JOS SITTEN KYMMENEN VUODEN KULUTTUA


Muistan kuinka kymmenen vuotta sitten, olimme alkuvuonna muuttaneet tähän nykyiseen kotiimme. Alkuvuosi oli mennyt nopeasti, huonekaluja oli vain muutamia. Sohvan korvasi mattorulla ja ruokapöydäntuoleina oli syöttötuoli sekä keittiöjakkara. Olimme myyneet tai lahjoittaneet eteenpäin lähes kaikki vanhat huonekalumme opiskeluajoilta, muuttaessamme vanhasta kodista kalustettuun vuokra-asuntoon väliaikaisesti. 

Kun mietimme tämän kodin kalustusta, teimme päätöksen että emme osta mitään väkisin, vaan pikkuhiljaa vain sitä mitä haluamme. Ja, näin teimmekin, vain muutama huonekalu on saanut lähteä näiden vuosien aikana. Kun sitten olimme muuttaneet ja pari kuukautta istuneet mattorullalla, oli ihana saada harkiten hankittu sohva kotiin. 


Samalla kun koti alkoi näyttämään kalustetulta, oli ihana kutsua ystävät kylään, niin tupaantuliaisten kuin miehen syntymäpäivienkin merkeissä. Noista juhlista jäi mukavat muistot, joten miksei näin kymmenen vuoden välein voisi juhlia ja kutsua ystäviä kylään. En tarkoita, ettemmekö olisi kutsuneet vieraita näiden kymmenen vuoden aikana, mutta isommat juhlat olisi taas paikallaan.

Mies ei alkuun ollut kovin innostunut ideastani, hän kun ei välitä olla keskipisteenä. Tyypillinen mieskö? Mutta, lopulta sain hänetkin innostumaan, kun kerroin että järjestelyt eivät vaadi häneltä suuria ponnisteluja, vaan tällä kertaa tarjoilut jne ulkoistetaan pitkälti, eli riittää kun hän vain saapuu paikanpäälle, tarkoitan että on kotona eikä työreissulla.

Lähes kaikki kutsut saatiin lähetettyä, tarjoilut tilattua jne, kun poikkeustila astui kuvioihin. Joten, niin meidän kuin monen muunkin oli ilmoitettava kutsutuille, että juhlat perutaan ja siirretään tuonnemmaksi, juhlitaan sitten vaikka kymmenen vuoden kuluttua.


Juhlat jäivät siis juhlimatta ja viikonloppuna tuli hetki, kun miehen töihinlähtö oli taas käsillä. Hänen varsinainen syntymäpäivänsä olisi tulevalla viikolla, eli emme pääsisi häntä tuolloin onnittelemaan. Päätinkin että juhlitaan nyt perheen kesken ja katetaan ruoka ruokahuoneeseen, onhan siinäkin jo juhlaa. Leikkookukkia ei ollut pöydälle laittaa ja helmililjatkin olivat ottaneet hieman kylmyydestä nokkiinsa, eli vihreää ei kattaukseen juuri nyt löytynyt.

Vaikkei vihreää kattauksessa ollutkaan, vieraat eivät päässeet juhlimaan, eikä tarjottavakaan ollut mitään erityistä, uskon että sankari oli tyytyväinen. Hän sai viettää lähes koko pääsiäisen kotona perheen kanssa, ulkoiltiin ja oltiin ilman aikataulua. Ja, jos ihan totta puhutaan, saattaa olla että hän olisi toivonut tuon kattaushermoilun (kukkien puuttumisen) sijaan, että olisimme grillanneet makkaraa nuotiolla retkeilyn lomassa. 


Juhlat saatiin juhlittua ja viikolla otimme mieheen etäyhteyden, onnittelimme häntä syntymäpäivän johdosta. Ja, kymmenen vuoden päästä tiedän kutsua vieraat ison nuotion ympärille, paistetaan makkarat ja pidetään huolta turvaväleistä. ;)

Oikein ihanaa loppuviikkoa, huolehditaan sekä kunnioitetaan toisiamme ja muistetaan että yhdessäolo on tärkeintä!

Kaisa

Kommentit

 1. Tämä postaus oli aivan ihana ja kattaus todella kaunis <3 Tästä jäi oikein hyvä mieli :)

  Ihanaa loppuviikkoa! :) <3

  VastaaPoista
 2. Ihanat minijuhlat saitte sittenkin tehtyä!
  Kaunis kattaus ja tuo pääsiäismunapesä on suloinen. <3
  Muistan joskus 20 vuotta sitten myös asuessani ensimmäistä kertaa yksin eron jäkeen pienessä asunnossa ja tavaraa oli vähän. Olohuneen kattovalaisimena toimi pelkkä hehkulamppu piuhassa ja sopiva löytyi lopulta vasta viiden vuoden jälkeen nykyisen mieheni kanssa!
  Kannatti odottaa sopivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, meilläkin taisi olla pitkään pelkkä hehkulamppu roikkumassa katosta, kunnes löydettiin sellainen kuin halusimme. Mutta, harkiten ei tee virhe hankintoja ja hankinnat kestävät vuodesta toiseen!

   Poista
 3. Ihana juhlahetki kuitenkin ♥ Aika menee niin nopeasti, 10 vuottakin tuntuu kuluneen ihan hujauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vuodet menee niin nopeasti. Jos kuluneet vuodet ovat menneet nopeasti, kuluvat kymmenen menee varmasti yhtä nopeasti!

   Poista
 4. Uskon, että juhlat jäävät silti mieleen erityisinä, varsinkin tänä vuonna. Meillä isäntä täyttää tässä kuussa pyöreitä ja vallitsevan tilanteen vuoksi sitä juhlitaan poikkeuksellisesti omalla porukalla mökillä. Eikä se välttämättä ole yhtään hassumpaa, sillä loppujen lopuksi ihmiset tekevät juhlan...vaikka vähän vähemmälläkin määrällä. :)

  Oikein hyvää viikonloppua koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti juhlat jäivät kaikkien mieleen, jo pelkästään tämän poikkeustilan vuoksi. Ja, ehkä tarjoamme kahvit läheisillemme kun tämä tilanne tästä rauhoittuu, onhan nämä täyskympit aina tärkeitä hetkiä elämässä.

   Poista
 5. Tosi mukavan juhlahetken järjestit ♥ Etenkin tälläisenä aikana juuri tuollaisen pienet asiat ilahduttavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, pienet jutut ovat tällä hetkellä suurempia kuin ehkä normaalisti! <3

   Poista
 6. Niin ihana pääsiäisservettisetelma<3 Näin ne suunnitelmat saattavat muuttua tulevaisuuden haaveiksi - teillä tosin tuo korvaava toteutus kuulostaa ihanaakin ihanammalta:)

  VastaaPoista
 7. Mikä ihana postaus josta kumpuaa rakkaus kotia ja miestä kohtaan ❤️ Todella kaunis kattaus myös, ihana että vähän kuitenkin juhlitte

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! <3 Kauniisti sanottu, kiitos sinulle. <3

   Poista

Lähetä kommentti