Maku ratkaisee


Juhannus on juhlittu, mikä sujuikin mukavasti ja rennosti kotosalla. Käytiin mökillä uimassa ja saunomassa tai pojat uivat ja minä seisoin vesisateessa uimareita valvoen. Syötiin hyvin ja kuunneltiin saunanterassilta Raumanmeren juhannuksen bändejä. 

Toisinaan sanotaan, että "mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa". Mutta, meidän perinteisissä juhannusjuhlissa tämä sanonta ei kyllä pidä paikkaansa, vaan useampi kokki tuo osaamista ja taitoa ruokailuihin. Kun jokaisella on oma vahvuutensa, näyttää ja maistuu ruokapöytä kauniilta sekä maukkaalta. Tänä vuonna juhannusjuhlat jäivät väliin ja näin ruokien valmistaminenkin jäi yhden kokin harteille. 


Ystäväpiiriimme kuuluu leipomisesta innostunut, jonka leipomuksista saammekin perinteisesti nauttia. Mutta, niin kuin ruokienkin valmistaminen, jäi myös perinteisen juhannuskakunkin leipominen minulle. Ei juhannus ilman mansikkabritakakkua, Yhteishyvän -sivuilta nappasin reseptin. Resepti oli helppo ja kakku oli maultaan hyvinkin onnistunut. Jos juhannuskakun leipominen osuu vielä uudestaan minulle, teen kakusta vain kaksikerroksisen, neljäkerroksisesta kakusta kun oli hieman haastava leikata paloja.

Juhannus on siis takana ja kesäkuun viimeinen viikko käsillä. Perheen yhteinen loma on vielä edessä, joten mukavaa tekemistä on vielä runsaasti tiedossa. 


Oikein mukavaa ja aurinkoista kesäkuun viimeistä viikko meille kaikille!

Kaisa

Kommentit

 1. Ihan parhaat kestit on kyllä nyyttärit ja jokainen tuo omia bravuureitaan pöytään. Aina muiden ruoat maistuukin paremmalta, kuin omat. Brita on oikea klassikko, edesmennyt Saimi-mummini, joka eli 102-vuotiaaksi, teki aina Brita-kakkua, jo silloin, kun olin pieni. Ihan on lempikakkuja. Sydämellistä uutta viikkoa Kaisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olen ehdottomasti nyyttäreiden kannalla. Jokainen tuo bravuurinsa pöytään, eikä kenellekään kuormitu liian suurta kuormaa yhteisestä illanvietosta tms.
   Ihana muisto mummistasi! <3

   Poista
 2. Herkullinen kakku!
  Oikein mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Oi, miten herkullisen näköinen kakku! <3
  Kyllä juhannus aina kakun tarvitsee!

  Suloisia kesähetkiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä juhanuksena kakkua tulee olla tarjolla!
   Mukavia kesäpäiviä myös sinulle!

   Poista
 4. Nam, mikä kakku! Britakakku tosiaan sopii täydellisesti juhannukseen. Aurinkoisia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
 5. Herkullisen näköistä kakkua ja varmaan myös maistuu ihanalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku oli kyllä maultaan onnistunut. Niin, kuin tuossa jo kirjoittelinkin niin ensikerralla teen vain kaksikerroksisen, helponpi leikata paloja.

   Poista
 6. Upea ja niin herkullisen näköinen kakku<3
  Olen myös useamman kokin kannattaja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä useampi kokki on hyvä ratkaisu ja nyyttärit yleensäkin.

   Poista

Lähetä kommentti