Keittiön pöytä

Viikkosiivous on tehty ja kevät aurinko paistaa mukavasti. Maaliskuu vaihtui huhtikuuksi, kesä on jo parin kuukauden kuluttua. Innostuin ottamaan kameran esille ja kuvailemaan alakertaamme, jota aurinko valaisi mukavasti. Joten, nyt onkin luvassa muutama postaus juurikin alakerrastamme. Ja, niin kuin otsikko jo lupailikin, ensin on vuorossa keittiömme.
Useammassa blogissa on ollut kirjoitusta keittiön pöydistä. Kuinka hankalaa on löytää sopiva pöytä keittiöön, usein vielä aika ahtaaseenkin paikkaan.
Meillä on mielestäni toimiva keittiö, sopiva meidän tarpeisiin. Mutta, keittiöön ei ole suunniteltu mahtuvaksi ruokapöytää tai ainakaan viidelle hengelle. Keittiön vieressä kun on ruokahuone, jonne mahtuu suurempi pöytä. 
Itse halusin kuitenkin keittiöön ruokapöydän, jossa syömme arkisin. Ja, missä kuopus askartelee sekä tekee palapelejään (ja koululaiset tekivät läksyt, ennen kuin saivat nuo uudet pöydät huoneisiinsa). Pöydän hankkiminen vaan osoittautuikin hankalammaksi projektiksi kuin olin ajatellut.
Vuosien varrella meillä on ollut kokeilussa erilaisia vaihtoehtoja pöydäksi sekä tuoleiksi. Nopeasti selkiintyi, että pyöreä pöytä jossa on keskellä yksi jalka, ns trumpettijalka, on paras. Ei siis pöydänjalkoja määrittämässä istujan paikkaa, eikä pöydännurkkia joihin ohimennen lyö itsensä. Tuoleiksi parhaat olisivat jakkarat, saa työnnettyä pöydän alle, eikä näin vie tilaa pöydän vierestä. Mutta, jakkarat muuten eivät olleet mieleemme. Vaan halusimme selkänojalliset tuolit.
Pyöreitä pöytiä on markkinoilla kiitettävästi. Mutta, tuntui että sopivankokoista pöytälevyä ei ole valmiina. Tilasimme pyöreän laminoidun pöytälevyn, jonka veimme ammattikoulun puupuolelle. Jossa reuna sitten viistettiin suunnitelmieni mukaan. Näin saimme tuon kauniin viilun näkyviin ja samalla hiukan puuta, antamaan lämpöä muuten aika kylmään keittiöön. Jalan tilasimme Kodinonnen Johannalta, samoin kuin Calligarisin basil -tuolit. Tuoleihin valitsimme valkoiset istuinosat ja puiset jalat.


Olemme olleet tähän yhdistelmään todella tyytyväisiä. Ja, kun työntää tuolinsa käytön jälkeen pöydän alle, niin tilaa jää pöydän ympärille ihan kiitettävästi kulkemista varten.

Illalla olimme vielä pihalla ja aloitin haravointiurakan. Vaikka mielestäni syksyllä haravoin lehdet pois, on niitä sekä neulasia jälleen hurjasti pihalla. Vielä nurmikko on märkä ja osittain jäässäkin, joten tuo haravointi on keskittyi sepelille sekä laatoituksen harjaamiseen. Mutta, nopeasti tuo aurinko sekä tuuli kuivattaa ja sulattaa loputkin lumet/jäät.

Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

Kaisa

Kommentit

 1. Meillä on kanssa tiedossa uuden pöydän hankinta ja nimenomaan myös pyöreän pöydän .

  ihanat viikonloput♡

  VastaaPoista
 2. Upeaa!
  Ja ihastelen tuota kaunista tapettia seinällä!

  Lempeää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 3. Tuo viilupöytä on niin kaunis. Ja pyöreä pöytä sopii hyvin tuohon tilaan. Pitkän harkinnan myötä lopputulos on erinomainen! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo koivuvaneri on ihana materiaali ja sopii hyvin useampaankin tarkoitukseen. Kun reuna viistettiin, tuli samalla kuvitelma vieläkin paksummasta pöytälevystä. Ja, tuo laminoitu pinta on kyllä osoittautunut hyväksi/kestäväksi, näin lapsiperheessä.
   Joo, vaikka harkinta välillä tuntui "raskaalta", kyllä kannatti. :)

   Poista
 4. Tosi kaunis keittiö teille. Upea pöytä ja tuolit mutta toi tapetti 💞 olen rakastunut.
  Meidän haaveissamme olisi neliön mallinen pöytä jonka joka laidalle mahtuisi kaksi tuolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo tapetti oli sellainen pakko saada keittiöön. :) Asuntomessuilla näin ja ihastuin. Rakentamista ei oltu vielä aloitettu ja tietoa tarkkaan millainen keittiö tulee, ei ollut. Hankin muutaman rullan tapettia ja siitä se suunnittelu sitten lähti. :) Kohta tulee seitsemän vuotta kun ollaan tässä asuttu, edelleen tykkään. :)

   Poista
 5. Tuo on kiva pöytä ja tuolit ovat kauniit! meillä on vielä lunta ja haravoida ei voi kuin kuukauden päästä...Ihanaa viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä maa jäässä, pakkasta ollut yöllä enemmän. No, aurinko sulattaa nopeasti! Joten, lähdemmekin nyt heti aamulla lenkille ja nautttimaan auringosta! :)

   Poista
 6. Kaunis keittiö!
  Pyöreä pöytä sopii niin hyvin tuohon kohtaan!
  Mukavaa lauantai päivää!

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunista <3 Ihana idea tuo puuviilun näkyviin ottaminen. Ja nuo tuolit alkoi himottamaan... Ei vaan taida oikein meille mihinkään sopia, ellei uusi myös pöytää.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä viilun näkyminen tuo lämpöä keittiöön, muuten kun on hyvin valkoista ja harmaata. Tai, no onhan tuo tapetti aika värikäs yksityiskohta. Mutta, siis kiiltävän valkoisen rinnalla puu on kiva. :)

   Poista
 8. Ihanat tuolit <3
  Mä haaveilen meille sellaisista selkänojallisista rottinki/banaaninlehtituoleista.. ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo sinun haaveilemat tuolit on myös kivat. Toivottavasti jonain päivänä haaveesi toteutuu!

   Poista
 9. Kiva kokonaisuus. Meillä on myös edessä uuden ruokailuryhmän hankkiminen. 10 vuotta vanhat tuolit alkavat olla kuluneessa kunnossa. Tai no, nahka on pysynyt oikein hyvänä, mutta tekonahkaiset reunat alkavat rispaantumaan. Muuten tuolit näyttävät vielä oikein hyviltä. Vaikea päätös tulee olemaan edessä. Pysytäänkö samassa tyylissä vai kokeillaanko ihan jotain uutta... siinäpä vasta miettimistä.
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi tuoleja saa mukavasti kotisovitukseen, saa katsoa kotona todellisessa ympäristössä, mikä parhaiten sopii. Meillä ainakin sovitettiin useampaa, ennen kuin näihin päädyttiin. Tsemppiä hankintaan ja valintaan!

   Poista

Lähetä kommentti