Kesätöissä

Nuorempana oli joka keväinen työ, kun metsästi itselleen kesätyöpaikkaa. Toisinaan onnisti saada oikeinkin mieluinen kesätyöpaikka, joskus oli hieman pakkokin ottaa paikka kuin paikka vastaan. No, jokainen kesätyöpaikka on varmasti ollut opettavainen ja antanut eväitä myöhempää elämää/työelämää varten.

Nykyään "kesätyöpaikkani" ovat olleet mitä parhaimpia. Työstä on saanut positiivista palautetta ja mikä tärkein, työ on ollut palkitsevaa. 

Kun koululaiset olivat pienempiä ostimme heille uima-altaan pihalle. Allas olikin kovassa käytössä ja poikien mieleen. Muutaman kesän allas oli varastossa ja mietinkin jo että pitäisikö laittaa allas kiertoon. Tänä keväänä muistin altaan ja päätimmekin katsoa millaisessa kunnossa allas on. Allas osoittautui ehjäksi ja puhdistusjärjestelmä toimivaksi. Joten, allas täytettiin vedellä ja annettiin auringon lämmittää vettä.
Kuopus on ollut hieman varovainen uimari, eikä häntä juurikaan ole saanut polskimaan. Kun allas saatiin täytettyä, katsoi kuopus mieluummin muiden uintia kuin olisi itse altaaseen pulahtanut. Muutaman viikon allas sai pihallamme olla, ennen kuin kuopuksen mielenkiinto heräsi uintia kohtaan. 

Omaantahtiinsa ja rauhassa kuopus meni altaaseen testaamaan vettä sekä altaan syvyyttä. Kunnes tuli hetki, jolloin hän oli valmis uimiseen. Ja, ei mennyt kauaa kun hän jo ui allasta ympäri. Vielä kun kauppareissulta mukaan tarttui uimalasit, oli hän valmis myös "sukeltelemaan".
Jälleen tuli todistettua se, että kyllä lapsi oppii niin uimisen kuin pyöräilynkin tms kun siihen on valmis. Nyt meillä on reipas uimari, jonka uimista saamme valvoa aamuin illoin. Kyllä on hyvä että en Konmaritusteni yhteydessä allasta ole kiertoon laittanut!

Joten, lähetänkin oikein aurinkoiset terveiset täältä kesätyöni parista!

Kaisa

Kommentit

 1. Meidän poikamme on ollut hyvin samanlainen. Varovainen varmistelija. Hän oppi uimaan eskarivuonna, mutta halusi silti pitää mökin rannassa vielä kellukkeita, sama homma polkupyöräillessä. Vaikka osasi jo taidon halusi pitää tukipyörät henkisenä tulena. Mielenkiintoista tässä on se , että niinkin varovainen kaveri on valinnut ykköslajikseen jääkiekon...
  Olen samaa mieltä kanssasi, että lapsi itse tietää, milloin hän on valmis kokeilemaan jotain uutta. Meidän vanhempien tehtävänä on tarjota näitä mahdollisuuksia ja tukea lasta. Pakottamalla saa vain vahinkoa aikaiseksi.
  Sun kesätyöhommasi ei ole ollut lainkaan huone ;) Toivotaan, että saamme vielä nauttia hyvistä uimakeleistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pakottamalla ei opi mitään ja syntyy vain vahinkoa. Täällä on uitu ja taas uitu. Mukavaa kesätyötä tosiaan!

   Poista
 2. Tuo on varmasti niin lasten mieleen, ihanaa kesätekemistä omalla pihalla ☉☉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uima-allas on kyllä kiva ja omalla pihalla. Puhdasta vettä, varsinkin nyt kun levää on ilmestynyt!

   Poista
 3. Aika kiva kesätyö! Uima-allas olis ihana omalla pihalla, mutta oon aina ollut tosi arka sen suhteen. Jokohan ensi kesänä uskaltais kun kuopuskin menee nyt jo tokaluokalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myös tosi arka näiden altaiden kanssa. Tehtiin säännöt miten toimitaan ja hyvin on omat sekä naapurin lapset niitä noudattanut!

   Poista
 4. Itsekin pääsin tänä kesänä altaan reunalle vahtimaan pieniä polskijoita. Ei ollenkaan hassumpi paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva sinäkin olet päässyt kesätöihin. :) On kyllä mukava seurata iloisia uimareita!

   Poista
 5. Niin ihana ja niin sitä tuollaisessa altaassa on kivaa ja turvallisempaa opetella, kun on siellä asinamukainen vahti paikalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, on ollut kyllä niin mukava valvoa innostuneen uimarin opettelua! <3

   Poista
 6. Voi miten iloinen uimari kuvissa!
  Kyllä tuolla kelpaa uida. Paras kesätyö!

  VastaaPoista
 7. IHanaa kun omalla pihalla voi pulahtaa uimaan. Meillä oli muutama vuosi sitten ihan vain se sellainen marketista ostettu, puhallettava muutaman euron allas. No niin huvittavalta kuin se kuulostaakaan niin lapset olivat jo siitä ihan mielissään helle päivinä, siellä ui välillä omien lasten lisäksi myös naapurin lapset ja kaikilla oli tosi hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lapset on tyytyväisiä pienempäänkin altaaseen. Vesi vaan on niin kiva elementti!

   Poista
 8. Unelmakesäduuni<3 Olen tehnyt samaa kesätyötä lasten ollessa pieniä - huippuhommaa♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti