MANDELJEPYRI


"Siinä on krääkneuloja, jamikkaa, puolilyöntiplättejä, jepyriä ja manteleita. Se on oikea raumanpitsien värisuora", kuvailee Tarmo Thorström tuotettaan.

Nyplääminen on perinteinen Raumalainen käsityötaito, mikä ei mummuni yrityksistä huolimatta ole minulle periytynyt. Pitsitaiteilija Tarmo Thorström on jo vuosia suunnitellut ja toteuttanut Raumalaista pitsikulttuuria uudella tavalla. Näin perinteinen nyplääminen on pysynyt tässä ajassa. Tarmon suunnittelemia pitsejä näkyy Raumalla hyvin erilaisissa paikoissa, maalattuna katukivetyksiimme kuin talvisin heijastettuna raatihuoneemme seinään.Mitä syntyy, kun yhdistetään pitsitaiteilija, sisustusliike, laserleikkaus ja kotimainen vaneri? Sain olla tänään mukana sisustustalo Kodinonnessa, kun lanseerattiin Tarmon suunnittelema pitsiaiheinen sisustustuote, kahtena erilaisena tuotteena. 

Nämä kaksi vanerista tuotetta, joihin on leikattu Mandeljepyri ovat monipuolisia tuotteita, käyttötarkoituksia on runsaasti ja uusia keksitään koko ajan. Niin kuin lämpimänä kesäisenä aamuna jo saatiin heti huomatakin. Tuotteen voi kiinnittää seinälle yksinään tai lisäksi kuvakollaasiin, muodostaa kaarista pöytäliinan. Oma suosikkini oli ehdottomasti lasinalusena kattauksessa. Kotiin lähtiessäni otin mukaani puolikaaren, kauniiseen pakettiin paketoituna. Paketin aukaistaessani tuotteesta tuli ihana aito puuntuoksu, samettisen sileä vaneri mustaksi petsattuna. Nyt vain  mietin, kiinnitänkö tuotteen seinälle vai jätänkö lasinaluseksi. Mihin päädyn asettamaan tuotteeni, selviää varmasti jatkossa.


En voi muuta kuin olla ylpeä raumalaisesta osaamisesta ja rohkeudesta lähteä toteuttamaan ideoita valmiiksi tuotteiksi. Kotimainen vaneri, perinteinen käsityö, raumalaisuutta ja suomalaisuutta parhaimmillaan. Onnea Tarmo ja Johanna uudesta tuotteesta!

Kaisa

Lainatut tekstit Kodinonnen kutsusta Mandeljepyrin julkistamis- ja lehdistötilaisuuteen

Kommentit

 1. Tää on niin huppu juttu! Hieno idea ja toteutus...taas yksi asia lisää, miksi voi olla ylpeä omista juuristaan. Rakastunut Raumaan!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaksi tuotetta ovat kyllä niin hienoja ja kiva kun saadaan pitsiä uudella tavalla esille ja markkinoille!

   Poista
 2. Rauman pitsien hurmaa!! <3
  Aivan ihastuttavaa tuo kaaripitsi puusta!! Kaunis idea!
  Kesän lumoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin hieno tuote. Saa olla ylpeä Raumalaisesta osaamisesta!

   Poista
 3. Wau, tämä tuota on suuri keksintö ja niin hieno! Hyvältä näytti puolikaari tuolla seinälläkin, mutta lasin alusena oli erityisen kaunis. Loistava keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ihastunut juurikin lasinalusena tuohon puolikaareen!

   Poista
 4. Vau miten hieno idea! Ja tuo toteutus on todella upea ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä tuotteissa on kyllä raumalaisuus ja suomalaisuus niin hyvin esillä! Ja, mitä hienoa osaamista meiltä täältä löytyykään!

   Poista
 5. Oli kiva tapahtuma ja ilo olla mukana 😊 minun sydämeni vei tuo Kulma, vaikka molemmat ovat ihastuttavia♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava olla mukana tilaisuudessa. Ja, kaari on minunkin suosikki!

   Poista

Lähetä kommentti