Vaihtoehtojen viidakossa

Vietämme komasosan vuorokaudesta sängyssä nukkuen, silti kiinnitämme helposti liian vähän huomiota sängyn kuntoon. Tai, meillä on ainakin käynyt näin. Sänkymme ei ole mitenkään kovin vanha ja näyttä näin ulkoisesti ihan hyvältä. Mutta, en voi kieltää etteikö jousitukset olisi jo aikansa eläneet.

Takana on vuodet kun sängyssämme nukkui usein kaksi aikuista ja kolme ihanaa poikaa. Ja, päivisin sänkyä käytettiin toisinaan trampoliinina, mikä on tietenkin kiellettyä meillä. Joten, onhan tuo sänky ollut aika kovalla käytöllä. Tekstiilit ovat olleet muutakin kuin vain sisustuselementtejä. Milloin sängylle on kiivennyt nukkumaan nuhanenä, milloin käsienpesu on unohtunut.
Mutta, millainen sänky sitten olisi hyvä? Onko jostakin mahdollisuus tilata sänkyjä kokeiluun, nukkua viikon ja arvioida olisiko tämä meille sopiva vai ehkä seuraava sänky joka tulee kokeiltavaksi. Vaikka kuinka kaupassa sänkyjä kokeilee, käy kokeilemassa millaista olisi maata, niin eihän se nyt anna todellista kuvaa siitä millaista sängyssä on oikeasti nukkua.  Ja, sänkyä kun ei joka vuosi uusita, niin olisi mukava ostaa sänky jossa hyvä nukkua, eikä aamulla herää selkäsärkyisenä.

Kuin tilauksesta sainkin muutama viikko sitten kutsun paikalliseen sisustusliikeeseen Kodinonneen ja heidän sisustusiltaansa. Illan aikana esittelyssä oli uusi tuotemerkki Matri, sängyt ja sängynpäädyt vuodetekstiileineen. Erityisesti heidän luonnonmateriaalien käyttö sängyn valmistuksessa kiinnosti minua, laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja päällis- ja verhoilukankaista sekä jalkojen korkeuksissa.
 
Täällä onkin seuraavana hankintana uusi sänky, sen oikean kun vaan osaisi valita. Onko luonnonkumi hyvä vaihtoehto petauspatjaksi? Saako villaisen materiaalin valittua vain vilukissan puolelle?  Miten korkeat jalat sängyssä ovat sopivat? Olisiko pussi- vai bonneljousitus tai ehkä pintajousitus?

Ei ole tuo sängynkään valinta mitään helppoa, vaihtoehtoja kun on niin paljon. Ja, vielä ei ole mietitty edes värejä tai sängynpäätyä, ominaisuudet kun eivät näy ulospäin!

Kaisa


Kommentit

 1. Meillä sängynvaihto tuli ajankohtaiseksi tänä kesänä. Päädyimme Tempurin sänkyyn, emmekä ole valintaamme katuneet. Materiaali vaatii totuttelua, mutta olemme jo nyt huomanneet, että unen laatu on parantunut. Sänky on hintava, mutta uskon, että siihen satsatut rahat maksavat kyllä itsensä takaisin (laatu, kestävyys ja hyvin nukuttu yö). Sängyn valinta ei todellakaan ole helppoa ja minuakin lohdutti, että Tempurin sängyissä on vielä palautusoikeus, jos se olisi osoittautunut virheostokseksi. Sängyn myötä olemme todenneet, että ei ole ihan sama asia, millaisella sängyllä nukut ja siksi materiaaleihin on hyvä perehtyä perusteellisemmin. Ja onhan sillä ulkonäölläkin jotain merkitystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hankinta ei vielä ole aivan akuutti, joten ehdimme rauhassa katsomaan valikoimaa. Kiitos kokemuksistanne!

   Poista
 2. Olet kyllä oikeassa ettei ole helppo valita sänkyä ihan vain pienen hetken makoilutestauksella. Samaa ongelmaa olen kokenut kenkien ostossa. Kaupassa kun niitä testaa minuutin pari ne tuntuu hyvältä mutta kun pidätkin niitä vaikka tunnin niin kipeät niveleni ovatkin täysin eri mieltä kenkien hyvästä laadusta ja mallista :(
  Meillä on muutaman vuoden vanha sänky johon olen kohtuu tyytyväinen mutta ne tyynyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tyynyt ja peitto juuri päivitetty, joten nyt niihin ei tarvi panostaa. Mutta, ovat kyllä kaikki haastavia valintoja. Kengistä puhumattakaan. ;)

   Poista
 3. Todella loistava postaus 🤗🤗 sängyllä tosiaan on niin suuri merkitys. Itsekin tuli aikanaan sitä hieman vähäteltyä, mutta sitten kun ostimme Askosta todella laadukkaan sängyn niin kyllä eron huomasi vanhaan 🤗

  Tsemppiä sängynvalintaan! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksestanne. Täällä katsastellaan vielä vaihtoehtoja, ennen päätöksen tekemistä.

   Poista
 4. Minun huomio kiinnittyi noihin ihaniin sängynpeittoihin! Sänkyasiat kun on itsellä kunnossa. Laatuun kannattaa siinä asiassa kyllä panostaa 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Matrin sängynpeitot on kyllä ihania ja muutenkin materiaalit tuntuivat laadukkailta!

   Poista
 5. Voi tuo sängynvalinta onkin aina hankalaa..varsinkin jos toinen haluaa pehmeämmän patjan ja toinen taas kovemman:) Onneksi nykyään on niin paljon valikoimia että varmasti sellainen mieleinen jostakin löytyy..tuo on tosiaan harmi kun sängyjä ei pääse kunnolla testaamaan.. itse pidän sellaisesta sängystä missä on pikkuisen jalkaa..sen verran että imurin saa helposti ujutettua sinne sängyn alle:) Tsemppiä sängyn metsästykseen ja mukavaa syyspäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aika samanlaiset toiveet sängyn suhteen. Tai, minä voisin ottaa tuon villapetarin, vilukissa kun olen. :)

   Poista
 6. Nuo päiväpeitteet näyttää niin kauniilta, olisin heti valmis sellaisen omistamaan :) Entiseen kun oli mystisesti ilmestynyt reikä :o ( syyttävä katse kohdistuu nelijalkaiseen karvalapseen)
  Meillä on jatkuvasti kiistaa siitä onko tempur hyvä vai huono...mies rakastaa, minä en :) No lopulta löytyi kumpaakin miellyttävä (ehkä) ratkaisu.
  Sängyssä nukkuu aikuisten lisäski välillä juniori ja aina ne pari koirulia ja joskus jopa kanikin, siksi petimme on iso ja peti vaatteet helposti pestäviä ja kestäviä eli pellavaa.
  Voimia sängyn valintaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ikävää jos sänky ei miellytä molempia. Molemmat kun siinä nukkuvat.
   Pellavaan ja untuvaan täälläkin luotetaan!

   Poista
 7. Sänkyyn tai paremminkin patjoihin pitäisi kyllä panostaa, niin paljon siellä aikaa tulee vietettyä. Meillä on uusien patjojen hankinta lähitulevaisuudessa.
  Tsemppiä sängynvalintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä ei hankinta ole vielä aivan akuutti, joten ehdimme rauhassa katsomaan vaihtoehtoja. Ja, kumpa pelkillä patjojen hankinnalla selviäisimmekään. Koko paketti on vaan uusittava, ei auta patjojen vaihto pelkästään.

   Poista
 8. Sängyn valinta ei ole helppoa ja on kallis investointi ja kun se mukavuus ja ergonomisuus on niin tärkeää. Ihania muuten nuo päiväpeitot tuolla sisustusliikkeessä, huolisin meille hetsilleen. Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväpeitot ja tekstiilit olivat kyllä ihania. Saa nähdä tuleeko niidenkin hankinta välttämättömäksi. ;)

   Poista
 9. Me vaihdettiin vajaa vuosi sitten jo kamalassa kunnossa ollut sänky uuteen. Kyllä se vaan vaikutti unen laatuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sänkykin vaatii päivitystä. Mitäköhän sen jälkeen? :)

   Poista
 10. Meillä on ikean 180cm leveä sänky ja täytyy sanoa, että paras ostos ikinä!
  Asiantunteva myyjä hoiti molemmille tarpeisiin sopivat patjat, meillä kun on kolmisenkymmentä kiloa painoeroa. Patjojen päällä taas muistava petari <3
  Ja oliko se kuukauden vaihtotakuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipa kiva kuulla kokemuksistasi. Ikean vaihtoehtoja emme olekaan vielä katsastaneet. Täytyykin lähteä naapurikaupungissa käymään ja sänkyjä sielläkin katsomaan.

   Poista

Lähetä kommentti