RAIKAS JUHANNUSJUOMA


Uudet perunat, silliä ja tilliä, grillin tuoksua, saunan lämpö... Keskikesän juhla on jo aivan lähellä. Juhannukseen kuuluu usealle meille paljon perinteitä, on mökkeilyä ja veneilyä, ystäviä ja festareita. Onko sinulla perinteitä juhannukseksi?

Meillä täällä Raumalla kuuluu juhannukseen perinteisesti festarit. Jos ei nyt varsinaisesti osallistuminen festareille, niin ei voi välttyä näkemästä tai kuulemasta juhlijoita. Aiemmin festarit todellakin kuuluivat koko kaupungissa, mutta nykyään juhlinta on saatu rajattua selkeämmälle alueelle ja juhlinta muutenkin siisteytynyt. Illalla kävin tekemässä lenkin festarialueen läheisyydestä ja jälleen on mahtavat järjetelyt tekeillä. Hienoa että tällaisia juhlia järjestetään, ehkä tulevina vuosina vielä itsekin eksyn festareille.

Varsinaisia perinteitä meillä ei ole juhannukseksi, muuta kuin että syödään hyvin ja ruokaa laitetaan yhdessä. Ruoat on hyvin perinteisiä, uusia perunoita ja kasviksia, kalaa ja grillattavaa, mansikoita ja jäätelöä. Ja, luulen että tällaisilla tarjottavilla mennään tänäkin vuonna. Kun ollaan ulkona koko päivä ja ruokailutkin suoritetaan ulkona, niin ruokaa on syytä varata riittävästi, nälkä kun tunnetusti tulee jokaiselle uimisen sekä pihapelien lomassa.

Ruokailun lisäksi on hyvä muistaa juominen, varsinkin näin lämpiminä kesäpäivinä. Teimmekin poikien kanssa pihallamme kasvavista raparpereista juhannusmehua. Kylmänä ihanan raikasta ja makeaa. Sopii näin juhannuksena juotavaksi, mutta sokerimääränsä vuoksi ei välttämättä ole koko kesän juoma. Jos pihaltasi löytyy raparpereja, niin suosittelen tekemään keskikesän juhlaan itse raikasta juotavaa. Mehu on helppo ja nopea valmistaa!

RAPARPERIMEHU

4l vettä
1kg raparpereja
0,5kg sokeria

Huuhtele ja pilko raparperit kuorineen. Laita vesi ja raparperipalat kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10-15min. Lisää sokeri, sekoita hyvin jotta sokeri liukenee kokonaan. Anna jäähtyä hiukan.

Siivilöi mehu ja pullota. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. 

Tarjoa joko sellaisenaan tai vedellä laimennettuna!


Oikein ihanaa ja rauhallista Juahnnusta!

Kaisa

Kommentit

 1. Kiitti raparperimehuvinkistä. Pitääpä kokeilla. Meillä juhannukseen kuuluvat juurikin nuo mainitsemasi, lisäksi veneilyä, jos sää sallii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus suosi veneilijöitä, joten mekin olimme saaressa.
   Aurinkoisia kesäpäiviä!

   Poista
 2. Varmasti ihana kesäjuoma 😋

  Iloista juhannusta! 🍓💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvää ja hyvin tehnyt kauppansa. Suosittelen testaamaan, jos raparpereja sattuu olemaan runsaasti! <3

   Poista
 3. Ihanan kuuloinen kesäjuoma <3

  Hyvää Juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvää ja varsinkin kylmänä raikas! <3

   Poista
 4. Nam, raparperimehu maistuisi kyllä!
  Mukavaa juhannuspäivän iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehu kyllä maistui ja oli varsinkin lasten suosikki! <3

   Poista
 5. Raikas raparperimehu maistuisi meikäläisellekin :)
  Oikein mukavaa juhannuksen jatkoa ja sydänsuven aikaa sinne teille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raparperimehu on kyllä maistunut pojille. Nyt näyttää raparperit vähentyneen pihalta, että mehuja tehdään taas ensi vuonna.
   Aurinkoisia kesäpäiviä sinne teillekin! <3

   Poista
 6. Raparperimehu on ihan parasta <3 Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin hyvää, nopea ja helppokin vielä valmistaa! <3

   Poista
 7. Tuota voisin kokeilla, kun meillä on ihan hirveästi raparperia taas kasvanut. Viime vuonna sitä karsittiin kunnolla, mutta taitaa olla niin hyvä paikka niillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Mehuun saa hyvin "tuhottua" raparpereja pihamaalta! :)

   Poista
 8. Olen joskus kokeillut tuota raparprireseptiä, mutta oman pihan raparperisato on harmi kyllä mennyt niin pieneksi, että saadaan juuri ja juuri jokunen piirakka tehtyä.
  Ihanan makuista tuo mehu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tätä mehua tehty nyt muutaman kerran ja pihan raparperipuska näyttää nyt tyhjyyttää. Eli, ensi vuonna taas.
   Mehuun menee tosiaan aika monta raparperia, joten hyvä että saatte onneksi muutaman piirakan tehtyä.
   Aurinkosia kesäpäiviä! <3

   Poista

Lähetä kommentti