Työpiste kotiin

Kun elämäntilanteet muuttuvat, on myös kodin muututtava sen mukana. Aiemmin syksyllä postailinkin kuopuksen huoneesta ja ns yhden makuuhuoneen puuttumisesta. Huonejärjestelyt makuuhuoneiden osalta on nyt kunnossa. Mutta, työhuone tai työpiste meiltä aikuisilta edelleen puuttuu.

Meidän vanhempien työnkuvat töissä ovat muuttuneet ja töitä tuleekin tuotua kotiin aina välillä. Niin, ja olisihan näitä postauksiakin kiva kirjoittaa ihan rauhassa. Jossakin muualla kuin keittiönpöydän vieressä, ei tarvitsisi tavaroita aina siivota pois.

Aikamme kun mietimme ratkaisua ja huonekaluliikkeitäkin kiertelimme, ajatuksella jospa kiva pöytä löytyisi makuuhuoneeseemme. Onneksi pöytää ei löytynyt, eikä makuuhuoneeseemme tullut tietokonetta. Kunnes huomasimme, että meillähän on aivan käyttämätön työpiste kodinhoitohuoneessa. Pöytä vaan ei muistunut heti mieleen, säilytyspisteenä kun on viimeaikoina ollut. Aikoinaan pöytä asennettiin minulle ompelupöydäksi, nykyään tulee ommeltua niin vähän että koneetkin olivat hautautuneet tavaroiden sekaan. 
Joten, täällä onkin nyt maalipensseli heilunut, kun seinä on saanut uuden maalin pintaansa ja tuo pirtsakka väritys on saanut väistyä neutraalimman alta pois. Työtuolista revimme vanhat kankaat ja pehmusteet pois, Ajatuksena oli vanha ihastuttava tuoli päällystyttää uudelleen. Päällystytetäänkö sittenkään, on vielä mietinnässä. Jos hioisi nuo vanhat liimat pois ja lakkaisi kevyesti, puupinta kun tuo ihanaa lämpöä tilaan. Heitin karvan pehmukkeeksi ja kyllä tuolilla noinkin on kiva istua.
Pitkään suunnitelmissa ollut kuvakollaasi rakentui seinälle, kun vanhat kehykset olivat ensin saaneet suhumaalia pintaansa. Pitkään kaapissa lojunut kyltti nousi myös seinälle. Työpiste alkaa pikkuhiljaa olemaan valmis. Vielä kun saadaan tuo valaistus kuntoon, niin työpisteessä on mukavampi työskennellä.

Työpisteestä ja tarinoista tavaroiden takaa varmasti lisää myöhemmin.

Oikein mukavaa alkavaa työviikkoa ja syyslomaa lomaileville!

Kaisa

Kommentit

 1. Vaikuttaa kivalta ja itsekin olen huomannut, että kun tarpeeksi vain miettii ja melkein jopa unohtaa, niin ratkaisu löytyy ihan yllättäen!
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja, kun rauhassa miettii, ei heti osta jotakin ratkaisua väkisin.

   Poista
 2. Olen joskus miettinyt että mihin meille tekisi työpisteen jos sellaiselle tulisi tarve kun ylimääräisiä huoneita ei ole. No turhaan tietenkin sellaista mietin etukäteen mutta sillä ajatuksella on hauska leikitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset ajatusleikit ovat kivoja. Mistä mahdan seuraavaksi haaveilla? :)

   Poista
 3. Joskus kodin sisustusongelmat ratkeavat, kun osaa katsoa huoneita ja kodista löytyviä huonekaluja uusin silmin. Pieni pintaremontti tekee tilasta kuin uuden ja tuolla on varmasti mukava tehdä töitä ja kirjoitella blogipostauksia. Jään mielenkiinnolla odottamaan laajempia kuvia työpisteestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpiste on ollut kovassa käytössä ja on sinne pojatkin löytäneet. :)

   Poista
 4. Välillä tuntuu, että huoneet ja järjestykset muuttuvat sitä mukaan, kun itse saan ideoita kuinka tuo ja tuo voisi ollakkin tuolla huoneessa. Tänään juuri mietin työhuoneen paikkaan eri huoneeseen. Syyslomalla voisi tehdäkin jotain vaihtoja, jos ei löydy enää äkkilähtöjä etelään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa vaihtelua kun siirtää tavaroita huoneesta toiseen, saa uuden sisutuksen helpolla!

   Poista
 5. Hyvä, että ette hoppuilleet! Monesti ne parhaat ideat syntyy, kun ei hötkyile 😀

  Iloa tulevaan viikkoon 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Toisinaan odottaminen vaan ei ole vahvin luonteenpiirteeni! ;)

   Poista
 6. Meilläkin on mietinnän alla työpisteen paikka. Olohuoneeseen mahtuisi, mutta en ole varma haluanko sinne. Makuuhuoneen kohdalla samat ajatukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ratkaisu tuntuu hyvältä, saa oven kiinni ja työt voi jäädä kesken. Olohuoneessa tai makuuhuoneessa saattaisi sekainen työpöytä aiheuttaa ylimääräistä stressiä! :)

   Poista
 7. Lapsuuden kodissani oli tismalleen sama tuoli! <3 Meillä on työpiste olohuoneessa ja hyvin sulautuu huoneeseen. :)

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa, että asiat loksahtivat kivasti paikoilleen. Hoppuilu harvoin tuottaa parhaan tuloksen, kuten teidänkin tapauksessa. Kyllä se täydellinen ratkaisu aina tulee jossain vaiheessa vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tällaisissa projekteissa kärsivällisyys on koetuksella, kun ei heti synny valmista! No, nyt tuntuu ainakin siltä että miettiminen/odottaminen on ollut hyvä ratkaisu!

   Poista
 9. Ihana tuo kuvakollaasi <3 Työpiste olisi kyllä kiva meilläkin ettei tarvitsisi keittiön pöytää käyttää siihen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä työpiste on kyllä osoittautunut hyväksi ratkaisuksi!

   Poista
 10. Työpiste on loistava, jos siellä saa ajatuksilleen tilaa. Ihana nuo kuvat seinällä <3 Mukavaa uutta viikkoa Kaisa <3

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa kun saitte rakennettua työpisteen nuin mukavasti 🤗 vaikuttaa oikein hyvälle! 🤗

  Iloista uutta viikkoa! 🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpistettä on kyllä pitkään mietitty ja nyt meillä on oma paikka jossa tehdä töitä, ihanaa!

   Poista
 12. Oma työpiste olis ihana muttei tällä hetkellä tilaa sellaiselle. Kiva että siellä löytyi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin tuntui että ei meilläkään ole tilaa työpisteelle, mutta onneksi huomasimme että tyhjä pöytä meiltä jo löytyykin. Vaati vaan ensin hieman tavaroiden karsintaa sekä järjestelyä!

   Poista
 13. Upea muutos, varmaan oma haaste noiden taulujen asentamisessa... 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mieheni avusti taulujen laittamisessa, itse en siitä olisi selvinnyt!

   Poista
 14. Hienoa että tuollainen työpiste löytyi ja voi miten on suloisia nuo kuvat seinällä♥ Niitä on mukava siinä samalla työn lomassa katsella! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä työpisteellä on mukava työskennelllä, välillä kyllä ajatukset siirtyvät kuviin ja ihaniin muistoihin!

   Poista
 15. Mä kans tein meille työpisteen, mutta arvaa vaan oonko käyttänyt sitä? Hah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei tiedä vaikka sunkin työpiste löytyisi uudelleen käyttöön!

   Poista
  2. Minulla on työpiste meidän työ-/ vierashuoneessa, mutta harvemmin minä siellä kirjoittelen. Pisteeni on pikkuhiljaa täyttynyt kaikenmoisesta paperista, lehdistä jne. Hienoa kun teille löytyi työpiste, nyt innolla odotan jatkoa, jospa saisin vaikka inspiraation. Upea muutos ja ihanat kuvat!
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
  3. Kiitos! Työhuone on ollut kovassa käytössä ja tyytyväisiä ollaan muutokseen. Toivottavasti jatkossakin löydän työpisteeseen tekemään työt, sohvannurkan sijaan. :)

   Poista
 16. Se on jännä, kuinka sitä silmä tottuu eikä välttämättä heti tajua mitä kaikkea hyödyllistä löytyykään jo valmiiksi kotoa :D
  Kivan näköinen valokuvakkollaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, onneksi huomasimme tämän mahdollisuuden, emmekä ostaneet pöytää makuuhuoneeseemme.

   Poista
 17. Rakastan kuvakollaaseja, ihanaa kun toteutit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kuvakollaasista tuli todella kiva ja tärkeä! <3

   Poista
 18. Mäkin haaveilen työpisteestä, periaatteessa meille saisi sellaisen mahtumaankin, mutta en tiedä miksei sellaista ole vieläkään! Sohva ei ole ergonomisin vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä työpiste ollut kovassa käytössä ja välillä tuntuu olevan jopa hieman tunkuakin. Tyhjä pöytä jossa tehdä mm läksyt, ei omaa kirjoituspöytää tarvitse tyhjentää. :) No, sohva ei kyllä ole ergonomisin vaihtoehto, itsekin toisinaan sohvannurkkaan uppoan! :)

   Poista

Lähetä kommentti