ohjeet tämän päiväiseen ongelmaani. Kuvilla varustettu ohjeistus, miten nuo kaikki astiat sitten kuuluukaan kattaa.
Kiinnitätkö sinä tällaisiin asioihin huomiosi vai onnistuuko syöminen vaikka astiat olisikin hieman sekaisin?
 
Nyt on pöydänkattaminen selvillä ja suunniteltuna, vielä on mietinnässä pääruoan lisukkeet. No, onhan tässä vielä muutama päivä aikaa suunnitella.
 
Töistä lähtiessäni suunnittelin kotimatkalla poikkeavani kukkakaupassa hakemassa pihalle narsisseja. Mutta, kukkakaupan kohdalla näkyvyys oli heikko, räntää tuli vaakatasossa. Kukat jäivät edelleen ostamatta, saa nähdä saanko kukkia pihalle pääsiäiseksi. No, kaipa pääsiäinen tulee vaikka ei pihalla kukkia olisikaan tai jos haarukat yms olekaan oikeassa järjestyksessä pöydällä!
 
Kaisa


Kommentit

 1. Ihana kirja <3
  Minulla on vastaavia kouluajoilta kun opiskeltiin etikettiä ja muita asiaan liittyviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällainen "perusopas" on hyvä löytyä kirjahyllystä!

   Poista
 2. Itse en ole tässä asiassa lähellekään niin tarkka. Pääasia että pöytä on katettu sievästi, on servetit ja kauniit lasit. Ei ehkä olisi ollenkaan huono asia paneutua tuohon asiaan paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tällaisiin normaalisti niin kovasti kiinnitä huomiota, ruokailu onnistuu vaikkei kaikki olekaan järjestyksessä. Nyt vaan lähdin miettimään tätäkin asiaa tarkemmin ja tuota kirjaa selaillessa, opin taas monta uutta asiaa! :)

   Poista
 3. Ihan loistava tuollainen kirja kaikinpuolin 🤗❤ aivan ihana ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuosta kirjasta löytyy monta hyvää ohjetta ja etikettiä!

   Poista
 4. Mulla on juuri tuo sama kirja, ja käytössä tasaiseen tahtiin. Pullataikinaohjeen kohta löytyy jo ilman sisällysluetteloa tarkistamatta: sivut hiirenkorvalla ja rasvassa;) Hyvä peruskeittokirja palvelee vuosikymmeniä. Viimeksi eilen tein mokkapaloja tämän kirjan ohjeella, niinkuin aina! Mukavaa pääsiäistä, oli ne haarukat sitten vinossa tai ojossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tätäkin kirjaa on tullut luettua, kannet irtoilevat! :)

   Poista
 5. Sinulla on blogin ulkoasu muuttunut! Kivalta näyttää!
  En ole liian tarkka kattauksen suhteen. Kunhan juhlapäivänä
  on katettu kauniisti. Servetit yms.

  Minulla on tuo sama keittokirja. Siinä tosi hyvät perusohjeet
  leivontaan ja ruuan laittoon.

  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ulkoasua hieman muutin, pikkuhiljaa alkaa asetukset olemaan omaan mieleen.

   Mukavaa keskiviikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Syöminenhän onnistuu vaikka ilman haarukoita :D Mutta kyllä kiinnitän huomiota myös kattaukseen. Kaunis (ja oikeaoppinen) kattaus herättää ruokahalua jo hiukan. Stressaamaan asiasta ei kuitenkaan kannata ryhtyä :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ruokailussa välttämättä haarukoita tarvita! ;) Ei turhaa stressiä, välillä on vaan hyvä tarkistaa etikettejä! :)

   Poista
 7. Täältä löytyy tuo sama kirja!
  Välillä (viikonloppuna) on mukava laittaa kauniit kattaukset, arkena kun meillä yks sun toinen syö milloin kerkiä :)
  - Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika monella tuo sama kirja, hyvä perusopas.
   Meillä yritetään syödä arkenakin yhdessä, mahdollisuus vaihtaa kuulumisia. Mutta, kun pojat kasvaa saattaa tämäkin muuttua!
   Mukavaa pääsiäistä myös sinulle!

   Poista
 8. Minullakin on tuo samainen kirja, jo edesmenneeltä anopiltani olen sen saanut. Armi Ratiahan oli kattauksen mestari, hänelle oli kattaus jopa ruokaa tärkeämpi.
  Ihanaa pääsiäistä kattauksineen :)

  VastaaPoista
 9. Minunkin piti tätä kattausasiaa googletella uudenvuoden aikoihin, kun järjestimme ystävien kesken kolmen ruokalajin illallisen :) Arjessahan meillä syödään monesti sohvalla (!!!) pelkällä haarukalla, joten nämä hienommat kattaukset ovat päässeet unohtumaan. Jospa sitä sunnuntaina kattaisi taas pöydän nätisti, kun anoppi tulee kylään :) Ihanaa pääsiäistä, oli se kattaus nyt miten tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hieman sama tilanne täällä, ystäviä tulossa kylään ja useampaa ruokaa tarjolla. Mutta, on se hyvä välillä hieman kerrata näitä etikettejä! Saattaa olla että muut eivät kattaukseen niin kiinnitä huomiota tai sitä onko lasit oikeassa järjestyksessä! :)

   Poista
 10. Menen aika moneen asiaan tunnelma edellä - käytännöllisyys tai säännöt jäävät usein taka-alalle. Kattaus on juuri sellainen asia - tykkään rikkoa rajoja ja keksiä omanlaisia ratkaisuja, tavoitteena persoonallinen ja tilaisuuden tunnelmaa kannattelevat ratkaisut. Tosin satsaan kattauksiin lähinnä vain juhlissa ja arjessa rentoillaan. Nuo säännöt olisi kiva kuitenkin hallita silloin, kun itse on juhlavieraana ja miettii, mikä haarukka pitäisi valita...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tuota kattamistakaan nyt niin vakavasti saa ottaa, mutta kyllä vaan on kiva etiketit tuntea. Tietää ainakin vaikkei varsinaista käyttöä olisikaan! :)

   Poista
 11. Kyllä minut kasvattanut mummi nämä asiat opetti jo pienestä. Pahinta on, jos haarukat ja veitset on miten sattuu, ne pitää aina olla just eikä melkein, mutta juomalasien suhteen armollisempi, etenkin arjessa, kun niitä on vain se yksi. ;)

  Ihanaa pääsiäistä. 🐰💛🐰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullekin mummu nämä asiat pienenä opetti, ei vaan ole tullut käytettyä. Ja, näin myös unohtunut. Onneksi on nuo perinteiset oppaat. :) Totta, ei laseilla niin väliä, mutta haarukat ja veitset tulee olla järjestyksessä! :)

   Mukavaa pääsiäistä myös teille koko porukalle!

   Poista

Lähetä kommentti