Raikasta ja rasvaista
Mistä johtuu että kalaa tulee syötyä niin harvoin, ainakin meidän perheessä. Jokainen pitää kalasta, mutta jotenkin vaan kalan valmistaminen arjessa tuntuu työläältä. Vaikka todellisuudessa, kala valmistuu lähes yhtä nopeasti kuin jokin muukin.
Kalakeitto, uunikala, savukala tai paistettu, kaikki tekevät meidän perheessä kauppansa. Ja, toisinaan lapset jopa toivovat ruokalistalle kalaa. Hyvä niin. Ruoanvalmistaja vaan on "laiska" arkena. No, on sitten jotain mikä on ns erityistä viikonlopun ruokapöydässä.
Viime viikonloppuna mieheni savusti kalan ja minä valmistin salaatin. Eikä tähän maittavaan ja terveelliseen päivälliseen mennyt sen enempää aikaa kuin siihen arkena niin tuttuun jauhelihakeittoonkaan. Salaatti oli raikasta ja värikästä, kala rasvaista mutta myöskin hyvin terveellistä.
Joten, enää selitykseksi ei voi sanoa että ei ehdi. Kuulostaako tutulta? Arkena muka ei ehdi valmistamaan jotakin ruokaa. Ehkä tässäkin oli kyse jälleen vain siitä suunnitelmallisuudesta ja työhön ryhtymisestä.
Jälleen tuli pysähdyttyä ajatuksen pariin, minulla on kiire, en ehdi. On totta, että arki on usein hyvin kiireistä ja ohjelmaa paljon. Mutta, miksi niin helpolla päästämme itsemme kiireen matkaan?
Raikasta ja kiireetöntä loppuviikkoa sekä alkavaa hiihtolomaa!
Kaisa
Pidän myös tosi paljon kalasta. Mikähän siinä on että kala koetaan monesti hankalalta? Ihan totta on se kuten kirjoitit, että ei se sen hankalampaa ole kuin lihankaan käsittely.Olen monasti huomannut että normikotiruoan saa loppujen lopuksi aika nopsaankin valmistettua ja onhan itse tehty kotiruoka - puhtaista raaka-aineista vaan niin paljon parempaa :)
VastaaPoistaJoo, kyllä itse tehty kotiruoka on parasta. Tuo kalan syöminen vaan jää liian vähälle. Mutta, kevät kesä ja tuoreet kasvikset, ihanaa. Näitä tuoreita herkkuja odotellen!
PoistaMeillä mieheni on kala-allergikko, joten minunkaan ei sitten tule kalaa juurikaan tehtyä. Miehellä kun saattaa alkaa allergiaoireet jo siinä vaiheessa, kun kala on uunissa. Turvallisinta on ostaa esim. graavilohisivuja, joita sitten laittelen leipien päälle.. :)
VastaaPoistaTämä teidän kalaruoka näyttää herkulliselta ja terveelliseltä!
Kiitos! Joo, allergioiden kanssa ei kannata leikkiä. Eli, kannattaa jättää kalat ostamatta kotiin. Ja, käydä vaikka ravintolassa nauttimassa.
PoistaKiva kun olet löytänyt blogiini ja toivottavasti viihdyt mukana!
Meilläkin kalaa tulee syötyä aivan liian harvoin, vaikka se on älyttömän hyvää. Ja silloinkin kun sitä syö, se on usein lohta. Suositus taitaa olla, että eri kaloja pitäisi syödä monipuolisesi :)
VastaaPoistaNiinpä, kyllä kalaa saisi syödä paljon useammin kuin meillä syödään. Ja, varsinkin kun kala on niin hyvää.
PoistaMukavaa kun olet löytänyt blogiini, toivottavasti viihdyt mukana!
Täällä sama juttu. Kalaa tulee tehtyä todella harvoin. Syynä ehkä se, että se ei kuulu minun lempiruokiini, mutta isäntä kyllä syö ja poika vähän. Meillä kalaa syödään ehkä enemmän kesällä ja parasta on tietenkin se oma kalasaalis... Täällä aloitellaan hiihtoloman viettoa. Hyviä lomia sinnekin. Toivottavasti säät sallivat ulkoilua! :D
VastaaPoistaKala olisi vaan niin kovin terveellistä. Täytyy nyt oikein keskittyä tähän ruoanlaittoon ja katsoa että tulee syötyä ainakin kerran viikossa.
PoistaMukavaa hiihtolomaa teille ja olkaahan varovaisia rinteessä!
Nam nam, näyttää hyvälle! Varsinkin savukala on niin hyvää :) miksei loimulohikin, sitähän on joskus tullut tehtyä ;)
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinne!
Niin on tullut tehtyä. Pitäiskö kokeilla loimuttaa? ;) Mukavaa viikonloppua teille!
PoistaKala ja salaatti ovat kyllä niin ihana yhdistelmä! Mullain oli viime viikolla töissä sama yhdistelmä. Ihanaa iltaa <3
VastaaPoistaKiitos! Kala ja salaatti on yhdistelmänä hyvä, kunpa vaan muistaisi syödä useammin. Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!
Poista