Vaihtelevaa säätä

Tämä kesä on meillä hyvin erilainen, kuin aikaisemmat. Aiempina kesinä meistä on ollut toinen vanhemmista koko kesän kotona, aikaisemman työni sekä hoitovapaiden vuoksi. Nyt kun olemme molemmat työelämässä, on lomat pidettävä peräkkäin. Joten, yhteistä lomaa ei varsinaisesti ole. No, mutta tällä järjestelyllä, me niin kuin monet muutkin perheet saamme taattua pienille koululaisille turvallisen kesäloman. Kyllä 8 tuntia on aika pitkä aika koululaisten olla kotona keskenään pidempään. Toki tällaisiakin päiviä meillä tulee, mutta ei onneksi montaa.
 
Kun yhteistä lomaa ei varsinaisesti ole, on viikonlopuista otettava kaikki irti. Onneksi on mahdollisuus järjestää ns pidennettyjä viikonloppuja. Joten, viime torstaina irrotimme narut ja käänsimme keulan kohti saaristoa, heti kun itse sain työpäiväni tehtyä.
Lähdin saaren toiselle puolelle kuvaamaan. Ja, sainkin koululaiset mukaani myöskin kuvaamaan. Tuuli oli aikamoinen, vaahtopäät löivät rantaan. Kuvasaalis oli aika pieni, enemmän oli linssi kohdistunut ihaniin pienempiin kuvaajiin.
Aamulla kun heräsimme ja jatkoimme matkaa, oli maisemat tällaiset. Vaahtopäistä ei ollut tietoakaan kun saartensuojissa mentiin ja aurinkokin näyttäytyi. Päivän saaliina onkin viisi "bandaa", kun aurinkolasit päässä olemme olleet. 
Rantauduttuamme koululaiset lähtivät vielä soutelemaan. Kumivene on kyllä kiva vesilelu, omasta lapsuudestani muistan kuinka veneestä oli iloa koko kesäksi, kunnes aurinko oli hapertanut ja rantakivet puhkaisseet pohjan. Koululaisilla ei vielä pohja tai reuna puhjennut, mutta airo katkesi. Kyllä harmitti, kun uusi vene ja juuri saatu täytettyä. Mahtaakohan mennä takuuseen?

Kalasaalis jäi hieman pieneksi, vaikka kalastaja niin kärsivällinen olikin laiturilla. Koululaiset kävivät vielä uimassakin, itseäni ei veteen kyllä saanut. Perunoiden peseminen kylmässä merivedessä oli minulle riittävä kosketus veden kanssa. Toivottavasti ilmat lämpenevät ja vedet myös, ehkä itsekin uskaltaudun uimaan.

Pidennetty viikonloppu tuli tarpeen, nyt taas jaksaa töissä, juhannusta odotellen.

Oikein mukavaa loppuviikkoa!

Kaisa

Kommentit

 1. Ihastuttavia merimaisemia!
  Meren voima on niin upean rauhoittavaa katseltavaa.
  Ja pienet seikkailijat riemuitsevat varmasti veneretkistä!
  Leppoisia kesäiltoja siinä työn lomassa ja arjen helmoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on kyllä nin rauhoittava. Veneretki tuli kyllä tarpeeseen, sai pientä irtiottoa töistä. Ja, lapset kun ovat niin innoissaan veneilyistä. Saarissa on niin paljon tutkittavaa! ;)

   Poista
 2. Ihanat kuvat!
  Teillä on ollut mukava pidennetty viikonloppu!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viikonloppu oli kyllä mukava!
   Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 3. Oi että mitä maisemia!! Aivan ihania!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä veneillessä on ihanaa kun maisemat vaihtuvat kokoajan. Ja, vaikka paikallaankin pysyisi, niin meri muovaa maisemaa.

   Poista
 4. Näyttääpä ihanalta. Kyllä vesillä on hienoa, kun on kunnon kesä <3. Meillä hoitovapaa tarjoaa vielä yhden rennon kesän perheelle. Mutta ensi vuonna onkin jo uusi tilanne. Sitä jo pienellä huolella ajattelen. Vaan eiköhän kaikkeen sopeudu ja asiat järjesty vähemmilläkin vapailla. Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koen hyvin rentouttavaksi hetket veneilyn merkeissä. Ja, silloin olemme koko perhe yhdessä, ihanaa yhteistä aikaa. On kyllä hienoa kun meillä suomessa on tämä mahdollisuus pitää hoitovapaita. Ei kannata miettiä ja murehtia vielä tulevaa, vaan nauttikaa tästä hetkestä ja kesäsätä. Kyllä kaikki järjestyy! Mukavaa kesää teille!

   Poista
 5. Ihania kuvia! Tuo postauksen ensimmäinen kuva on niin hieno tyrskyrantoineen. Tuo veneily on siinäkin mielessä kiva, että siinä tulee väkisinkin oltua enemmän yhdessä (hyvässä ja pahassa), koska tilat ovat niin pienet, laatuaikaa siis :)
  Tuo kuva sinusta tuossa reunassa on muuten oikein pirtsakka ja edustava kuva.
  Nyt nautitaan sadepäivästä ja sen tuomasta "sisäpäivästä". Poika lähti isosiskonsa kanssa elokuviin... Mukavaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos!
   Joo, laatuaikaa tuo veneily juurikin on. Ja, koen itselleni rentouttavaksi, vaikka yhtälailla ruokaa tulee laitettua ja tiskattua, niin jotenkin on enemmän samalla läsnä muun perheen puuhissa.
   Sade raikastaa ja huuhtoo siitepölyjä pois! :)

   Poista

Lähetä kommentti