Viskarin oma nurkkaus

Odottaessani kuopusta kävimme isompien poikien kanssa  keskustelua, kuka muuttaa alakertaan asumaan. Yläkerrassa kun on kolme makuuhuonetta ja yksi on alakerrassa. Kumpikaan pojista ei halunnut alas muuttaa. Pohdin että kyllä tulevalle vauvalle olisi kiva saada oma pieni nurkkaus. Ja, siitä se ajatus sitten lähti.

Lähdin muuttamaan makuuhuoneemme yhteydessä olevan vaatehuonetta vauvan huoneeksi. Huone on kooltaan vajaat kymmenen neliötä ja sinne mahtuisi hyvin pinnasänky sekä hoitopöytä. Ei vauva nyt sen enempää tilaa tarvitsisi.
Viisi vuotta on tästä muutoksesta kulunut ja huone on palvellut oikein hyvin vauvan ja pienenpojan tarpeita. Kesällä kuopus alkoi puhua, joko olisi aika piilottaa "vauvamaiset" kuviot pois. Eli, tapetissa olevat hempeät linnut piti saada seiniltä piiloon. On poika seurannut äidin puuhia ja huomannut että maalaamalla saa uutta ilmettä.
 
Tiedustelin koululaisilta, joko heistä jompikumpi luopuisi huoneestaan ja muuttaisi alakertaan. Kumpikaan ei ollut valmis muuttamaan alakertaan, heistä on mukavaa kun kaikkien makuuhuoneet on samassa kerroksessa. Ja, onhan tuo mukavaa, kun kaikki nukutaan lähekkäin, omissa huoneissamme.

Ja, eihän kuopus nurkkauksensa koosta mitään sanonut, seinä vaan piti maalata. Joten, tuumasta toimeen ja yhdessä valitsemaan sävyä. Pojalla oli selvät suunnitelmat, minkä värisen seinän hän huoneeseensa haluaa. Maali mukaan kaupasta ja kotiin maalaamaan. Itse kun pääsee maalaamaan huonettaan niin hyvä tulee. Maaliksi valikoitui jälleen kalkkimaali, jota on mukava pensselillä maalata. Ja, mitä enemmän maalaa useampaan suuntaan, sitä parempi lopputulos.
Yksi seinistä maalattiin ja hiukan lisää säilytystilaa hankittiin ikkunan alle. Nyt on leluilla paikkansa ja lokeroiden päälle syntyi mukava taso, jossa on tilaa rakennella legoilla. Pieni pöytä on juuri sopiva, mahtuu piirtämään sekä askartelemaan.
 
Seinän maalaaminen sai paljon aikaan ja jälleen huone palvelee entistä paremmin kuopuksen tarpeita. Katsotaan kun koulu alkaa, onko sitten isommista toinen valmis muuttamaan alakertaan asumaan vai muutammeko me vanhemmat, aika näyttää.
Viskari on tyytyväinen uudistukseen ja omassa saa nyt rakennella legoillaan. Parasta taitaa olla tuo taso, johon saa jätettyä rakentelut odottamaan seuraavaan päivään. Aiemmin kun legot joutui aina välillä siivoamaan ruokapöydältä pois.
 
Oikein mukavaa ja aurinkoista elokuun viimeistä päivää!
 
KaisaKommentit

 1. Oikein hyvän värinen ja niin se on ihan isomman pojan huoneen näköinen! Minä olen miettinyt keittiön tai olohuoneen seinän maalausta, mutta pitäisi ensin ottaa tapetti pois seinästä. Iso homma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Me maalasimme suoraan tapetin päälle, ei jaksettu ottaa vanhaa pois. Mutta, olohuoneessa tai keittiössä jossa pinta-alaa enemmän, tapetti kannattaa ottaa pois ja pohjat tehdä kunnolla kuntoon. On kauniimpi ja pitkäaikaisempi.

   Poista
 2. Maalaaminen on niin parasta sisustamista kun sillä saa nopeasti, helposti ja suht edullisesti muutosta aikaan. Me innostuttiin alku viikosta maalaamaan olohuoneen seinää, ihan vain valkoista lätkittiin vanha valkoisen päälle joka oli jo niin likainen ja kulahtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, maalaaminen on kyllä niin näppärää, saa nopeasti muutoksen aikaan. Täällä seuraava kohde odottaa jo kovasti maalaria, saa nähdä josko viikonloppuna pensseli heiluisi!

   Poista
 3. Kiva oma soppi pikkumiehellä. Meillä maalit ovat odottaneet huhtikuusta asti maalaajaa, jospa sitä viikon päästä pääsisi aloittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus se työhön ryhtyminen on se haastavin osuus. :)

   Poista
 4. Tosi hieno pienen pojan huone!
  Kivan värinen seinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väri oli aluksi aika tumma, mutta nyt olen jo tottunut.

   Poista
 5. Tosi kivan näköinen huone! Maalilla saa hyvä lopputuloksen :)

  VastaaPoista
 6. Kivalta näyttää♥ Tuo maalaminen on niin mukava tapa "sisustaa" ja se värien valitseminen yhdessä..sekin on hauskaa puuhaa:) Mukavaa syyskuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä mukava seurata tätä ammattimaista värin valitsemista! :)

   Poista
 7. Viskarinne on saanut oikein kivan huoneen ja luulisin, että palvelee hänen tarpeitaan pitkäänkin. Pienillä muutoksilla huoneesta tuli oikein toimiva. Oikein ihania syyskuun päiviä ja syntymäpäiväonnittelut sinulle 1.9. johdosta! ;)

  VastaaPoista
 8. Täyden kympin kokonaisuus! Kivat nuo kirjaimet seinällä. Maalilla saa kyllä kivasti ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huone on kyllä kiva ja kaikki tarpeellinen mahtuu hyvin.

   Poista
 9. Kylläpä Viskarin huoneesta tuli kivannäköinen. Hienot värit ja kokonaisuus. Viskarilla on hyvä maku värien suhteen. Kelpaa pikkumiehen tuolla rakennella legojaan :)

  VastaaPoista
 10. Todella kivan näköinen huone! Ja siitä alakerran makkarista tapellaan kyllä tulevaisuudessa... ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saattaa olla että tuosta makkarista alakerrassa saadaan vielä tappelut aikaan! :)

   Poista
 11. Huoneesta tuli tosi kivan näköinen ja toimiva! Tykkään todella paljon tuosta seinän väristä :) Veikkaan että poikien varttuessa saatatte itse haluta sen alakerran huoneen ja jättää yläkerran poikien "valtakunnaksi" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla, että me vanhemmat tuonne alakertaan muutamme ja annamme yläkerran poikien käyttöön kokonaan!

   Poista

Lähetä kommentti