KEVÄÄN VIHREÄÄ, TERVEELLISTÄ NAPOSTELTAVAA


Mitenkä sitä joka kevät ihmettelee, näinkö luonto herää ja kaikkialla alkaa vihertämään yhtäkkiä. Vielä viime viikolla luonto oli kovin musta, mutta tänään lenkkipolulla pysähdyin ihailemaan tätä kevään vihreyttä. Puiden silmut ovat puhjenneet ja lehdet aukeavat päivä päivältä aina vain enemmän. 


Sisällä on kasvanut herneenversoja jo useampaan otteeseen. Samalla kun versot ovat tuoneet ihanaa kevään vihreää, on leivälle ja salaattiin saanut taittaa terveellistä syötävää. Samalla olen malttamattomana alkanut odottamaan kesää, kun saa pihalta taittaa niin salaatin kuin sipulinkin suoraan ruoanlaittoon sekä lautaselle.

Vielä täytyy hetki malttaa ja odottaa kesää sekä oman pihan satoa. Mutta, siihen saakka voi hyvin kasvattaa ikkunalaudalla vaikka näitä herneenversoja. 

Meillä näitä herneenversoja kasvatetaan joka kevät, suurinta kesän ja puutarhanhoidon odottamista hieman lieventämään. Eikä versot jää vain kaunista vihreää tuomaan vaan ne häviävät ennen kuin ehtivät kunnolla kasvaakaan.


Onko sinun sinäinen viherpeukalo herännyt, esikasvatukset kasvihuoneeseen aloitettu tai kaupasta ostettujen valmisyrttejen kasvatusta jatkettu keittiön työtasolla?

Vihreää ja terveellistä viikkoa!

Kommentit

 1. Ihania vihreitä naposteltavia. Meillä on kesäkurpitsat nyt lähteneet kunnon kasvuun. Koulumista odottavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kesäkurpitsa on niin hyvää. Täytyykin katsoa, jospa taimia jossakin myytäisiin.
   Mukavaa vappua!

   Poista
 2. Avasin tämän postauksen ja ryntäsin kuiva-aine kaapille. Totesin että kappas, voisin kasvattaa herneenversoja. Meillä on yrittejä suokahuonene pöydällä ruukuissa, muutama oli Plantagenista, muutama versosi kaupan purkista. Joka ikinen kevät teen tämän saman, saa nähdä kauanko kestää tällä kertaa tämä viherpeukalointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että muillakin samanlaista, innostus saattaa laantua. :) Toivotaan että tämä innostus viherpeukalointiin kestää pidempään.
   Mukavaa vappua!

   Poista
 3. Täälläkin kasvatettu herneenversoja ja kuinka se onkaan mukavaa kun ovat kauniita ja lisäksi maistuu hyvältä 😋

  Mukavaa vappu viikkoa 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kauniita ja terveellisiä!
   Mukavaa vappua! <3

   Poista
 4. Voi, on pitänyt myös laittaa noita herneenversoja, kun Strömsössä näin ja muistui mieleen. Ovat herkullisia ja kauniita. Taidan heti tänään ostaa herneitä kylvettäväksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä versot on kyllä niin hyviä ja helppo kasvattaa. Niin, ja kasvavat myös aika nopsasti.
   Mukavaa vappua teille!

   Poista

Lähetä kommentti