KEITTIÖ ILMAN TISKIKAAPPIA


Ystäväni piipahti meille yksi ilta käymään, juuri kun olin siivoamassa keittiötä ja tiskailin muutamaa astiaa. Asetin tiskatut astiat kuivauspyyhkeelle odottamaan, kunnes kaikki oli tiskattu ja aloitin astioiden kuivaamisen. Puhtaat astiat laitoin heti paikoilleen kaappeihin ja keittiö oli jälleen siivottu.

Mitenkä pärjäät ilman yläkaappeja ja etenkin tiskikaappia? Hyvinhän tämä vajaa vuosi on sujunut ja nopeasti sitä tulee rutiinit keittiön siivoamiseen. Kun siivoaa heti tiskit koneeseen ja ne muutamat astiat tiskaa sekä kuivaa kaappeihin, niin keittiö pysyy siistinä. 


Meillä oli aikaisemmin kolme pientä yläkaappia, joista yksi oli tiskikaappi. Tiskikaapissa kuivatettiin ja säilytettiin lähes pelkästään juomapulloja. Ja, kahdessa muussa kaapissa oli eripariastioita. Vuosi sitten kun päätimme että yläkaappeja ei takaisin keittiöön laiteta, myin ja lahjoitin nuo eripariastiat pois. Enkä ole kyllä kaivannut yhtään astiaa takaisin, mitkä poistoon laitoin. 

Ensin tuo avohylly aiheutti pientä päänvaivaa, mitä siinä sitten säilyttäisin. Mutta, pikkuhiljaa hyllylle on asettunut aamupalalla käyttämämme astiat. Välillä hyllylle kerääntyy tiskikoneen tyhjennyksen yhteydessä runsaasti astioita, joita sitten nostan kaappeihin. Omasta mielestäni kun riittää, että hyllyllä on lautasia ja kuppeja vain viisi, ei siis tarvitse olla koko astiastoa. 

Hylly on juuri sopivalla korkeudella, jonne lapsetkin ylettyvät. Aamulla kaikki tarvittava on kädenulottuvilla ja tiskikonetta tyhjentäessä astiat saa näppärästi paikoilleen. 


Keittiö on nykyään ihanan vaalea ja valoisa. Ja, muutoksen jälkeen ruokailutila sekä keittiö ovat kuin yhtä tilaa, vain katossa oleva palkki ja lattiamateriaalin vaihtuminen kertoo ns huonejaosta.

Tämä pieni muutos keittiössämme vaikuttaa suuremmalta mitä onkaan. Ja, olen niin tyytyväinen siihen että päätimme nuo yläkaapit ottaa pois. Ilman tiskikaappiakin pärjää oikein hyvin!

Aurinkoista kesäkuun viimeistä viikkoa!

Kaisa

Kuvat ovat Vähä Goto -blogin takana hääräilevän Jaanan ottamia.

Kommentit

 1. Teillä on kyllä todella kaunista 😍 ja yläkaapittomuus on aivan loistava 🥰 jos vaan olisi ollit mahdollista, olisin saman tehnyt meillä keittiöremontin yhteydessä. Kenties seuraavassa kodissa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Aina tällainen ei ole mahdollista, kaappejakin kun tarvitaan. Mutta, ehkä tulevaisuudessa! <3

   Poista
 2. Meillä keittiöremontti olisi enemmän kuin ajankohtaista, mutta remonttiin ryhtymonen ei oikein innosta...ja lähisuvussa olis vielä keittiömyyjäkin...;)
  Tuo yläkaapittomuus on kyllä kiva juttu ja edullinen muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, teiltä löytyy kyllä ammattitaitoa lähipiiristä ja ehkä koko remontinkin saisi tilattua hänen kauttaan. ;)

   Poista
 3. Kaunis ja elegantti sisusustus!Meillä on keittiössä yläkaapit.Ehkä pärjäisi ilman osaksi keittiötä, jos tekisi keittiörempan, kun on välitilassa laatat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ollut tyytyväinen yläkaapittomuuteen ja tuohon hyllyyn!

   Poista
 4. Tosi kivalta näyttää tuo tiskipöytä ilman yläkaappejakin. Meillä voisi kyllä tehdä saman, mutta mies ei kyllä siihen suostuisi. Hän on jotenkin niin muutosvastainen, ikävä kyllä. Meilläkin kun kaapissa on juurkikin vain niitä juomapulloja ja siivilöitä ja ihan jotain jonnin joutavaa tavaraa. Hyvin joutaisi yläkaapit pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummasti sinne kaappeihin kerääntyy kaikkea tarpeetonta ja kun järjestää tavarat sekä heittää pois ne mitä ei tarvitse, niin kaappeihinkin mahtuu tavarat paremmin!

   Poista
 5. On kyllä niin kauniin näköistä!

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömältä näyttää. Näytin miehellekin tämän postauksen ja vastaavasta keittiöstä haaveillaan.

  Ihanaa uutta viikkoa Kaisa❤️🤗❤️

  VastaaPoista
 7. Ihanan tyylikäs keittiö 👍🏻 Saanko kysyä mitkä ovat nuo hienot mustat seinävalaisimet? Etsiskelen juuri tuollaisia meidän kotiin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan oltu keittiiöön todella tyytyväisiä ja varsinkin valaisimet ovat kivat, ei perinteisiä valoja yläkaappien pohjassa. Valot on ostettu Raumalaisesta Sisustustalo Kodinonnesta ja ovat House Doctorin Wall Lamp.
   Mukavaa syyspäivää!

   Poista

Lähetä kommentti