Toiveruokaa


Perjantai on nykyään perheemme ainut vapaapäivä, ei kenelläkään harrastuksia. Joten, perjantaina on aikaa myöskin tehdä ruokaa ja nauttia ruoasta rauhassa. Viime perjantaina tiedustelin aamusella pojilta, olisko heillä jotain toivetta päivällisen suhteen. Itse ajattelin että voisin valmistaa jotakin erityistä rauhassa ja ns pitkänkaavan mukaan. Mutta, mitä pojat vastasivatkaan? He toivoivat tänä keväänä hitiksi noussutta UUNIFETAPASTA -Liemessä blogista ja lisukkeeksi keitettyä parsakaalia.

Mitäpäs menin lapsilta tiedustelemaan heidän toivetta. Ei sillä etteikö uunifetapasta minulle maistuisi, mutta kun kerrankin olisi aikaa ja innostusta ruoanlaittoon niin sitten lapset toivovatkin yksinkertaista ja nopeaa ruokaa. Ei minun tietenkään ole tehtävä sitä ruokaa mitä lapset toivovat, mutta tällä kertaa annoin lapsille mahdollisuuden vaikuttaa eikä ole mitään estettä, ettenkö toivottua ruokaa heille valmistaisi.

Joten, töiden jälkeen kiepsautin kaupan kautta ja ostin puuttuvat aineet. Kotona minua odotti kolme nälkäistä poikaa, jotka jokainen tarjoutui auttamaan ruoan valmistuksessa. Apua oli siis tarjolla jo hieman runsaastikin, tämän ruoan valmistuksen helppous huomioiden. Mutta ihanaahan se vain on, kun saa apulaisia keittiöön.


Kotimatkalla ajattellin että jos vaikka sitten edes kattaisin pöydän hieman paremmin, kun ruoan valmistus ei vaadi suuria ponnistuksia. Mutta, kattaminenkin oli jo tehty ennen kuin ehdin edes asiaa ajatella. Ja, ruoan valmistuttua ajatuksissa ollut kuvaaminenkaan ei onnistunut, kun pojat olivat jo kaksinkäsin tarjoiluissa kiinni.

Toisinaan mietin ja suunnittelen, että jakaisin tänne blogin puolelle enemmän kuvia sekä reseptejä. Mutta, eipä tuo kuvaaminen oikein tunnu onnistuvan ja tuskimpa pelkät reseptit teitä lukijoita niin kiinnostaa. Tosin, miksi kuvien tulisi olla aina otettu kauniista ja suunnitelluista kattauksista tai keittiöstä jossa laitetaan ruokaa vailla ainuttakaan sotkua. 

Niin tai näin, oli kuvat sitten millaisia tahansa, on mukavaa kun ruoka maistuu ja ruokailijat kiitttävät tyytyväisinä ruokapöydästä lähtiessään. Meillä kyllä pääsääntöisesti lapset ovat tyytyväisiä tarjottavaan ruokaan ja saavat olla mukana päättämässä ruoista mitä syömme. Tietävät millaisia ruokia arkena syödään ja mitkä kuuluvat viikonloppuun.

Joko teillä on testattu tätä hitiksi noussutta uunifetapastaa?

Kaisa

Kommentit

 1. Voisin ehdottomasti tätä joskus kokeilla! 😋 miehelle ei juustot maistu mutta joskus voisin itselle tehdä 🤗

  Mukavaa viikkoa! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä! Spagettina meillä on nykyään aina gluteeniton spagetti ja juustona laktoositon. Näin koko perhe voidaan syödä samaa ruokaa!
   Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 2. En ole vielä, kuvia on instassa äärettömän paljon herkusta näkynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instassa on ollut kyllä runsaasti kuvia uunifetapastasta, eikä suotta. Testaa ihmeessä jos fetasta tykkäätte!

   Poista
 3. Uunifetapasta on vielä testaamatta, mutta niin paljon sitä on kehuttu, että on kyllä pakko testata sitä vielä joku päivä. Kokin paras palkka on kiitolliset lapset, joille ruoka maistuu. Ihana lisä on tuo, että tarjoavat vielä apuakin. Kivaa keskiviikkoa Sinulle, Kaisa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lasten kiitollisuus on paras palkinto kokille! <3

   Poista
 4. Näyttääpäs hyvältä! En ihmettele miksi tätä on hypetetty niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvää ja nopeaa ruokaa, joten testaa ihmeessä!

   Poista
 5. On testattu ja tehty sen jälkeenkin paristi, sillä tämä on aivan ihanaa ♥

  VastaaPoista
 6. Testattu on ja herkullista oli. Todellinen hittiresepti tosiaan :)

  VastaaPoista
 7. Ei olla testattu. Uskon kyllä että on hyvää :)
  Laita ihmeessä reseptejä, minä tykkään kokeilla kaikkea uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testatkaa ihmeessä. Resepti löytyy tuosta Liemessä -blogin linkistä!

   Poista

Lähetä kommentti