Joulun odotus alkakoon

Kaikki Peketissa -blogin Jani ja Aleksi, olivat hyvin kiteyttäneet ajatuksensa "Joulu ei ole päivämäärä - se on mielentila". Ja, tämä ajatus sopii hyvin myös omiin ajatuksiini. Joulu ei ole vain nuo kolme päivää aatosta - Tapaniin, vaan joulu on paljon muutakin. Joulu on odotusta ja erityisesti joulun odottamisesta nauttimista, valmistautumista jouluun.

Tänä vuonna meillä korostuu entisestään tuo joulun odottamisesta nauttiminen, kun mieheni on töissä joulunpyhät. Mutta, joulun odottamisessa on oma tunnelmansa ja sen korostaminen luo tunteen perheen yhteisestä joulusta.
Viikonloppuna koin että minun joulun odottaminen on nyt alkanut, kun pääsin nauttimaan pienestä joulukonsertista. Miten ihanaa olikaan vain istua ja kuunnella, kun muusikkoystäväni soitti ja lauloi ystävänsä kanssa. Perinteiset joululaulut uusilla sovituksilla, niin suomeksi kuin saksaksikin esitettyinä. 

Jouluntuntua oli myös sunnuntaisessa glögitapaamisessa blogiystäväni kanssa. Samalla kun nautimme glögistä ja jouluisista herkuista, tuli vaihdettua kokemuksia bloggaamisesta ja yhteistyötäkin ensi vuodelle suunniteltiin. Ihana ilta ja kukas muu sitä ymmärtäisi bloggaamisesta niin hyvin kuin toinen bloggaaja. Vertaistukea parhaimmillaan.
Olen valmis ns rikkomaan perinteitä monessa kohtaan, mutta jouluna tietyt lapsena opitut perinteet nousevat hyvin tärkeiksi ja niistä haluan pitää myös kiinni, sekä jatkaa perinteitä myös oman perheeni kanssa. Joulupöydässä tulee olla tarjolla tiettyjä ruokia ja jouluvalmisteluihin kuuluu tietyt lapsena opitut jutut. Samalla kun joulupöytään tuodaan uusia meidän perheen juttuja ja valmisteluistakin on muotoutunut perheemme näköisiä

Mitä muuta joulunodotukseemme kuuluukaan? Joulunodotustamme pääset seuraamaan blogissani joulukalenterin muodossa ja ensimmäinen luukkuhan aukeaa nyt perjantaina. Postaukset tulevat aina aamulla, joten uusi luukku on avattavissa aina aamupäiväkahvien aikaan. Julkaisen postaukset myös Facebook -sivuillani Unelmoiden ja haaveillen, joten tykkäämällä sivuistani pääset myös helposti avaamaan luukut joka päivä aina jouluaattoon saakka.
Luukuista avautuu meidän perheen herkkuja joulupöytään ja joulunodotukseen, vinkkejä jouluviemisiksi sekä perheemme jouluperinteitä, unohtamatta jouluista arvontaa. Joten, pysyhän mukana ja nautitaan yhdessä joulunodotuksesta!

Kaisa 

Kommentit

 1. Minusta joulussa parasta on just se joulun odotus! <3
  Onpa kiva, kun toteutat joulukalenterin, odotan innolla jo ensimmäisen luukun aukaisemista.
  Ihanaa joulunodotusta koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! Nautitaan joulun odottamisesta! <3

   Poista
 2. Aivan ihana postaus! ❤ ja kuinka ihana odottaa kalenteriasi 🎄

  VastaaPoista
 3. Ihania ajatuksia joulun tunnelmoinnista<3 Kylläpä onkin kiva seurata joulukalenteriasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan joulun odottamisesta ja avataan yhdessä luukkuja! <3

   Poista
 4. Tämä oli kiva ja totta, joulu on mielentila. Nyt vaan siihen moodiin, sillä itse jouluun aina liittyy kuitenkin joltisenkinlailla stressiä. Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään jättää stressi naulakkoon ja nauttia sekä tunnelmoida! <3

   Poista
 5. Hieno oivallus! Joulu todellakin on mielentila ❤
  Minä olen taas tänäkin vuonna kaikki joulunpyhät töissä, sekä kaikki edeltävät viikonloputkin, joten meidän joulu koostuu lukuisista pienistä ja rauhallisista hyggeilyhetkistä. Osa kahdestaan kipparini kanssa, osa toivottavasti muidenkin läheisten, kuten lastenlasten seurassa.
  Vielä olen malttanut olla ottamatta, muutamaa tonttua ja lyhtyä lukuunottamatta, enempiä joulukoristeita esille ;) mutta 1.12. taitaa rysähtää oikein kunnolla =D Ihanaa joulun odotusta teille ja kiitos kun saan osallistua siihen kalenterisi kautta ❤

  VastaaPoista
 6. Nimenomaan-joulun odotus on se juttu ♥ Kiva kuulla että sinulla blogissa joulukalenteri! Mukavaa viikkoa☻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavataan joulukalenterin luona ja avataan luukut yhdessä! Tunnelmoidaan ja odotetaan Joulua, nautitaan!

   Poista
 7. Ihana postaus♥ Täälläkin suorastaan rakastetaan sitä joulun odotusta..kaikki se ihana hössötys ja puuhastelu, välillä huomaa laulelevan siinä samalla joululauluja:) Täällä jo kovasti tuota kalenteria odotetaan ja mitä kaikkea ihanaa luukkujen takaa paljastuukaan!Mukavaa marraskuun loppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhastelu on ihanaa ja kaikki joulun tuoksut. Hei, itsekin huomaan välillä laulelevani puuhastellessani! <3

   Poista
 8. Vieläkin lämmöllä muistelen tapaamistamme! Pitäisi taas raivata kalenteriin tilaa ja nähdä joku ilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava nähdä. Otetaan uudestaan heti kun saadaan joulu ensin vietettyä!

   Poista

Lähetä kommentti