KOHTI KEVÄTTÄ


Hiihtoloma on takana ja tänään palattiin arkeen oikein kunnolla. Aamulla olisi ollut mukava kääntää kylkeä ja painaa muutama torkku, uni olisi maistunut. Vaikka lomalla tuli levättyä ja nukuttua pitkäänkin, on myönnettävä että viikossa ehtii rytmin sekoittamaan ihan kokonaan. Mutta, yhtä nopeasti rytmi myös palautuu, kun astuu arkeen ja aikataulutettuun viikko-ohjelmaan.

Aina näin hiihtolomaviikon jälkeen itselläni alkaa varsinainen kevään odotus. Vaikka sääennusteet lupailevatkin että nyt vasta se talvi ja lumipeitekin tulee meille tänne länteen. Saa nähdä kuinka käy, tuleeko lunta ja pysyykö se maassa kauemmin kuin kolme tuntia. 


Tänä vuonna kevään odotus ei ole pelkästään sitä, että odotan koska pääsen pihatöihin, haravoimaan ja istuttamaan kukkia. Vaan, tänä keväänä ja kesänä meillä on tiedossa parit juhlat. Juhlien järjestäminen on aina mukavaa, on ne sitten perinteisiä lasten syntymäpäiviä tai sitten hieman jotain muuta, niin kuin nyt. 

Samalla kun olen miettinyt vieraslistaa ja tarjottavia, olen miettinyt kattauksia. Onko ruokapöydälle laitettava perinteinen valkoinen pöytäliina vai voisiko olla jotakin muuta? Tuleeko pöytäliinan roikkua joku reunalta yli vai saako pöydän päät näkyä? Voiko juhlissa käyttää kertakäyttöastioita, varsinkin kun juhlat ovat ainakin osittain pihajuhlat? 

Onneksi nykyään ei enää ole niin tiukkoja etikettejä joita tulisi noudatta, varsinkin kun kyseessä on perhejuhlat kotosalla. Toki valkoinen pöytäliina on kaunis ja juhlava, mutta löytyykö nykyään joka kodista sellaisia. Ei varmastikaan ole tarkoitus, että hankitaan pöytäliinoja tai lisä astioita vain sen takia että etiketti niin sanoo, varsinkaan jos niille ei löydy jatkokäyttöä.


On mukava huomata, kun ollaan valmiita ns rikkomaan etikettejä ja järjestämään erinäköisiä juhlia sekä tilaisuuksia. Mielestäni on paljon tärkeämpää, että järjestetään omannäköiset juhlat ja juhlitaan omalla tyylillä, juhlitaan sekä kutsutaan ystäviä kylään.

Saa nähdä mihin itse päädyn, otanko lipaston laatikosta mummuni peruja olevan valkoisen pellavaliinan vai annanko pöydällä olla tämän helppohoitoisen päistä vajaan pöytäliinan. Olkoon kuinka vaan, kutsut on lähetetty ja nyt vain mietitään tarkkaan että tarjottavaa on riittävästi!

Mites siellä, onko juhlia tiedossa? Ja, jos sinulla on vinkata joku hyvä vinkki juhlien järjestämiseen niin otan mielelläni vastaan!

Kaisa
Kommentit

 1. Huh nyt ei ole juhlia tulossa, viime kesänähän oli peräti tyttären häät meidän takapihalla. Ehkä kovin urakka oli, kun oli meidän tyttöjen synttärijuhlat kamuille, molemmille omat, sitten sukulaisille, sitten tyttären yo-juhlat ja sitten pojan rippijuhjlat ja kaikki peräkkäisinä kolmena viikkona. Se se oli yhtä juhlaa ja silloin ajattelin, jos tästä selviän, selviän mistä vaan juhlien järkkäämisistä.

  Mutta juu rennolla otteella, oman näköiseet ja myös perinteitä vaalien. Mummin pöytäliinat koristaa mm. aina jouluisin.

  Ihania juhlien suunnitteluja Kaisa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, teillä olikin viime vuonna oikein kunnolla juhlia. Eli, sulla on kokemusta juhlien järjestämisestä. Meillä on tänä kesänä ensimmäiset rippijuhlat, eli pientä jännitystäkin on havaittavissa. Mutta, kun yrittää ottaa rennosti niin eikähän juhlat hyvin suju ja pystyy nauttimaan juhlista. :)

   Poista
 2. Juhlien suunnittelu ja järjestäminen on ihanaa! Meillä on luvassa kesällä rippijuhlat, muuten odotellaan josko jotkut järjestäis ja kutsui meidätkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös kesällä ensimmäiset rippijuhlat tiedossa, ihanaa. Meillä on ollut nyt pari vuotta kun ei juhlia ole ollut, mutta nyt alkaa niin rippijuhlien kuin syntymäpäivienkin kausi! :)

   Poista
 3. Juhlia on ihana järkkää, joten ihanaa suunnitelmaa siellä :) Täällä ei ole nyt itsellä juhlia tiedossa, mutta uuden kodin suunnittelemista ja valmistumista odotuksissa, joten erilainen kevät täälläkin :) Ehkäpä sitten tupareita... :)

  Ihanaa ja aurinkoista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden kodin sisustuksen suunnitteleminen on niin mukavaa puuhaa ja tuparit, mukava järjestää juhlat uudessa kodissa! <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kulunut talvi on ollut niin harmaa, että valo on enmmän kuin tervetullut. Onneksi viime päivinä ollaan saatu nauttia auringosta!

   Poista

Lähetä kommentti