STEPPAILUA


Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, miten eteinen on kodin käyntikortti ja niinhän se on. Millaisen ensivaikutelman kodista saa, kun astuu ulko-ovesta sisälle. Eteinen kertoo paljon asukkaistaan, olkoon eteinen iso tai pieni.  Mutta, mitä on tuon käyntikortin jälkeen kun astuu pidemmälle? 

Tiedätkö, kun uusi ihminen tulee käymään luonasi ja oikeastaan hänen ei tarvitsisi edes tulla ulko-ovesta sisälle saakka, vaan voisi hoitaa asiansa ilman sisälle tulemista. Mutta, hän tulee sisälle eteiseen ja pää alkaa kääntyilemään, pienin askelin askeltaa pidemmälle ja pidemmälle. Tarkoitan tässä ihmisiä, aivan ventovieraita, jotka tulevat hakemaan esim facebook -kirpputorin kautta myymääsi tuotetta.


Kuluneella viikolla meillä oli jälleen tällainen tilanne. Oikein ystävällisen tuntuinen, hieman vanhempi naishenkilö tuli hakemaan tyttärensä varaamaa tuotetta. Esittelin tuotteen hänelle, ehjä on ja laitoin paperikassiin. Suoritimme maksun ja annoin pussin hänelle. Eli, kaupat oli suoritettu. Mutta, mitä tapahtuikaan. Ostaja otti pieniä askelia sivulle ja sitten eteenpäin, kaula pitkänä ovenraosta aulamme puolelle.

Itseäni tilanne huvitti sen verran, että päädyin ostajan lähtemisen jälkeen seisomaan ensin tuohon ulko-ovellemme ja sitten otin tuon askelkuvion, sivulle ja sitten eteenpäin. Kaula pitkäksi ja pää ovenraosta aulan puolelle. Mitä näinkään?

Meillä on yleensä tuo eteisen ja aulan välinen ovi puoliksi kiinni. Eli, kun astuu ulko-ovesta sisälle, ei näe suoraan aulaan ja olohuoneeseen. Ja, kun menen avaamaan oven juuri tällaisissa tilanteissa, en myöskään aukaise tuota väliovea kokonaan. Miksi en aukaise? Koska en näe siihen mitään tarvetta, että tällaisten ostajien tulisi tulla kotiimme eteistä pidemmälle. Sinänsä huvittavaa, koska esittelenhän juuri nyt kotiamme. Mutta, tällainen tilanne on jotenkin eri mielestäni.


Nämä ovat aina niin huvittavia tilanteita, kun huomaa kuinka ostaja onkin ostostaan kiinnostuneempi meidän kodista. Keksii puhumista, eikä millään lähtisi pois, vaan steppailee kaulapitkänä. Onko sinulla vastaavia kokemuksia?

Rakkaudentäyteistä alkavaa ystävänpäiväviikkoa!

Kaisa

Kommentit

 1. Kyllä, tähän samaan olen törmännyt. Välillä näitä tulee tosiaan vastaan ja onhan se aika huvittavaa.

  Ihanaa uuden viikon alkua! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin huvittavaa. Pitäisikö seuraavaksi pyytää kunnolla sisälle, ei tarvitsisi pelkästään kurkkia. ;)

   Poista
 2. On kyllä ollut vastaavaa, mutta meillä on niin kapea eteinen, ettei mun ohi pääse kuikkimaan :) Mut hivenen ärsyttävää moinen uteliaisuus!

  Ihanaa uutta viikkoa ♥

  VastaaPoista
 3. Mua rupes ihan naurattaan tällaiset kaulapitkänä steppaajat! Uteliaita reppanoita! Vaikka tiedän, miten ärsyttävää, kun umpioudot kinkee kotiin eteistä pidemmälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, uteliaita juurikin! :) Tarvii vissiin pyytää sisälle kunnolla. ;)

   Poista

Lähetä kommentti