Mitä ruoaksi?

Kesälomat lähestyy ja varsinkin kasvavat lapset kaipaavat lämmintä ruokaa kahdesti päivässä. No, mitä sitä sitten keksii tarjota ruoaksi? Mielellään jotakin sellaista ruokaa tekisi, jota voisi sitten seuraavana päivänä lämmittää. Varsinkin kun tulee niitä päiviä, kun koululaiset ovat keskenään päivän kotona. Tällöin olisi hyvä, kun ruoka olisi helppo vain käyttää mikrossa.

Pidän kyllä ruoan laittamisesta, mutta toisinaan en keksi mitä tarjoisin ruoaksi. Onnekseni lapsemme ovat suht hyviä syömään. Vaikka, tottakai heidänkin lempiruokiin kuuluu perinteinen makaroonilaatikko runsaalla ketsupilla. Lapset ovat tyytyväisiä aika suppeaankin ruokavaihteluun. Itse vaan haluan hieman runsaampaa vaihtelua.

Joten, olenkin tässä testaillut erilaisia muunnoksia, tutuista raaka-aineista. Toisinaan ihan hyvällä vastaanotolla ja välillä on mennyt hieman huonommin. Tänään kokeilin hieman varovaisesti, millaisen vastaanoton saa perinteiset silakkapihvit ja perunamuusi.
Silakkafileet pyöräytin ruisjauho-suola seoksessa ja levitin uunipellille. Väliin tein seoksen kermaviilistä, tillistä, suolasta ja valkopippurista. Pihvit uuniin 225 asteeseen, noin 15 minuutiksi. Lisukkeeksi itse tehtyä, voilla maustettua perunamuusia. Ja, hyvän vastaanoton saivat.

Pihvit onnistuivat mielestäni aika hyvin, näin ensikertalaiselta. Tehdään varmasti toistekin. Mites teillä? Onko teillä laaja ruokavaihtelu arkisin? Ruoan kun tulisi olla helppo ja nopea valmistaa, ei tarvitsisi koko iltaa keittiössä olla. Ja, varsinkin kun usein iltaisin on myös oma aikataulunsa, harrastukset yms.

Kaisa

Kommentit

  1. Saman ongelman kanssa meillä taistellaan läpi vuoden. Minä en edes liiemmin pidä ruuanlaitosta ja meillä pääsääntöisesti syödään nykyään vain yksi kunnon ruoka päivä, silti variaatiot on aika vähissä. Yritinkin blogissani talvella vähän haastaa lukijoita jakamaan arkiruokavinkkejä, mutta ei oikein ottanut tuulta purjeisiin.

    Muksaa torstaita 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Kiva kuulla että muutkin taistelevat saman ongelman kanssa. Viikonloppuna kun yleensä on aikaa, niin ruoanlaittaminenkin on kivaa. Mutta, arkisin toisinaan pakkopullaa. ;) Olisi mukava kun tuo vaihtelu olisi laajempaa, lapset oppisivat syömään erilaisia ruokia jne.

      Jatketaan arkiruokavinkkien metsästystä! :)

      Poista
  2. näyttää hyvältä! Samoja ongelmia täälläkin, välillä lyö ihan tyhjää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Usein ajattelen, kyllä vielä käyn kaupassa ja teen ruoan, kun joku vaan keksisi puolestani! :)

      Poista
  3. Maija-mummin broilerkeitto on takuuvarma ja voi tehdä noin soppatykillisen kerrallaan :). Broileria, riisiä, pakastekasviksia maun mukaan, tuorejuustoa ja sitten vielä kurkumaa väriä antamaan. Helppo, nopee, suht edullinen. Laitan ohjeen sulle kotoa kunhan muistan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos reseptistä! Hain jo puuttuvat tarvikkeet kaupasta. Joten, testauksen tulos, tulee näytille tännekin. Joten, olehan kuulolla! :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää silakkapihvit!
    Aina on kauhea miettiminen ruokien kanssa!
    Silloin tällöin haen netistä tai lehdistä uusia reseptejä ja kokeilen!
    Kivaa vaihtelua arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeilu oli ihan ok, teen toistekin. Välillä on kiva tehdä jotain tällaista hyvinkin perinteistä, Mummin reseptin mukasn! :)

      Poista
  5. Hyvältä näyttää!Simppeliä ja suht nopeaa ruokaa melläkin arkena ja aika perinteistä. Enempi ja ajan kanssa kokkailen viikonloppuisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, nopeatekoista ruoan täytyy olla. Ei sitä arkena ehdi ja jaksa monimutkaista valmistaa. Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

      Poista
  6. Täällä jaetaan samaa "ongelmaa". Kaksi kertaa päivässä pitäisi keksiä jotain ruokaa...ei ole helppoa! Mietin vaan, että kun oli kaksi vuotta pojan kanssa kotona, mitä minä silloin tuli laitettua...? Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, taisi silloin kun lapset oli nuorempia ruoat olla vielä suppeampia. Nykyään haluaisin laajempaa vaihtelua, oppisivat lapset syömään monipuolisesti ja tottuosivat erilaisiin makuihin. :) Haastetta kerrassaan!

      Poista
  7. Ikuinen ongelma. Ja sitten vielä, kun yksi ei syö riisiä, kolme ei syö kalaa jne. Ruokarajoitteisia. Kun mukana on myös nyt tämä pienin (1,3v) niin ruuan pitäisi sopia hänellekkin, eli ei voi maustaa hirveästi ja koostumus suht helppo. Lounas on usein eilisen jämiä tai jos ei ole niin sitten "helpompaa" puolieinestä tms., pinaatti/porkkanalättyjä, nuudeleita tms. Tykkään kyllä laittaa ruokaa, kun sen saisi rauhassa tehdä. Perus nakki/j-lihakastikkeet on tykättyjä lasten kesken. Kinkkukiusaus on sekin nopea ja maukas, kun tekee peruna-sipulisekoituksesta. Hittiruoka on broileri currykastikkeella kun vaan sille yhdelle laittaa riisin tilalle jotain muuta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kana ja riisi on kyllä toinen vaihtoehto makaroonilaatikolle. Hyvä vaihtoehto! Aika samoja ruokia meillä syödään! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Meillä tuntuu ideat loppuvan välillä ja tuntuu, että tehdään samoja ruokia kyllästymiseen asti.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutulta. Tai, meillä kyllästyy vain me aikuiset, lapset ovat tyytyväisiä makaronilaatikkoon.;) Tänään testasin uutta reseptiä (kommenteissa ylempänä) jonka sain tämän postauksen myötä. Joten, jaan reseptin täällä blogissakin.
      Mukavaa sunnuntaita myös sinulle!

      Poista
    2. Ainainen ongelma täälläkin... Kesä grilleineen tuo onneksi vähän lisää vaihtelua perusruokien pyörittämiseen :) Hyvät ohjeet jakoon! :)
      Sunnuntaiterkut!

      Poista
    3. Ohje tulossa...
      Mukavaa sunnuntaita teille koko porukalle!

      Poista

Lähetä kommentti