Rapeakuoriset sämpylät

Mikä voisi olla parempaa kuin tuoreet sämpylät iltapalana, sateisen mutta liikunnallisen päivän päätteeksi? No, eihän tuoretta sämpylää voita mikään. Nämä rapeakuoriset sämpylät ovat vieneet meidän koko perheen mennessään. Joten, haluankin jakaa tämän reseptin teille kaikille lukijoilleni. Alkuperäinen resepti löytyy Sikke Sumarin -blogista Sikeltä Sinulle.
RAPEAKUORISET SÄMPYLÄT
 
7,5 dl vettä
1 1/2 pussillista kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
 
Sekoita kaikki aineet keskenään, suurehkossa kulhossa. Taikinasta kuuluu jäädä hieman löysää. Peitä kulho leivinpaperilla ja leivinliinalla, laita kylmään. Taikinan voi tehdä illalla, jolloin saat tuoretta leipää aamulla. Tai, sitten aamulla taikina kylmään ja saat tuoreet sämpylät iltapalapöytään.
 
Nostele taikina kahden lusikan avulla kasoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sirottele päälle jauhoja ja tee viillot. Paista sämpylät kuumassa uunissa 230 astetta n 30 min.
 
Älä peitä sämpylöitä leivinliinalla, silloin katoaa rapeus!
Nämä reseptit joissa vaan sekoitetaan taikina ja sitten nostellaan pellille, ovat minun mieleen. Helppoja ja nopeita!
 
Mukavaa alkanutta huhtikuuta!
 
Kaisa


Kommentit

  1. Tuoretta leipää/sämpylää ei voita mikään, mutta olenkin leipäaddikti. Siis paistetaanks niitä oikeasti noin kauan noin korkealla lämpötilalla? Otinkin ohjeen heti ylös. Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa itsekin mietin, mutta kyllä sämpylöitä paistetaan todellakin noin kuumassa ja kauan. Kokeilehan ihmeessä, toivottavasti maistuu myös teille!

      Poista
  2. Kiitos reseptistä. Voikohan kokojyväjauhot korvata jollain? Niitä kun ei löydy kaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi korvata vaikka vehnäjauhoilla. Välillä laitan ruisjauhojakin enemmän, mutta sitten vehnäjauhoja tulee vähemmän. Testaamalla selviää hyvät suhteet jauhojen kanssa!

      Poista
  3. Nam..! Harmi että aamiainen tuli juuri syötyä, ryhtyisin muuten heti leipomispuuhiin :) Ei ole uunituoreen sämpylän voittanutta..!
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista
  4. En ikinä saa sämpylöistä taiottua rapeita, joten tämä resepti tuli tarpeeseen. :) Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä reseptillä ainakin itse olen onnistunut. Tsemppiä leipomiseen!

      Poista
  5. Vastapaistetut sämpylät on parhaita!
    Kiinnostava resepti, jota täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Näyttää aivan superherkulliselta!

    VastaaPoista
  7. Näitä täytyykin kokeilla! Tuo ruisjauhot tuo varmasti hyvää makua sämpylöihin.
    Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Ja, ruisjauhot tekevät kyllä hyvän maun sämpylään!

      Poista
  8. Sämpylät ovat ihan parhaita (ja suunnilleen ainoa leivonnainen, mitä teenkään). Niitä syö aina lämpöisenä liikaa. <3 Täytyy testata tämäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimiä sämpylöitä ei kyllä voita mikään!

      Poista

Lähetä kommentti