Verkkarit vai villahousut?

Ensi sunnuntaina alkaa kevät virallisesti. Tai, ainakin pienempänä vappua odotin kovasti, silloin nimittäin oli lupa laittaa uudet kevätvaatteet päälle. Tänään aamulla kyllä mietin, laitanko päälleni verkkarit vai villahousut?
 
Töihin oli lähdettävä ja kuopuskin piti viedä päiväkotiin. Autoon oli vaihdettu jo kesärenkaat, kuopuksen talvihaalari oli onneksi vielä tuulikaapissa. Taivaalta sateli lunta, hyvä että eteensä näki, pyyhkijöistä ei juurikaan ollut apua. Vaikka kuinka ajoi hiljaa (todella hiljaa), ei nopeudella juurikaan ollut merkitystä. Sen verran oli lunta, että kinoksia oli kertynyt ja paras oli ajaa vain uria pitkin. Hiukan kun uralta tippui, oli peli menetetty ja renkaat ojanreunalla. Onneksi koululaisten koulumatka on sen verran lyhyt, että kävellen pääsivät työmaalleen.
 
No, onneksi sain kuopuksen vietyä turvallisesti päiväkotiin ja itsekin pääsin töihin, tosin olin myöhässä aika paljon. Tie kun oli poikki, autojen ojaan ajojen vuoksi. Iltapäivällä kotiin ajellessa, sainkin nauttia sitten ihanasta auringon paisteesta.

Auringon paistetta jatkui vielä illallakin. Niin ulkona kuin sisälläkin, näiden ihastuttavien sitruunoiden muodossa. Vapun säästä ei vielä ole tietoa tai pukeutumisesta, saako päälle pukea uudet kevätvaatteet vai onko farkkujen alle syytä pukea villahousut? No, pukeutumisesta viis, sima on pullotettu. Enää puuttuvat munkit ja serpentiini!
Mutta, mitäs muuta sitä sitten vappuna voisi syödä? Täytyykin miettiä ja tehdä kauppalista valmiiksi. Viikot kun kuluvat nykyään niin kovin nopeasti. Tuntuu että aina on perjantai ja viikonlopun kauppareissu käsillä!
 
Onko teillä jotakin "perinneruokaa" mitä syötte aina vappuna?
 
Oikein mukavaa vapun odottelua!
 
Kaisa

Kommentit

 1. Ei ollut kiva, kun takatalvi iski.
  Onneksi lumet suli nopsaa pois.
  Toivotaan vappuna lämpöisempiä ilmoja.
  Simat on myös tehty ja maisteltu. Hyvältä maistui!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lumi suli lähes yhtä nopeasti kuin tulikin. Onneksi!
   Toivotaan vapuksi oikein aurinkoista ilmaa!

   Poista
 2. Siellä lunta taisi tulla oikein kunnolla, täällä ei jäänyt maahan juuri ollenkaan.
  Muistan eräänkin vapun vuosien takaa, jolloin pitkissä ruutuhameissa lähdettiin kaupungille päivää paistattelemaan... Nähtäväksi jää tämän vapun kohtalo, parempi pitää toppatakit ulottuvilla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lunta tuli kyllä kiitettävästi.
   Toivotaan että tulevana vappuna pääsee kaupungille hieman lyhyemmässä hameessa. ;)

   Poista
 3. Minä pysyin eilen visusti aamun sisällä, onneksi ei tarvinnut lähteä seikkailemaan. Vappusää ei voi ainakaan eilistä kurjempi enää olla, mutta tuskin kovin kummoinenkaan. Minulla oli ihan sama juttu, että lapsena piti saada kulkea kevätvaatteissa ja sandaaleissa tuli sitten vettä taikka räntää...olihan se sentään kevät!
  Simaa en tainnut tehdä koskaan ja muutenkin olen mennyt kaupan tarjoilulla. Tänä vuonna juhlistamme myös vappua isännän syntymäpäiväkahvilla, joten meillä juhlittavaa enemmänkin, tarjoilut vielä "vähän" vaiheessa...:)
  Keväisempiä ilmoja odotellessa!

  VastaaPoista
 4. Meillä vappua ei mitenkään erityisesti juhlisteta, toki simaa ja munkkeja täytyy olla. Hyvät ilmat saisi siltikin olla, että pihahommat etenisivät niin kotona kuin mökilläkin.

  Mukavaa tiistaita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No, eipä tuo vappu meilläkään juuri arjesta eroa. Miehen työvuorojen mukaan mennään. Mutta, simaa ja munkkeja meillä on aaina! :)

   Poista
 5. Nakkeja ja lihapullia tietysti, erilaisia salaatteja perunasalaatin lisäksi.
  Sitten valkosipulista katkarapuröraa tuoreen leivän kera.. Äh, ihan meinaa nälkä tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa hyvältä. Varsinkin tuo valkosipuli jutska!

   Poista
 6. Nyt on kyllä aika erikoinen kevät.
  Meillä on ne perinteiset patongit ja nakit jne... hieman tylsä menu siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Ja, seurahan se paras menu on! :)

   Poista
 7. Takatalvi :( plääh... Sais nämä loputkin lumet alkaa jo sulamaan. Lämmin kevät saa tekisi nyt niin hyvää ja samalla voisi vaatekertaakin kunnolla keventää. Nimimerkillä untuvatakki päällä :) ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illalla aurinko näyttäytyi ja tuntui niin ihanan lämpimältä. Aurinkoa lisää... Joo, ei untuvatakki ole lainkaan liikaa! :)

   Poista
 8. Nyt alkoi kevät täällä Turun kulmilla. Toivotaan ainakin niin. Lämpömittari näyttää melkein +10 astetta.
  Vappu on ollut minullekin pikkuisena vaatteitten keventämisen juhlaa ja sen ilmapallon juhlaa.
  Meillä ei ole perinneruokaa vappuna. Vaput ovat aina vähän erilaisia meillä, välillä ollaan mökillä, välillä kaupungissa.
  Mutta simaa löytyy :) Ihanat nuo simakuvasi!
  Iloista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä meillä Raumalla paistaa myös nyt aurinko, toivottavasti myös viikonloppuna. Kyllä pojat jo muistuttivat, että olen sanonut: Vappuna saa laittaa lippiksen! Eli, ilm tämä vaatteiden keventämis perinne on siirtynyt myös heille. :)
   Meillä on vappuna aina tuota simaa ja munkkeja. Mutta, ei perinteitä muuten sen kummemmin, aika paljon riippuu siitä onko mieheni kotona vai töissä. Tänä vappuna hän on kotona joten vappuakin juhlitaan enemmän! Iloista vappua!

   Poista
 9. Vielä kelit näyttää villahousuiselta, mutta josko sitä verkkareihin kuitenkin saisi huomenna kääriytyä, sitä toivoessa toivotan hauskaa vappua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta on mitä upein. Toivottavasti myös huomenna, jospa nuo villahousut saisi jättää kotiin! ;) Mukavaa vappua!

   Poista

Lähetä kommentti