MAKU RATKAISEE
Viikonloppuna on saanut hieraista useampaan otteeseen silmiään, ihastellessaan ei niin marraskuulle tyypillistä valoilmiötä. Eilen ihailin valoilmiötä Helsingissä, kun piipahdimme katsomassa veljeni kuopusta. Oi, miten ihana olikaan pitää pientä kääröä sylissä taas pitkästä aikaa, ne pienet varpaat ja ihana tuoksu. On jälleen todettava, kuinka nopeasti aika kuluukaan, juurihan omat poikamme syntyivät.
Tänään ollaan valmistauduttu talveen ja kannettu polttopuita puukatokseen. Ripustettu pihakatajaan perinteiset talvivalot ja kerätty jälleen kerran pihaleluja säilöön talven tieltä. Mitenkä ne leviävätkään niin nopeasti ja helposti pitkin pihaa?
Ulkoilun lomassa ollaan leivottu ja nautittu kuopuksen nimipäivä/syntymäpäivä kahvit isovanhempien kanssa. Syntymäpäiviä juhlittiin jo aikaisemmin syksyllä, mutta on mukava juoda vielä uudetkin kahvit näin juhlapäivien välissä.
Leivontaan onkin tullut uusi haaste tänä syksynä, kun olen harjoitellut valmistamaan ruoan ja leivonnaiset gluteenittomana. Maku on ollut kohdallaan, mutta näkö ei ole ollut aina niin kohdallaan. Hieman eritavalla nuo gluteenittomat jauhoseokset käyttäytyvät, eiköhän niitäkin opi käyttämään kunhan vaan harjoittelee.
Tänään leivoin mm gluteenittoman mutakakun, mikä saikin varsin hyvän arvosanan. Koululaiset kun välillä toivovat, että syötävä maistusi ja näyttäisi siltä kuin ennenkin. Mutta, nyt arvostelu oli hyvää, ei maistunut lainkaan gluteenittomalta. Eli, tätä tehdään toistekin meillä, loppui tänään nimittäin hieman kesken.
GLUTEENITON SUKLAAKAKKU (Semper)
2dl semper gluteeniton jauhoseos
100g voita
2 1/2dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
4rkl kaakaojauhetta
Sulata voi ja lisää sokeri. Sekoita keskenään jauhot, suola ja kaakaojauhe sekä sekoita hyvin. Lisää siivilänläpi sekoittaen jauhoseos voiseokseen.
Vuorasin kakkuvuoan leivinpaperilla ja kaadoin seoksen vuokaan. Kakku uuniin 180 astetta ja n 20min. Kakun kuuluu jäädä hieman tahmeaksi keskeltä.
Pakasteesta nostin esille mansikoita sekä jäätelöä kakun kaveriksi. Ja, makuhan se ratkaisee!
Oikein mukavaa alkavaa aurinkoista pakkasviikkoa!
Kaisa
Ihana todella kun aurinko on näyttäytynyt! ☀️ täällä on myös n. Vuosi harjoiteltu gluteenitonta leivontaa ja minkä itse olen huomannut että gluteeniton taikina on helpompaa työstää kun tavallinen. Siksi tietynlainen leivonta into onkin lisääntynyt 😊 lähinnä siis esim. Sämpylät, leipä, pizzapohja.
VastaaPoistaIhanaa uutta viikkoa sinulle 🧡
Sämpylöitä en ole saanut vielä onnistumaan kunnolla, mutta pikkuhiljaa nekin toivottavasti onnistuu. Onneksi reseptejä on helposti saatavilla ja harjoittelemalla oppii. Toivon ainakin niin!
PoistaIhana kakku! Gluteenittomat reseptit ovat tervetulleita. Itse olen tehnyt toistaiseksi vain gluteenitonta kääretorttua. Iloa viikkoosi!
VastaaPoistaItse aloitin myös kääretortusta ja sitten olen yrittänyt laajentaa valikoimaani. :)
PoistaOon huomanut gluteenittomassa leivonnassa saman asian ja sitä pitää kyllä treenata jotta saa näyttäviää tuloksia, tosin tuo mutakakun halkeileva pinta on suorastaan houkutteleva ♥
VastaaPoistaKiitos! Ehkä kakku näyttääkin juuri siltä kuin kuuluukin! ;)
PoistaMinä yritin kerran tehdä gluteenittoman kakun ja se meni plörinäksi. Ehkä pitäisi kokeilla uudelleen paremmalla menestyksellä :) Kivaa marraskuista viikkoa sinne!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, jos on tarvetta gluteenittomalle tarjottavalle. Nyt kun on ollut pakko leipoa gluteenitonta, olen keskittynyt makuun enkä niinkään näköön. Toivotaan että myöhemmin leivokset alkavat myös näyttämään kauneemmilta! :)
PoistaKiitos ohjeesta! Makuhan on tosiaan tärkein. Ihanaa päivää <3
VastaaPoistaMaku ratkaisee! <3
PoistaKiitos tästä ohjeesta, meillä on paljon tuttavia ja sukulaisia jotka tarvitsevat juuri tällaista tarjottavaa. Hyvältä näyttää.
VastaaPoistaKakku näyttää herkulliselta, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaIhanaa pakkaspäivää <3
Testaa ihmeessä. Helppo ja hyvä resepti! <3
PoistaTästä kakusta minunkin massu tykkäisi, nam. <3
VastaaPoistaTämä kakku on niin hyvää. Olen tehnyt jo useamman kerran, aina lopputulos näyttää samalta ja maistuu hyvälle. <3
PoistaIhanalta näyttää, ja makuhan se vasta kaikkein tärkein onkin! Kiitos ohjeesta ja ihanaa & aurinkoista viikon jatkoa ❤
VastaaPoistaTotta, maku ratkaisee. Ja, jos ei mitään uutta kokeile, ei myöskään voi mitään oppia. Ihanaa viikonloppua sinulle! <3
Poista