ONNEKKAAT

Meitä on mieheni kanssa suotu kolmella ihanalla omalla lapsella. Joista vain uskalsimme salaa haaveilla, kun yhteistä elämää lähdimme rakentamaan. Kolmen oman lapsen lisäksi, olemme saaneet arvokkaan tehtävän hoitaaksemme, kolme yhteistä kummilasta. Kaksi pikkumiestä sekä ihanan keijukaisen. 

Kaikki kolme kummilasta ovat tärkeitä meille ja onkin ollut luontevaa omien poikien jatkona, näiden kahden pikkumiehen kanssa. Seurata heidän kasvamistaan ja kehittymistää, hieman eri näkökulmasta, kun eivät ole päivittäin läsnä tässä arjesamme. Ja, kun pää kasvatusvastuu on tietenkin heidän vanhemmillaan. On mukava olla "Kummitus" ja kuunnella hauskoja juttuja, oppia kaivinkoneista ja traktoreista. Sekä, katsoa kuinka pieni kiipeilijänalku ylittää hänelle rakennettuja hidasteita sähköjohtojen luokse. 

Ja, tämä meidän pikkuinen ihana keijukaisemme. Joka on avannut meille aivan uuden maailman, tyttöjen maailman. On Frozen ja ponit yms. Pitsimekkoja, hiuslenkkejä, koruja... 
Minulle kummitätinä tämä on ollut tietenkin luontevampaa, muistanhan oman lapsuuteni sekä pikkusiskoni leikit. Joten, ei tämä kaikki nyt aivan uutta ole minulle. Mutta, miehelläni/kummisedällä on ollut kyllä hieman opeteltavaa. Hyvin luontevasti tämä opettelu on kyllä sujunut ja on ollut ihana seurata, kuinka mieheni silmistä loistaa pilke, kummitytön nähdessään. Ja, eihän tätä pientä keijua voi vastustaa kun hänet näkee. 
Vaikka ollemme saaneet seurata omien lapsiemme kehittymistä, kuunnella heidän hauskoja juttuja, hakea päiväkodista... On kummina oleminen myös jotain erityislaatuista. Hakea kummilapsi päiväkodista, joka jo kaukaa huutaa "Minun kummitätini tulee." Lapsi juoksee syliin, halaa ja antaa mojovan pusun. Saa tuntea itsensä erityiseksi!

Toivottavasti saamme luotua pysyvän ja ainutlaatuisen suhteen näihin ihaniin pieniin ihmisiin. Jotka kasvavat kovaa vauhtia ja oppivat uutta!

Ottakaamme mallia tästä keijukaisestamme ja nautitaan aurinkoisista kesäpäivistä!

Kaisa

Kommentit

 1. Kummilapsia on niin ilo seurata ja huomata miten he arvostavat myös kummejaan jo ihan pienestä pitäen.
  Ihana kuva!
  Lempeää kesäkuuta!

  VastaaPoista
 2. <3 Voi suloisuus<3

  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Voi mikä pikkuprinsessa siellä touhuaa <3
  Kummilapset ja kummivanhemmat on todella tärkeitä maailmassa. Meillä asuu muutama kummilapsi tässä lähellä ja yhtä näemme lähes päivittäin, sitä pienintä siis. Söpöliinejä kaikki ja jokainen niin erin ikäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hän on kyllä todellinen prinsessa! Sulattanut täysin meidän kummien sydämet. Niin, kuin meidän pienetmiehet myös!

   Poista
 4. Awww! Munkin lapsella on aivan ihana kummitädit 😍😍😍 Niin tärkeät henkilöt hänen elämässään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on hienoa kun lapsella muitakin aikuisia elämässä, kuin omat vanhemmat!

   Poista
 5. Minä olen kummitätinä jo viidelle lapselle, joista suurin osa alkaa olla jo aikuisia. Eilen viimeksi meillä yöpyi kummipoikamme oman lapsemme ilona...elämän rikkauksia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä kummilapset tuovat rikkautta elämäämme. Olemme kyllä mieheni kanssa heistä kaikista onnellisia!

   Poista
 6. Ihana kuva pikkuisesta prinsessasta ♥
  Keijukaisen keveää keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana. Hänen äiti lähetti tämän minulle, kysyin heti että saanko käyttää kuvaa blogissa. Sopi täydellisesti luonnostelemaani postaukseen!
   Ihanaa keskiviikkoa myös sinulle!

   Poista
 7. Kummius voi olla niin suuri rikkaus, juuri siitä kiinni paljon omaa sydäntä avaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kummius juurikin on.
   Aurinkoista torstaita!

   Poista
 8. Voi miten ihana kuva!
  Kummeina oleminen on todella rikkaus!
  Ihana omistaa hienot kummilapset!
  Ja omilla lapsillani on myös hyvät kummit!
  Mukavaa illan jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Ihana pikkuinen ja on aivan ihanaa saada olla äiti ja kummitäti myöskin :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti