YLLÄTYSMUNATJokos siellä on kaikki yllätysmunat löydetty piiloistaan? Täällä ei suklaamunia varsinaisesti tänä vuonna piiloteltu, vaan suklaamunat ovat saaneet koristaa ruokahuoneenpöydällä. Tai, siis saivat koristaa, nyt on kulho jo tyhjentynyt ja pojat tyytyväisiä herkuistaan.

Samalla kun kulho on tyhjennyt pääsiäismunista, on ollut mukava huomata, kuinka nopeasti silmut aukeavatkaan huoneenlämmössä. Ja, tuota kaunista kevään vihreää ei kyllä voita mikään. Muutama viikko ja pari lämmintä päivää, niin ulkona vihertää kaikkialla. Kevät ja kesä on jo nurkan takana, vaikka juuri nyt ei siltä näytäkään.

Mitenkä nämä juhlapyhät ovatkaan aina yhtä herkuttelua ja napostelua tai ainakin meillä käy helposti näin. Tosin tänä vuonna herkuttelun lisäksi on ulkoiltu ja liikuttu niin paljon, että herkuttelukin on ollut enenmmän kuin sallittua. Tai, näin ainakin perustelen herkuttelun itselleni. Viime syksynä alkanut lupaava herkkulakko on nyt katkennut ja minäkin olen napostellut niin suklaata kuin irtokarkkejakin. Huomenna alkaa taas arki ja toivottavasti pystyn ryhdistäytymään, herkkulakko saisi jatkoa.


Mutta, täällä on siis ulkoiltu ja pyöräilty, nautittu auringosta ja välillä hieman räntäsateestakin. Kilometrejä on tullut aivan huomaamatta ja lähiympäristön pyöräilylenkit ovat tulleet entistäkin tutummiksi. Isommat ovat löytäneet hieman haastavampiakin reittejä metsästä, kun itse olen nauttinut kuopuksen kanssa hieman tasaisemmasta maastosta. Onneksi löytyy reittejä jokaisen taitojen mukaan, niin jokainen pääsee nauttimaan liikkumisen ilosta.

Niin, yllätysmunista minun pitikin kirjoittaa, eikä herkkulakkoni katkeamisesta tai ulkoilusta. Kuvissa näkyy aivan ihanat puiset yllätysmunat, jotka sain esikoiselta lahjaksi. Hän oli sorvannut munat etäkoulun puukäsityötunnilla. Opettajalta oli tullut ohjeistus (yksi vaihtoehto puutyötunnille) että tee jokin vapaavalintainen puutyö, suunnitele ja kuvaa työvaiheet sekä valmis tuote, lähetä työ opettajalle. Joten, esikoinen päätti ottaa sorvin esille ja tehdä minulle puiset yllätysmunat, samalla saaden yhden oppitunnin suoritettua. Nyt vaan jännätään, täyttääkö työ kaikki opetussuunnitelman vaatimukset.Räntasade loppui ja aurinko pilkahtelee pilvien takaa. Taidetaankin pukea ulkovaatetta ja lähteä ulkoilemaan, ruoka ja uni maistuu niin paljon paremmalta kun on saanut reilun annoksen raitista ilmaa päivän aikana!

Mukavaa toista pääsiäispäivää!

Kaisa

Kommentit

 1. Onpa kivannäköiset puumunat lapsesi tehnyt! Iloista päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kaunis eteinen, kävin piilottamassa pojan tyttärelle munia heidän puutarhaan, ne olivat kuulemma löytyneet, muuten en ainakaan itse niin välitä suklaamunista:-) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Siis aivan ihanat 😍

  Mukavaa arkeen paluuta 💛

  VastaaPoista
 4. Kyllä noista puumunista lapsesi ansaitsee 10+ ja papukaijanmerkin, ihanat ♥
  Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat ja niin hienot munat on lapsesi tehnyt! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 6. Puu - ja kivimunat ovat ihania! Olisipa minullakin pikku tipunen, joka pyöräyttelee munia tuosta vaan! Ei, reissuilla bongailen muiden munimia....

  VastaaPoista

Lähetä kommentti