Hätäraketteja taivaalla


Tänään on saatu herätä auringon paistaessa ja nauttia hitaasta aamusta pitkästä aikaa. Ihana keväinen pakkaspäivä kutsui kuitenkin ulkoilemaan heti aamupäivällä. Rauman Meripelastusyhdistys oli järjestänyt tapahtuman, jossa oli mahdollisuus ampua vanhoiksi menneitä hätäraketteja pois. Esikoisemme kuuluu meripelastusyhdistyksen nuorisotoimintaan, osallistui hänkin tapahtumaan ja pääsi ampumaan meidän paatista löytyneet vanhat hätäraketit sekä soihdut.

Taivas täyttyi paukkeesta sekä punaisista valoista ja paikanpäältä poistui etenkin onnellisia nuoria, jotka olivat päässeet kokeilemaan rakettien ampumista. Mielenkiintoinen ja opettavainen tapahtuma oli jälleen kerran. Sitä kun ei koskaan teidä, vaikka omalle kohdalle sattuisi tilanne, jollloin raketti tulisi ampua. 


Laskiaissunnuntaihin liitetään perinteisesti mäenlaskut ja erinäköiset tapahtumat. Me emme tänä vuonna laskiastapahtumiin osallistuneet, vaan kuopuksen toiveesta kävimme katsomassa elokuvateatterissa uusimman Risto Räppääjän. Elokuva oli kuopuksen mieleen vaikka edelliset Räppääjät ovatkin olleet kuulemma parempia. Lapsi samaistuu niin hahmoihin, että näyttelijöiden vaihtuminen sekoitti hieman koko elokuvankatsomista. Mutta, mukava elokuvareissu ja elokuvakin oli ihan hauska.

Vielä elokuvan jälkeen lähdimmme lenkille ja katsomaan kuinka jäässä paattimme laituripaikka onkaan. Hiihtoladut kun on nyt jääneet taka-alalle ja katse on jo suunnattu kohti kesää sekä veneilykautta. Lenkillä tuli jo hieman mietittyä ja haaveiltua, minne ensi kesänä paattiretken tekisimmekään.


Ihana kun päivät ovat pidentyneet ja ulkoilua ehtii useamman tunnin päivässä valoisaan aikaan!

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Kaisa

Kommentit

 1. Ihania kevät talven hetkiä teillä mahtunut viikonloppuun 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu oli kyllä mahtava, eikä ilmatkaan olleet hassummat!

   Poista
 2. Kauniit kuvat ja mukava idea tuo vanhojen rakettien ampuminen. Hätätilannetta varten on hyvä tietää, miten ne käytännössä toimii,vaikkei sellaista tietenkään toivo kokevansa.

  Mukavaa maaliskuun alkua Kaisa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sitä jokainen varmasti toivoo, että ei joudu tilanteeseen jossa joutuu ampumaan hätäraketin tai vaikka tulipaloa sammuttamaan. Tärkeitä taitoja tällaiset osata!

   Poista
 3. Teillä on ollut mukavat päivät ja onneksi aurinkokin on näyttäytynyt. Se on kohta kevät. <3 Ihanaa tätä viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikonloppuna oli niin keväistä ja ihanaa. Tänään saimmekin herätä taas valkeaan aamuun. Kevään olisin jo valmis todenteolla ottamaan vastaan!

   Poista

Lähetä kommentti