Kesä on täällä


Viikko sitten koululaisilla alkoi kesäloma ja usealla aikuisellakin. Poikkesin viikolla muutamana päivänä keskustassa, väkeä oli liikenteessä aivan erilaisesti kuin aikaisempina viikkoina. Meillä kun kaupunki ja varsinkin keskusta on kovin hiljainen normaalisti, mutta nyt kaupunki on herännyt kunnolla talviunestaan.

Vaikka itse olinkin vielä normaalisti töissä miehen lomaillessa poikien kanssa, tarttui tuo ihana lomalaisten iloisuus ja lomatunnelma itseenikin. Kaupungissa vierailevat turistit ja monikulttuurisuus näkyi sekä kuului. Kesä ja aurinko on voimaannuttava, tuo mukanaan rennon tunnelman.

Lomatunnelma tarttui itseenikin ja onnekseni sain järjestettyä loppuviikon vapaaksi, mikä mahdollisti perheen pienen yhteisen retkenkin. Pienikin irtiotto arjesta tekee hyvää mielelle ja antaa voimia kesäisiin työpäiviin. Niin kuin aikaisempinakin vuosina, lomailen pätkissä jotta mahdollistamme pojille ja etenkin kuopukselle mahdollisimman pitkän kesäloman. Muutama vuosi menee vielä näin ja sitten kuopuskin pärjää jo yksin kotona pidempiä aikoja. Mutta, nyt näin ja tulevaisuudessa sitten sen hetkisen elämäntilanteen tarpeiden mukaisesti.

Joten, lomailet sitten pätkissä tai yhtäjaksoisesti, viikonloppuisin tai iltaisin, niin nautitaan auringosta sekä lämmöstä. Ei loman pituus tai ajankohta ratkaise, vaan asenne. Käydään uimassa ja syödään jäätelöä, vietetään aikaa läheisimpien kanssa ja järjestetään ohjelmaa juuri sen verran kun itselle sopii, ei suoriteta vaan nautitaan kesästä. Istutaan laiturin- tai kannonnokkaan, kuunnellaan laineiden liplatusta tai linnun laulua. Kastetaan varpaat rantaveteen, annetaan kesätuulen puhaltaa hiuksiimme ja kerätään niityltä kukat maljakkoon.

Tästä tulee hyvä kesä, tunnen sen! 


Kaisa

Kommentit

 1. Hyvää lomaa koko perheelle!Itse olen lomalla ja tämä on kyllä ihanaa aikaa.Lämmintä on ollut ja vettä sitten satoikin tänään ihan toden teolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä niin ihanan lämpimiä ja aurinkoisia päiviä ollut. Nautitaan!

   Poista
 2. Juuri näin! Asenne ratkaisee kesänkin vietossa. Itselläni ei ole lomaa lainkaan, joten ilo on otettava irti pienistä hetkistä pitkin kesää. Kiva, kun olette järjestäneet lomanne niin, että lapsilla on mahdollisimman pitkät lomat päiväkodista. Se on äärimmäisen tärkeää, koska myös lapset tarvitsevat lomaa. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle, Kaisa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asenne ratkaisee ja kyky joustaa, näin saadaan kaikille mukava kesä! <3

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Minä en ole uinut moneen vuoteen. Mutta kun katselen näitä sinun kuviasi " melkein " tekisi mieli. Toivotan teille monia ihania hetkiä yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uiminen on lapsille niin mieluista puuhaa. Kyllä tuo uiminen jää itselläkin nykyään kovin vähiin, lähinnä käyn vain kastelemassa! :)

   Poista
 4. Ihanat lomakuvat <3 Ja niin se on, että kesästä saa paljon irti kun on oikea asenne ja lomafiilis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Asenne kun on kohdallaan, nauttii jokainen kesästä eniten! <3

   Poista
 5. Teidän kesän viettonne näyttää ja kuulostaa oikein ihanalta ❤
  Ei se loman pituus. ajankohta, kelit tms. vaan oikealla asenteella se paras lomafiilis saavutetaan :) Oikein hyvää kesää ja lomaa teidän koko perheelle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja, oikein mukavia kesäpäiviä sinne sinulle sekä kipparille ja erityisesti pienimmille kippareille! <3

   Poista
 6. Kesä ja aurinko voimaannuttaa, tuo on niin totta! :)
  Kiva kirjoitus ihanine kuvineen!

  Oikein mukavia kesäpäiviä sinne teille! <3

  VastaaPoista
 7. Ihastuttavaa kesän tunnelmaa sinne teille!
  Niin kesänmakuisia kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa ja rentoa kesää sinne teillekin! <3

   Poista
 8. Ihanat kesäkuvat!
  Mukavaa kesää sinne teille :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat joista todella välittyy upea kesäfiilis. Ihanaa viikkoa ja nautinnollisa kesäpäivä teille<3

  VastaaPoista
 10. Hyvä kesä on tuloillaan, ihania aurinkoisia kesäpäiviä ♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti