"Aikainen joulukoristelu lisää onnellisuutta"


Luin tänään mielenkiintoisen artikkelin, kuinka "Aikainen joulukoristelu lisää onnellisuutta". Artikkelissa psykologi Steve McKeown kertoi, kuinka maailma on täynnä stressiä ja ahdistusta. Joulukoristeiden nostaminen esille jo varhain pyhäinpäivän jälkeen tekee ihmisen onnelliseksi. Miten joulukoristeet voidaan yhdistää lapsuuteen, onnellisiin muistoihin. Joulu on yhdessäolon aikaa ja miten tätä yhteistä aikaa voi viettää jo joulunalla, ilman stressiä ja suurempaa härdelliä. Jouluvalmisteluja voi tehdä yhdessä perheen kanssa ja näin viettää yhteistä aikaa.


Lähdin miettimään psykologin ajatusta siitä, miten joulukoristeiden esille nostaminen lisää onnellisuutta. Ja, miten yhdessäoloa voi viettää stressittömästi ennen joulua. Näin jouluihmisenä, olen hyvin pitkälti psykologin kanssa samaa mieltä. Pidän siitä kun joulua valmistellaan pikkuhiljaa yhdessä koko perheen voimin. Haluan että lahjat on ajoissa mietittynä ja hankittuna, eikä viimetipassa hankita vain jotakin kun täytyy.

Lapsuuden muistot joulusta ovat juurikin niitä hetkiä kun aikuiset rauhoittuivat ja vietettiin aikaa yhdessä. En niinkään muista mitä lahjoja olen saanut, vaan muistan kuinka yhdessä pelattiin ja luettiin, oltiin yhdessä. Kaipa pelit ja kirjat ovat olleet juurikin niitä lahjaksi saatuja.

Samalla kun olen hyvinkin samaa mieltä psykologin kanssa, joulukoristeiden esille nostaminen tuo hyvää oloa, onnea. Mietin onko marraskuun alku kuitenkin hieman liian aikaista nostaa joulukoristeita esille? Riittäisikö sitä, että koristeita alkaisi nostamaan esille joulukuussa kun kalenterin luukkuja aloitetaan aukaisemaan?


Luettuani artikkelin päätin, että kyllä tähän pimeään vuodenaikaan on syytä saada valoa ja kaivoin esille ensimmäiset tunnelmavalot. Asettelin valot harmonin päälle ja ulkoa pelastin ensimmäisten lumihiutaleiden alta eukalyptuksenoksan. Tästä alkaa meidän perheen matka kohti joulua, jonka tänä vuonna taitamme suloisella kuplavolkkarilla!

Mitä ajatuksia sinussa herättää tämä psykologin ajatus, aikainen joulkoristelu lisää onnellisuutta?

Kaisa
Kommentit

 1. Rakastan valoa, joten aloitan kynttilöiden polttamisen jo ajoissa syysiltojen pimetessä. Rakastan myös joulun rauhallista ja rakkaudellista tunnelmaa, joten viimeistään ensimmäisenä adventtina alan pikkuhiljaa koristelemaan kotia jouluisilla asioilla. Tänä vuonna toivon saavani koristelukaveriksi 3-vuotiaan tyttärenpoikani :)
  Viimeksi tänään kyllä jo harkitsin ensimmäisten jouluvalojen virittämistä terassille, mutta päädyin lopulta asettelemaan vain muutamia lyhtyjä paikoilleen valaisemaan pimeää pihapolkuamme. Tiedän että lumisade saa minut totaalisesti sekoamaan, niin etten ehkä malta odottaa sinne ensimmäiseen adventtiin asti ;)
  Kauniilta näyttää tuo teidän pianonpäällinen ja kuplavolkkarilla jos millä matka taittuu tunnelmallisesti ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilöiden polttaminen ja tunnelmavalojen asetteleminen luo ihanaa tunnelmaa näihin pimeisiin syysiltoihin. Varsinaiset joulukoristeet meillekin nostetaan esille vasta lähempänä joulua, mutta valot, kranssit ja tähdet nostetaan esille jo marraskuussa.

   Sinulla Ansku onkin mitä ihaninta koristeluseuraa tiedossa. <3

   Poista
 2. Kyllä siinä varmasti on perää! Koristeet luovat tunnelmaa ja synnyttävät muistoja, usein lämpimiä, perhekeskeisiä ja mikäpä elämässä onkaan tärkeämpää kuin perhe ♥

  Marraskuussa voi jo valoja laitella mutta meille laitetaan varsinaiset joulukoristeet vasta joulukuussa. Mutta jokainen tekee niinkuin hyväksi näkee ja jos ne saavat onnellisemmaksi, voi kodin koristella juuri silloin kun hyvältä tuntuu!

  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, jokainen laittaa joulua juuri silloin kuin itse haluaa.

   Valoja on mukava laittaa jo marraskuussa, pimeitä iltoja valaisemaan.

   Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 3. Allekirjoitan tuon väitteen. Joulukoristeet tulova lohtua ja lämpöä tähän vuoden pimeimpään aikaan. Meillä joulukranssit koristavat jo ikkunoita ja ulkoportailla komeilee sypressit valoineen. Ihanaa, lempeää marraskuuta❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä valot tuovat ihanaa piristystä tähän harmauteen ja koristeet tunnelmaa sisustukseen. Pikkuhiljaa täälläkin on valoja lisäilty, koristeet vielä pysyneet piilossa. :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen artikkeli ja olen taatusti samaa mieltä, että se lisää onnellisuutta. Yksinkertaisesti jo se , että tuo lisää valoa kyntteliköillä on iso asia tämän pimeyden keskellä Ja yhdessä olo. Sen voimaa ei voi väheksyä! Samat fiilikset omasta joulunajasta lapsuudessa, että silloin todellakin tehtiin asiita yhdessä ja kaikki vaikuttivat oikeasti onnellisilta. Katsotiin piirrettyjä, haettiin isovanhemmat luoksemme, leivottiin ja pelattiin yhdessä. Asioita jotka monesti tässä kiireessä muuten unohtuu. Ihanaa marraskuuta ja kannetaan joulu jo kotiin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä pikkuhiljaa joulu alkaa näkymään sisustuksessa, muutenkin kuin jouluvalojen muodossa! <3

   Poista

Lähetä kommentti