Kultainen avain

Viikonlopuna saimme olla todistamassa, kun toisiinsa palavasti rakastunut pari sanoi toisilleen tahdon. Oi, oli kyllä niin ihana katsella tuota kaunista paria, heidät on kuin luotu toisilleen. Miten kauniisti he tukivat toinen toistaan pitkän ja tunnerikkaan päivän aikana, heidän samanvertaisuutensa suhteessa välittyi meille juhlijoille. 

Morsian oli todella kaunis valkoisessa mekossaan sekä punaisen hehkuvissa korkokengissään ja sulhanen oli komea punaisessa rusetissaan. Pari  oli siis hyvä match kaikinpuolin. 

Hääteema oli hyvin pelkistetty ja tyylikäs. Istumapaikat oli merkitty kultaisiin avaimiin solmittuihin kortteihin. Paikat oli mietitty tarkkaan ja meidän pöytäseurueesta löytyikin seuraa niin meille aikuisille kuin lapsillekin. 

Lapsille oli tehty kivat pussit, joista löytyi tekemistä ikätason mukaan. Pienemmille oli mm väritystehtäviä ja isommille lapsille oli kamerat, joilla heidän tuli ikuistaa tiettyjä tilanteita häistä, pienen kilpailun merkeissä. 

Vaikka kuvia tuli otettua jälleen runsaasti, jäi oma juhlalookki kokonaan kuvaamatta. Juhlapäivä kun oli kovin sateinen, ei kuvia tullut otettua ennen kirkkoa kuin tuo perinteinen perhepotretti. Katsotaan jos jonkun muun filmille olisi tallentunut kuva myös minusta. 

Juhlapäivä oli myös minulle erityinen, sulhanen kun oli pikkuveljeni. Miten aika kuluukaan, pikkuveljenikin meni jo naimisiin. Vaikka veljeni ei ole kuin viisi vuotta minua nuorempi, on hän aina ollut ja tulee olemaankin pikkuveljeni. Joskus tuntuu vaikealta ymmärtää, että hänkin kasvaa. Juurihan minä lykkäsin häntä nukenrattaissani. 

Juhlassa sain kunnian pitää puheen hääparille, jonka jälkeen oli vuorossa yllätysesitys hääparille, kun ystäväni tuli heille esittämään kauniin Nuoruustangon. Kappalevalinta oli onnistunut sekä yllätys pysyi kuin pysyikin yllätyksenä, pienistä haasteista huolimatta.

Juhlissa saimme kuulla useammankin puheen. Oli mukava kuulla morsiamen lapsuudesta ja nuoruudesta sekä veljeni ystävien tarinoita veljestäni. Miten erilaisesti tunnemmekaan hääparin. Mutta, tämähän on rikautta, kun saamme jakaa elämäämme erilaisten ihmisten kanssa, erilaisissa yhteyksissä.

Päivän vesisateet väistyivät ja iltaa kohden aurinkokin näyttäytyi. Auringonlasku maalasi taivaanrannan hehkuvan punaiseksi, kuin morsiamen korkokengät!

Hieman väsyneenä juhlinnasta, oli tänään mukava aloittaa jälleen uusi viikko syksyisistä auringonsäteistä nauttien!

Kaisa


Kommentit

 1. Oih, voi kunpa vielä pääsisi häihin. Ystäväpiiri on vain sen ikäistä, ettei enää juurikaan häitä tule. Nyt vain odotellaan jälkikasvujen häitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli muutama vuosi, kun häitä ei ollut. Tänä kesänä onkin ollut kahdet häät. Ihania juhlia!

   Poista
 2. Ihania fiiliksiä! Samaa mietin keväällä oman veljen häissä - työkaverit tuntevat ihan eri miehen kuin isosisko, se oli hauska huomata. Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan me isosiskot olla vähän oma porukkamme, veljet kun ei saisi miehistyä. ;)

   Poista
 3. Onnittelut hääparille!
  Kuulostaa ihanilta hääjuhlilta!
  Minusta on kiva, kun häissä muistetaan myös pikkuväkeä.
  Kamera on kiva idea!
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häät on kyllä ihania juhlia. Oli kyllä mukava, kun lapset kutsuttiin ja heidät otettiin huomioon juhlassa. Nykyään lapsia ei aina häihin kutsuta tai oteta mukaan juhliin. Kamera oli kyllä kiva idea. Ja, lapset kun ottavat kuvia hieman erilaisesta näkökulmasta! :)

   Poista
 4. Ihanaa häähumua!
  Kesähäiden juhla-aikaa ja rakkautta nyt koko maailma tarvitsee.
  Kaunista uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häät on ihania ja me olemme päässeet tänä kesänä kaksiin häihin!

   Poista
 5. Häät ovat aina niin satumaiset ja ihanat juhlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä häät olivat juurikin satumainen ja heidän suhteessaankin on ollut useampi satumainen hetki!

   Poista
 6. Häät on niin ihania ja kiva kun on otettu huomioon ihan kaikenikäiset vieraat.
  Ystävän häät oli kesäkuussa ja niitä muistelless tulee niin ihana fiilis <3
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lasten huomioiminen juhlassa antaa vanhemmillekin vapauden nauttia juhlasta, kun ei tarvi keksiä kokoajan ohjelmaa!

   Poista
 7. Varmasti oli ihanat juhlat ja vieläpä pikkuveljen häät 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pikkuveljen häät oli erityislaatuiset! <3

   Poista
 8. Häät ovat aiana niin ihana juhla!
  Kauniita kuvia ja komeita pikku miehiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkumiehet olivat kyllä komeita, kelpasi heidän seurassaan juhlia! <3

   Poista
 9. Miksi se juhlissa aina jääkin oma juhlalook kuvaamatta, siinä vain on niin paljon sitä touhua ja tohinaa.
  Olisipa kyllä ihana päästä häihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt oltiin oikein suunniteltu, että kirkonpihalla otetaan kuvia ennen vihkimistä. Mutta, sade ei nyt antanut siihen mahdollisuutta. Eli, kuvat jäi minusta ottamatta. No, jos jonkun kamerasta löytyisi kuva minustakin. :)

   Poista
 10. Häät ovat ihania! Tuo avain-idea oli kiva ja muutenkin niin kaunista siellä.

  VastaaPoista
 11. Ihan tuli viime kesä mieleen, kun pikkusiskoni, miehen pikkusisko, kummitätini sekä yksi serkuistani menivät naimisiin. Onpa vaan ollut outo kesä viime vuoden hää-ähkyn jälkeen. :D Ensi kesäksi on sentään kahdet häät jo tiedossa ja 6 vuotta nuorempi pikkuveljeni astuu avioliittoon - tiedän tunteesi siis varsin hyvin, miten se pikkuinen onkin kasvanut huomaamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nuo pikkuveljen häät hieman erilaiset kuin muiden, siskon pikkuinen kun menee naimisiin! <3

   Poista
 12. Kuulostaa niin ihanan tunnelmalliselta juhlalta! Kun vielä kyseessä oma pikkuveli, niin mahtoi isosiskolla olla tippa linssissä välillä. Ja muuten tosi kiva, että olivat huomioineet lapset juhlissa, jotta heilläkin on jotain tekemistä.
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pikkuveljen häät ovat erityiset. Ihan en todellakaan kuivin silmäkulmin pärjännyt, mutta olisiko ollut tarvekaan!

   Poista
 13. Häät ovat ihania ♥ Hauska idea tuo kultainen avain!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti