Arki järjestykseen


Syksy on tuonut mukanaan niin koulut kuin harrastuksetkin. Kesän ihana vapaus on takana, syksyllä arki on aikataulutettua ja suunniteltua, jotta jokainen on ajoissa paikalla harrastuksessaan ja koulussa oikeat tarvikkeet mukana. Ei tällainen aikataulutettu elämä ole minulle pahasta, päinvastoin. Pidän siitä kun on aikataulu, eikä hektisyyskään ole pahasta, kunhan vastapainoksi löytyy myös sitä todellista vapaata ja rauhallista aikaa.Sisareni jolla myöskin on kolme lasta, tietää mitä se arki on kun viiden hengen aikataulut ottaa huomioon. Niinpä hän oli ostanut pojille syntymäpäivälahjaksi ihastuttavat Letterboardit, joihin oli kirjoitettu lukujärjestykset sekä harrastukset. Lahjat oli erityisen mieluisia, lukujärjestys tyylikkässä muodossa, kestää katseita. Kiinnitimme taulut aulan rappukäytävään, josta ne on helposti nähtävillä. 

Aulasta onkin muodostunut varsinainen komentokeskus, josta löytyy lasten lukujärjestykset harrastuksineen sekä toiselta seinältä perhekalenteri. Lukujärjestysten lisäksi on seurattava kalenteria, josta selviää niin työajat kuin lasten kouluajoissa tapahtuvat muutokset. Jokaisella perheenjäsenellä on tieto, missä kukin on ja missä itse pitäisi olla juuri nyt. Toki aikatauluista käydään myös keskustelua perheemme WhatsApp -ryhmässä, mikä onkin usein kiireisen päivän pelastus.

Kalenteriamme kun katsoo, saattaa ulkopuolinen kauhistua, niin täynnä merkintöjä se on. Merkintöjä on jo pitkälle ensi vuoteen. Mieheni pitkät työjaksot muualla kun hallitsee arkeamme suuresti. Miehen ollessa kotona, arki on jossakinmäärin rauhallisempaa kun on kaksi aikuista jakamassa kuljetusrumban ja arjen vastuun. Samalla myös tuolloin aika on arvokkaampaa, kalenteriin varataan aikaa perheelle. Tuolloin ei kalenteriin merkata mitään muuta, joskus jopa kieltäydytään jostakin kutsusta. Kuulostaa itsekkäältä, mutta toisinaan oma ja perheen yhteinenaika on laitettava muun edelle. Omasta ja perheen hyvinvoinnista on huolehdittava.


Kun aikataulut on selvillä, rullaa arki mukavasti. Joskus jokin muutos aikatauluihin tuottaa aikamoisen paniikin, kun kahdessa paikassa tulisi olla kuljettamassa samaanaikaan. Mutta, onneksi koululaiset on jo niin isoja että suurinpaanosaan harrastuksistaan pääsee kulkemaa pyörällä ja voivat hetken odottaa, jos kuljetus ei ole ajoissa paikalla.

Ihana arki ja aikataulutettu elämä. Lasten ollessa harrastuksissa, on ihana kun saa itse hetken olla omissa ajatuksissaan ja vaikka käydä lenkillä. Ulkoilma kun piristää ja antaa voimia loppupäivään.

Mitenkäs teillä? Onko arki hallittua ja suunniteltua? Vai, osaatko mennä ihanan rennosti ohjelmasta toiseen?

Aurinkoista torstaita!

KaisaKommentit

 1. Onpa hauska idea! Mulla on arki suunniteltua jossain määrin...Ruokalistat on tehty viikoksi, joskin voin joustaa niissä. Aamua varten lataan kahvin ja aamupalat valmiiksi, kun inhoan aamun kiirettä....Pakko siis vähän suunnitella, jotta arki rullaa kivasti. Ihanaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva idea, tykkään itse kovasti. Ja, tauluista on niin näppärä tarkistaa poikien lukujärjestys ja menot!

   Poista
 2. Meillä myös talululla järjestys, vaikkakin elämä on kovasti rauhoittunut lasten vartuttua. Nyt ei tarvitse ajaa lapsia harrastuksiin jne. , mutta muita juttuja ilmaantuu kyllä vastaavasti tilalle. Iäkäs appeni tarvitsee apua monessa asiassa, miehen työt sisältävät reissuja, omat kuvakeikat on muistettava ja kyllä minä taululle ystävien kanssa sovitutkin tapaamiset laitan.
  Hyvää loppuviikkoa <3
  Kaunis sisustus ja taulut sopivat siihen hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä menot on hyvä merkitä ylös tarkkaan ja siten että kaikki tietävät, näin vältytään päällekkäisiltä sopimisilta!

   Poista
 3. Onpa mahtava idea ja helpottaa varmaan arjen seuraamista. Tsemppiä viikkoon!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana idea nuo taulut 💕 todella loistavat 🤗

  Tsemppiä arkeen! 🍂💕

  VastaaPoista
 5. Ihanat taulut❤ Se monistettu lukujärjestys jääkaapin ovessa ei ole se silmiä hivelevin vaihtoehto. Se on vaan niin helppo��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä idea kyllä siivosi muistilaput pois ovista! :)

   Poista
 6. Voi miten selkeät ja teidän kauniiseen sisustukseen täydellisesti sopivat taulut!
  Mahtava idea, jonka taidankin tästä napata eteenpäin esikoiselleni ja vävypojalleni. Heillä riittää mm. vuorotöiden, tarhaikäisen pojan kuskaamisen, sekä harrastusten ym. menojen aikatauluttamisessa haasteita lähes joka viikko. Meikämamman lapsenhaku- ja hoitovuorotkin olisi kätevä lisätä listaan ja lähettää vaikka kuvaviestillä vielä muistutuskin, vaikka enhän minä sellaista tarvitse ;)
  Seesteistä ja sujuvaa arkea teille toivottelen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Osta ihmeessä tyttäresiperheelle. On kyllä kiva ja kaunis muistitaulu. Joo, tuo kuvaviesti on hyvä idea, vaikkei muistissa mitään vikaa oliskaan! ;)
   Ihanaa syksyä sinulle Ansku! <3

   Poista
 7. Kiva idea nuo taulut :)
  Me elämme lomalla täysin ilman aikatauluja, meriarki tuo sitten omat aikataulutuksensa tullessaan :)
  Iloa arkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla kuuluukin olla ilman aikataulua, mutta arki vaatii toimiakseen pientä aikataulutusta!

   Poista

Lähetä kommentti