Risukranssi

Tänään on saatukin nauttia oikein kunnon syksyisestä myräkästä. Päivällä tuuli heitteli pudonneita lehtiä ja iltaa kohden kunnon räntäsade olikin jo siirtynyt meidän päällemme. Ennen räntäsadetta ehdimme tekemään retken metsään ja kranssimateriaalia kerättyä.

Kranssimateriaalien lisäksi kotiin tuomiseksi kerättiin risuja, joista lähdin pyörittämään kranssipohjaa. Pohja ei jäänytkään kranssinpohjaksi, vaan toinkin risukranssin sisälle ja kieputtelin ympärille tunnelmavalot.

Varsinainen kranssi ulko-oveen jäi vielä tekemättä, mutta eiköhän tuokin kranssi vielä valmistu. Räntäsateessa juoksimme pihasaunalle saunomaan, tuli kovin jouluinen fiilis, lyhtyjen valaistessa polkuamme. Tässä kotoillessa on tullut mietittyä jo jouluakin, millaisen teeman ympärille tänä vuonna joulun rakennamme? 
Mitenkäs siellä, joko joulu on mielessä vai maltatko vielä kuukauden ennen kuin aloitat miettimisen?

Täällä jatkuu syysloma, nautitaan hitaista aamuista ja aikatauluttomuudesta. Olkaahan varovaisia varsinkin aamuliikenteessä!

Kaisa

Kommentit

 1. Ihana risukranssi ♥ Olen oikea kranssien ystävä ja itselläkin suunnitteilla tehdä talveksi joku kranssi ulko-oveen. Yleensä se on ollut havukranssi.

  Joulu tulee olemaan meillä tänä vuonna varmasti aika rauhallinen. Rakastan joulun odottamista ja sen tunnelmaa. Pikku hiljaa ajatukset alkavat kääntymään jouluun, muttaa koristeet saavat vielä pysyä kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kranssi kuuluu jouluun tai talveen ja sellainen on joka vuosi tehtävä. Mummuni teki havukransseja, itse en ole koskaan tehnyt.

   Poista
 2. Tosi ihana kranssi ja valot on piste iin päälle 😍 yksinkertaista ja kaunista ❤

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka nätti😊Ajatukset käy jo välillä joulussa ja muutama lahja ostettu.Muttei kiirettä, vasta marraskuussa laittelen valoja ym...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä myös joulua vasta mietitty, ei vielä kotona näy tätä kranssia enempää. :)

   Poista
 4. Tuosta tulikin mieleen, että kun uusin meidän yhtä polkua', niin kaivoin sieltä juuria ja kiedoin niistä samantien pienen kranssin, mutta se taitaa olla tuolla juuri sataneen luman alla kaivon kannella :) Täytyykin tehdä korjausliike.... Koivunoksista tein viimevuonna useamman kranssin. Tuosta metsästä syysmyrsky kaatoi ison koivun ja sain yli tarpeen kranssikamaa. Nuo on vain niin kauniita ja ihanat valot nuo pienet <3
  Joulua on mietitty, mutta vain 'kevyesti' ;)
  Ihanaa loppuviikkoa täältä lumen keskeltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kranssi ole säilynyt lumen alla ja sait pelastettua esille!

   Poista
 5. Onpa kaunis ja tunnelmallinen kranssi. Täällä joulu alkaa olla mielessä sillä meille tuli ensilumi viime yön aikana. Tekisi mieli laittaa jo kaikki koristeet esille, mutta malttanen vielä muutaman viikon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saa nähdä milloin kranssi kuivahtaa ja leviää lipastolle, kun en sitä alunperin kranssiksi tehnyt ja sitonut kunnolla. :) Nautitaan niin kauan kun pysyy koossa!

   Poista
 6. Todella kaunis! Ihanaa, kun pian saa alkaa jouluttamaan ja koristelemaan... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, kauaa ei mene kun saa joulua alkaa laittamaan oikein kunnolla.

   Poista
 7. Oi miten upea kranssi, niin kaunis♥ ja nuo valot on kivat!! Kyllä täällä jo pikkuisen odotellaan joulun tuloa..vielä pitää tovi malttaa mielensä:) Mukavaa päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suunnitella voi joulua, mutta esille en vielä tätä kranssia enempää ole laittanut. Hetki täytyy vielä malttaa!

   Poista
 8. Todella kaunis kranssi!❤️
  Joulu on jo kovasti mielessä.
  Viikon päästä juhlitaan halloweeenia. Sen jälkeen alan
  enempi laittamaan joulua.
  Mukavaa illan jatkoa!❤️

  VastaaPoista
 9. Onpa ihana, osaisinpa itsekin...
  Suuremmin ei ole vielä joulu mielessä. Ainoat pohdinnat on olleet "mitä tekisin tänä vuonna itse lahjaksi" ja pientä ajatuksen poikasta sen suuntaan on jo heräillyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kranssi oli niin helppo toteuttaa, risuja vain kranssin muotoon. Varmasti onnistut, rohkeasti vaan kokeilemaan!

   Poista
 10. Kaunis kranssi! Vielä maltan kuukauden, en halua kotiin tuoda joulua liian aikaisin niin jaksan nauttia siitä välipäivät ja osin loppiaiseen asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, kuukauden kun malttaa niin sitten nauttii kunnolla.

   Poista
 11. Kaunis ja tyylikäs kranssi! Tunnelmavaloja ym. on jo tullut laitettua, mutta muuten varmaan odottelen koristeluiden kanssa joulukuun puolelle :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti