Kesän viimeinen päivä


Perjantaina oli elokuun viimeinen päivä ja niin myös virallinen kesän viimeinen päivä. Vaikka viikolla ennusteet näyttivätkin siltä, että tosiaan nyt viikonloppuna se syksy alkaa. Mutta, kuinkas kävikään? Täällä meillä lännessä ainakin sää on suosinut ulkoilijoita ja tänään oli niin lämpöistä, että pihalla tarkeni ihan hyvin t-paidassa. Eli, syksystä ei ollut merkkiäkään.

Katsoo sitä sitten kalenteriin tai sääennusteita, meillä syksy alkaa nyt huomenna. Lasten loputkin harrastukset alkavat ja mies lähtee työreissulleen. Joten, syksyn pehmeälasku on takana ja arki käynnistyy kunnolla. Tämän kesän veneilyt tai ainakin yöreissut ovat nyt tehty ja paatin nosto on lähempänä kuin haluaisimmekaan.


Perjantaina suuntasimme venesatamaan heti kun kouluista ja töistä pääsimme. Ilma oli aurinkoinen ja tyyni, saarikohteet oli jo hyvin varattuja, mutta löytyihän meillekin oma paikka rantautua. Kovin vaativaisia emme olleet, pojat toivoivat että pääsee kalastamaan ja minä että saaresta löytyisi mukava lenkkeilymaasto.


Ilta oli lämmin, mutta pimeys yllätti meidät. Kuinka nopeasti pimeys tuleekaan. Ei sitä kotona huomaa miten pimeää jo on, kun katuvalot ja pihavalot valaisevat. Saaressa ei piha- tai katuvaloja ole, mutta otsalamput korvaavat tämän puutteen. Lämpöisestä illasta tai pimeydestä ei kukaan kovinkaan kauan jaksanut ihmetellä, kun väsymys voitti ja jokainen nukkui rauhallisesti laineiden liplatusta kuunnellen.


Lauantai valkeni kauniina ja lämpöisenä. Pojat jatkoivat kalastustaan ja saalistakin tuli tällä kertaa kiitettävä määrä. Ja, löytyihän minullekin mukava lenkkipolku. Saarta kiersi mielenkiintoinen luontopolku, rastilta rastille kävelimme ja muutaman juoksuaskeleenkin otimme. Lämmintä oli, mutta hirvikärpäsien pelossa ei kukaan pipojaan yms riisunut. Ja, hyvä niin, kärpäsiä kun oli kiitettävästi. 

Luontopolun puolessa välissä oli mukava rasti:

Täsä o luonikast huilat ja syäd särvint samal ko nöyrrys luano hiljasude edes.
Muistast otta krääppes fölihi!

Nautimme luonnon tarjoamista eväistä ja jatkoimme matkaamme kohti rantaa. Päivä kului nopeasti, kunnes illalla ajoimme vielä kotiin saunomaan. Tänään on nautittu auringosta pyörälenkin muodossa ja puuhasteltu kotona kotiaskareiden merkeissä. Huomenna on mukava aloittaa uusi työviikko siivotussa kodissa, tietäen että lapsilla on puhtaita vaatteita odottamassa vaatekaapissa ja päivällinenkin on jo valmiina jääkaapissa. Joten, rennolla otteella alkavaan viikkoon!

Toivottavasti sinullakin on ollut mukava viikonloppu ja syksyn ensimmäinen viikko alkaa rennosti!

Kaisa

Kommentit

 1. Voi miten ihania luontokuvia! Nuo luontopolut ovat kyllä ihan parhaita, itsekkin miettinyt monesti, että oitäisi lähteä käymään lapsuuteni mökkimaisemissa kiertävällä luontopolulla...suunnitelmissa vasta, mutta jonakin päivänä!
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viikonloppu oli otollinen aika myös kuvauksen harjoitteluun. Mukava harrastus. :) Luontopolut on aina mukavia, niin kuin luonnossa liikkuminen muutenkin.
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Onneksi lupasi vielä lähes hellettä syyskuulle sinnekin!
  Ihanaa arkea sinne teille ja syyskuun lempeitä tuulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulunut kesä ja syksy on ollut kyllä aivan mahtava. Olemme saaneet nauttia auringosta ja lämmöstä. Minä tykkään!

   Poista
 3. Oi miten ihania kuvia täältä taas löytyikään ❤
  Kauniit kesäiset kelit jatkunevat onneksemme vielä ainakin tämän viikon, ihanaa! Meillä on ollut melkoista menoa ja meininkiä viimeiset pari viikkoa, mutta tulevana viikonloppuna aiomme ottaa todella rennosti, ja vieläpä kokonaiset kolme päivää :)
  Leppoisia, leutoja syyspäiviä sinne teille toivottelen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Saaristo ja luonto tarjoaa ihania kuvauspaikkoja kuvauksen opetteluun.
   Ihanaa viikonloppua teille! <3

   Poista
 4. Upeat luontokuvat ja syksyn tunnelma!
  Pimeys tulee todellakin taas nopeasti ja yllättäen, mutta se tuntuu tavallaan ihan kivalta.

  Meilläkin on yhä lämmintä, eilen 22 astetta, joten siitä on syytä nauttia. Sateet tulevat vielä nekin.

  Oikein hyvää syyskuuta teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sateet tulevat ikanaan, joten nautitaan nyt tästä lämmöstä ja auringosta vielä kun sitä on.
   Ihanaa syyskuuta myös sinne teilel! <3

   Poista
 5. Uskomaton tämä alkusyksy! Ei haittaa, vaan ihanaahan se on, että lämpimät säät jatkuu! Ihania kuvia jälleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan nyt tästä ihanasta syksystä, auringosta ja lämmöstä.
   Ihanaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 6. Otsikko oli niin hurja, että oikein pysähdyin miettimän, joko se kesä meni. Taitaa olla jo lähellä loppuaan, vaikka vielä lämmintä riittää. Aamulla oli sumua, joten syksy saapuu hiipien. Kiitos hienoista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikko oli ehkä hieman "hurja". Kesä ei missäännimessä ole vielä ohi, lämmöstä kun olemme saaneet nauttia joka päivä. Mutta, noin arjen näkökulmasta meiltä kesä on ohi ja harrastukset koulun sekä työn lisäksi ovat palanneet.
   Nautitaan lämpöisistä päivistä ja auringosta! <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Syksy on ihanaa aikaa, varsinkin kunsaamme nauttia edelleen aurinkoisista päivistä sekä lämmöstä!

   Poista
 8. On totisesti ollut hyvin kaunis kesä ja syksyyn kääntyminen. Ja niin on kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan syksyisistä päivistä auringon meitä edelleen helliessä!

   Poista

Lähetä kommentti