Sapuskaa sisustuslehdestä

Aikaisemmin minulle tuli postin mukana useampikin sisustuslehti. Kunnes tuli tilanne, että huomasin, en ehdi lukea lehti kun jo uusi numero tulee postin mukana. Lopetin kaikkien sisustuslehtien tilaamisen ja ostankin vain satunnaisesti irtonumeroita. Myönnettäköön että kyllä sitä tulee ostettua lähes joka kuukausi jokin lehti.

Mutta, miten sitä sitten tekee valinnan, minkä lehden milloinkin ostaa? Toki kannen kuva sekä lehden sisällön esittely herättää lehtihyllyllä mielenkiinnon. Toisinaan tulee kurkattua myös lehden sivuille, ennen kuin lopullisen ostopäätöksen tekee.

Tällä kertaa silmäily lehden sivuille teki ostopäätökseni. Eikä silmäilyn kohteeksi osunut mikään sisustus vaan reseptit. Resepti osuus lehdessä oli tällä kertaa erityisesti mieleeni ja olenkin jo testaillut ohjeita. Muutama viikko sitten testissä oli pataleipä ja tänään vuorossa oli uunikala.
YRTTIKUORRUTETTU UUNILOHI

750g ruodotonta lohifileetä
suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
3 palaa leipää muruina
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
noin 1dl täysmajoneesia

Päälle: oliiviöljyä

Mausta lohi suolalla ja pippurilla.

Yhdistä pistaasipähkinät, hienonnetut yrtit, murusteltu leipä ja chili. Sekoita joukkoon majoneesi. Valuta päälle hieman öljyä.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.
 
Kauan ei tämä herkku ehtinyt pöydällä olemaan, kun kala oli hävinnyt nälkäisten vatsoihin. Ja, palaute oli jälleen positiivista, ravintolassa syödään kuulemma samanlaista.

Hyvä näin, että teki kauppansa tämäkin ruoka. Nyt minullakin on kaksi kalaruokaa listoillani, tämä uunilohi sekä silakkapihvit. Meillä kun mies huolehtii pääsääntöisesti kalaruoista. Ja, mukavaa kun saadaan hieman vaihtelua ruokalistalle.

Nyt on ollut hieman ruoka painotteisia nämä postaukset, mutta katsotaan jospa tulevalla viikolla saisin aikaiseksi kuvattua muutaman jutun myös kotoa. Niin, tai sitten jotain aivan muuta.

Oikein mukavaa viikonloppua!
Kaisa




Kommentit

  1. Meillä tykätään kalaruoista tosi paljon, täytyykin joskus kokeilla tätä :)
    Mitä teillä oli lisukkeena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, ohje on helppo ja nopea.
      No, meillä syötiin kala ihan leivän kanssa, ei nälkäiset ehtineet odottamaan muuta lisuketta. Just ja just kuvat ehdin nappaamaan. :)

      Poista
  2. Näyttää kyllä älyttömän hyvältä ja myös sellaiselta jota voisi tarjota vieraille. Kivaa viikonloppua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin testaamaan. Kyllä varmasti kelpaisi myös vieraille tarjottavaksi!

      Poista
  3. Herkullinen ohje!
    Pitää jossain vaiheessa kokeilla.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje vaan talteen ja joskus testaat kun ehdit!

      Poista
  4. Ihana ohje! Nuo pähkinät ois varmaan kiva juttu lohen päällä. Meilläkin on huomenna lohta 😊 Hyvää yötä ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, pähkinät ne olikin mukava juttu lohen kaverina! Kala on kyllä niin hyvää ja terveellistä!

      Poista
  5. Pähkinät kuulostaa erityisen hyvälle tässä 👌🤗

    VastaaPoista
  6. Tämähän kuulostaa tosi herkulliselta ohjeelta :)
    Hyvää sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista oli, ei kun testaamaan jospa saisi myös teillä hyvän vastaanoton!

      Poista
  7. Oi, kuulostaapa herkkuliselta ja varsinkin nuo pähkinät! Pitääpä laittaa listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan, pähkinät juuri tekivätkin kalasta uuden ja mukavan herkun!

      Poista
  8. On se hienoa, että lähdit tekemään uutta aluevaltausta. Minä jatkan edelleen samojen ruokalajien pyörittämistä...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan uusia aluevaltauksia!

      Poista
  9. Oih, lohiruat ovat niin hyviä! Minulla on ihana muisto lapsuudesta, kun isäni valmisti uunilohta joka sunnuntai. Taitaa valmistaa edelleen. :)

    VastaaPoista
  10. Rakastan lohiruokia, joten pitääkin testata tätä. Pataleipää on tullut aiemmin tehtyä. Niin helppoa ja hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan ihmeessä ja juurikin helppo valmistaa!

      Poista

Lähetä kommentti