Pihasauna lämpiämässä


Sisällä vallitsee kaaos, villakoirat juoksevat nurkissa ja pyykkikasat odottavat silittäjää. Kuulostaako tutulta? Täällä on vietetty kaikki mahdollinen aika ulkona ja näin sisätyöt ovat jääneet aivan minimiin. Mutta, mikäs sitä on ulkona ollessa kun on ollut näin kauniita ilmoja, kyllä sitä sitten taas ehtii sisällä olla syksyllä kun sataa vettä ja talvella kun on pimeää. Joten, annetaan sisällä olla kaaos aivan rauhassa ja nyt nautitaan tästä lämmöstä sekä auringosta.

Ja, mikäs se on mukavampaa kuin ulkona vietetyn päivän jälkeen nauttia ilta-auringosta terassilla ja pihasaunan suloisista löylyistä. Pihasaunamme kiuas onkin lämmennyt lähes joka päivä ja terassilla on tullut vietttyä aikaa jo varmasti enemmän kuin koko viime kesänä. Terassilla on niin syöty päivälliset kuin nautittu jäätelöistä auringonpaisteessa.

Keväällä jouduimme kaatamaan pihamme kaksi koivua, joissa on riippunut riippukeinu kesäisin. Tämä riippukeinun puuttuminen toki hieman harmittaa, mutta puut oli kaadettava turvallisuus syistä. Puiden kaatamisen myötä terassimme kylpee auringossa nyt koko päivän ja on edelleen hyvin suojaisa, joten lämpöä riittää.

Riippukeinun puuttumisen myötä, tuli tarve pienelle makuupaikalle. Miehet toteuttivat suunnitelmani laverista, johon sain ideaa Marun -blogista. Laverille ompelin patjan pellavasta ja täytin vanulevyillä. Mietin tuleeko patjasta liian ohut, mutta hyvin on palvellut makoilijoita, eli ilmeisestikin hyvin onnistunut toteutus. Laveri on saunamme terassilla, josta näkee lähes koko pihan ja näin pystyy seurailemaan kuopuksen leikkejä, aina kun itse maltan laverille istahtaa. 

Pikkuhiljaa terassimmekin kalustus/sisustus valmistuu. Viime kesänä mies teki terassille pöydät, mutta edelleen tuolit ovat etsinnässä. Väliaikaisilla tuoleilla siis mennään tämäkin kesä, ellei nyt aivan täydellisiä tuoleja ilmesty jostakin.Oikein mukavaa iltaa teille kaikille ja minä siirrynkin tästä saunan lempeisiin lämpöihin!

Kaisa 

Kommentit

 1. Kuulosti tutulta, tuntuu että näin kevät-kesäisin sitä asuu ulkona:) Ihanat kuvat ja tuo lepopaikka näyttää oikein kivalta♥ Kun oli ne oikein kuumat hellepäivät ei niin saunaan tehnyt itsellä mieli, nyt kun on ollut pikkuisen viileämpää onkin sauna päällä melkein joka päivä:) Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa asua ulkona ja pihalla. Ja, mikäs nyt on ollessa kun kesä on kauneimmillaan!

   Poista
 2. Minä aloitin suursiivouksen ja nyt kun on kylmää,ei niin ole hinku tuonne ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on odoteltu viileämpiä ilmoja ja vesisateita. Nitä kun ei ole tullut, niin siivousta on ollut pakkko pikkuhiljaa suorittaa myös aurinkoisella ilmalla. Mutta, ihana kun on aurinkoista ja lämmintä!

   Poista
 3. Näyttää oikein hyvälle. Ihanat auringon säteet viimeisessä kuvassa 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! <3 Minulla oli taitava valokuvaa apuna. ;)

   Poista
 4. Ompa kiva ♥ kesäisin tulee kyllä touhuttua ulkona ja onneksi säät on suosineet.
  Sain palkinnon postiin eilen, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Vielä viikko sitten tuli touhuttua ulkona, mutta tällä viikolla on enemmän vietetty aikaa sisätiloissa. Toivottavasti sää lämpiää taas pian. Ja tosi kivan näköinen tuo lepopaikka. Viihtyisä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on oltu ulkona kaikki mahdollinen aika, ihana suomen kesä!

   Poista
 6. Onpa hyvän näköinen laveri<3 Niin viihtyisältä näyttää terassillanne. Meillä pitäisi varmaan kaataa myös muutama pihapuu lisää auringon edestä - päätöstä vaan vaikeuttaa niiden kauneus:) Pihallamme ollut suuri koivu oli helppo kaataa huonokuntoisuuden vuoksi, mutta näistä männyistä on niin paljon vaikeampi luopua:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä toinen, joka ei pihapuita malta kaataa kuin pakon edessä. Meidän koivut alkoivat lahoamaan pystyyn, joten kaato oli ainut mahdollisuus.

   Poista
 7. Viihtyisältä kuullostaa ja näyttää. Meilläkin lämpenee puukiuas saunassa joka päivä, ihana mennä välillä vilvoittelemaan terassille ja sitten jatkaa vielä löylyjä. Me olemme haaveilleet riippumattoa pihalle, mutta vielä ei olla laitettu. Upeista helteistä ollaan nautittu ja tänään saimme ensimmäisen vesisateen yli kuukauteen! Ihana kesä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puukiuas on ihana, "aidot" löylyt. Täällä sateita odotellaan edelleen, mutta ei lämmössäkään mitään vikaa ole. :)

   Poista
 8. Tuo laveri näyttää oikein hyvältä. meidän terassimme kaipaisi myös jotain lokoisampaa istumapaikkaa ja olen miettinyt eurolavojen käyttämistä, mutta tämä sinun toteuttama idea vaikuttaa myös käyttökelpoiselta...
  Toivottelen edelleen oikein mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin eurolava ensin mutta sitten näin Marun-blogissa vastaavan kuin meillä. Niin, en sitten lähtenyt siistejä lavoja metsästämään vaan olemassaolevista puista miehet saivat tällaisen laverin rakentaa. Aurinkoisia kesäpäiviä myös sinulle!

   Poista
 9. Viihtyisää ja niin kesäisen rentoa <3
  Meilläkään ei ole juuri siivoiltu tms. näiden helteiden aikana, sillä ehtiihän sitä sitten sadepäivinä! Avoimista ovista tulee sisään ruohoa (koiran mukana), mutta kesällä ei pingoteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tartuin imuriin ja rättiin vaikka ulkona oli ihana ilma. Sadepäivää kun ei näytä tulevan! :)

   Poista
 10. Ihanan viihtyisältä näyttää ja kuulostaa ❤
  Pienelle terassillemme kipparini ostamasta riipputuolista on tullut uusi lempparipaikkani. Siinä on keinuttu yhdessä lastenlasten kanssa ja olen pari kertaa yrittänyt lukea hyvää kirjaakin, mutta jostain syystä olen nukahtanut kesken kaiken ;)
  Siivotaan sitten sateella, on minun mottoni :D Rentoa ja rauhallista kesäkuun jatkoa ❤


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on terassilla myös riipputuoli/keinu ja se on kyllä mukava paikka myöskin rentoutua. Ja, siihen todellakin nukahtaa! <3

   Poista

Lähetä kommentti