Kohti keskikesän juhlaa


Viikon päästä saammekin juhlistaa jo keskikesän juhlaa. Meille on kehittynyt perinteeksi juhlistaa juhannusta ystäväperheiden kanssa kaupungissa, tänä vuonna yhteiset juhlat jäävät väliin kun miehen työjakso osuu juuri keskikesän viikonlopuksi. No, ensi vuonna sitten taas vietetään juhlaa perinteikkäällä tavalla.

Vaikka vieraita ei juhannuksena meille tulekaan, kaipasi kesähuoneemme eli pihasaunan saunatupa siivousta. En kuulu ihmisiin jotka viettävät jouluna aikaansa kaapeissa tai juhannuksena ikkunoita ihaillen, mutta sauna kuuluu pestä juhannukseksi. Juhannus, sauna ja vihta kuuluvat perinteisiini joista en ihan heti ole valmis luopumaan. Perinteinen suomalainen kait.


 


Samalla innostuin kalustamaan saunatupaa uudelleen. Ennen pöytänä toiminut kirstu sai siirtyä TV-tasoksi ja vanhat tasot saivat lähteä uuteen kotiin. Tilasta tuli paljon suurempi, kun aika massiivinenkin ja umpinainen kirstu siirtyi pois keskeltä huonetta. Järjestely on muuten hyvinkin toimiva, mutta nyt puuttuu sohvapöytä. Eli, ei mennyt ihan nappiin tämä kalusteiden karsinta ja järjestely. Pientä siroa pöytää olen metsästänyt, mutta vielä ei mieleistä ole löytynyt. Joten, kaksi jakkaraa palvelkoon siihen saakka pöytänä, kunnes löydän mieluisen.Samalla kun järjestin huonekaluja uuteen järjestykseen, saivat vesipyssyt ja muut lasten pihatavarat omat paikkansa. Ennen lasten tavaroita on ollut koko saunatupa ja sauna täynnä, lojunut lattialla sekä lauteilla. Vesipyssyt sekä vesi-ilmapallot tarvikkeineen löysivät paikkansa korista, heti oven vierestä, jonne ne on helppo käytönjälkeen siivota. Hyvin on toiminut tämä järjestely, kunhan lapset vaan muistavat tyhjentää säiliöt käytön jälkeen.


Miten teidän juhannus? Oletteko suuntaamassa mökille tai festareille vai vietättekö juhannusta kotosalla?

Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua!

Kaisa

Kommentit

 1. Meillä juhannus menee perinteisesti mökkeillessä oman perheen kanssa. Välillä tosin haaveilen ystävien kutsumisesta mökille. Olisi kiva ruokailla ja juhlia porukalla. Mutta koska majoitustilaa ei ole kovin monelle, ongelmaksi tulee sitten kuljetus. Olisi kuitenkin kiva, että kaikki voisivat kilistellä kuohuvalla keskikesän juhlalle.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan näköistä!
  Meillä ei ole juurikaan juhannussuunnitelmia, todennäköisesti ollaan ihan kotosalla ja chillataan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalta. Mekin taidamme ihan vaan chillata kotona, sääennusteet eivät kovasti innosta suunnittelemaan mökkeilyä tms! <3

   Poista
 3. Ihanalta näyttää 🤗

  Kaunista viikonloppua! ❤

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää ja varmasti mukava juhannus teille tulee, vaikka hieman poikkeaakin aiemmista. Meillä juhannus menee häissä. Hieman erilainen juhannus siis meilläkin tiedossa :)

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää :) Meillä taitaa olla mökkijuhannus vaikka mieluusti jäisin juuri reissusta palattuani ihan kotia...mutta perinteitä on pidettävä yllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkijuhannus kuulostaa mukavalta. Vaikka ymmärrän kyllä tilanteesi, reissun jälkeen on mukava kotiutua rauhassa! <3

   Poista
 6. Kauniita kuvia <3 Meillä juhannus ei eroa muista päivistä millään lailla. Samalla tavalla nautitaan kesästä kotosalla. Tänä vuonna saamme nauttia lomasta kun rakas mieheni on kotona. Viime vuonna hän saapui juuri pe-iltana meriltä ja aika meni Helsinki-Vantaan kentällä kun olin häntä hakemassa ja lennot muuttui hieman uusiksi kun alkuperäinen lento peruttiin Euroopasta. Enpä ole ennen 8h siellä kentälle hengannut :D
  Tunnelmallista lauantai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun miehesi on nyt juhannuksen kotona ja saatte viettää rauhassa aikaa yhdessä! <3

   Poista

Lähetä kommentti