KOTISEUTUMATKAILUA


Kovin usein tulee mietittyä, minne sitä lähtisi reissuun. Vaikka ei haavelisi mistään ulkomaanmatkasta, niin ainakin naapurikaupunkiin pitäisi päästä. Mutta, kuinka usein sitä tulee käytyä katsomassa ihan niitä oman kotikaupungin nähtävyyksiä? Liian harvoin, ainakin minun.

Meillä täällä Raumalla on aivan ihastuttava vanha kaupunki, jossa mielelläni kävelen ja katson kauniita puutaloja. Kapeilla kaduilla ja kujilla kulkiessa voi vaikka eksyä, niin ihastuttavan sokkeloinan puutaloalue on. Kirjoitin muutama kesä sitten vierailustamme Vanhassa Raumassa ja posliinikoirista, sen pääset lukemaan TÄSTÄAamulla lupasin kuopukselle, että tänään pyöräillään kiikaroimaan vesitornille. Iltapäivällä sitten teimme lähtöä ja olimme juuri hyppäämässä polkupyörien selkään, kun rankkasede iski päällemme. Kun olimme jo melkein menossa, niin ei auttanut muu kuin vaihtaa vaatetta, ottaa auto allemme ja kurvata kaupungin toiselle puolelle.

Vesitornissa riittikin ihmetystä jo heti alhaalla kun hissiä odotimme. Hissi kolisi ja oli kovin hidas. Kuopus miettikin, onko se aivan toimiva. Hississä on vanhat kuoret, mutta varsinainen "kori" uusittiin joitakin vuosia sitten. Edelleen todellakin kolisee, kuin omassakin lapsuudessa. Ja, hidas on, mihin ei nykyajan lapset ole tottuneet.

Huipulle päästyämme, menimme ensimmäiseksi tarkastamaan, vieläkö kaukoputki on paikallaan. Omassa lapsuudessani markan kolikolla kun pääsi kurkistamaan kaukoputkella, missä se oma koti on. Nykyään kaukoputki ei maksanut mitään ja pääsimmekin rauhassa katsomaan kakkien läheistemme kodit. Jäätelöt ja kahvit nautittuamme lähdimme kävelemään rappusia alas. Vielä matkalla alas kurkistelimme pienistä ikkunasyvennyksistä ulos. Vaikka ilma olikin kovin harmaa, reissu oli mukava. Mietimmekin jo, missä oman kotikaupunkimme nähtävyydessä seuraavaksi vierailisimme.

Kaisa

Kommentit

 1. Joskus ei tarvitse mennä kauaskaan, kun on jo kivaa tekemistä.Minä suuntan oman kaverini kanssa kaupunkiin huomenna.Tapaamme myös yhden toisen ystävämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä sitä tekemistä omassakin kotikaupungissa on. Toisinaan vaan sokeutuu kaikelle kivalle, mitä lähellä on.
   Sinulla onkin mukava päivä tiedossa. Ystävät on <3

   Poista
 2. Vesitorni on hyvä retkeilykohde. Jo pelkästään matka ylös ja alas tarjoaa pientä jännitystä. :)
  On totta, että omasta kotikaupungistamme löytyy vaikka mitä ihmeteltävää...
  Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo hissillä ylös meneminen taisi olla aika jännittävää. Onneksi rappujapitkin pääsi alas! :)

   Poista
  2. Joskus on kiva leikkiä ajatuksella, että on turistina omalla kotipaikkakunnallaan. Katsoa lähimaastossa ja taloja uusin silmin. Nähtävyyksiäkin. Ottaa kameralla kuvia turistikohteista. Käydä paikallisessa museossa tai kirkossa. Ihan vaan istua kahvilaan katselemaan ikkunasta ohikiitäviä ihmisiä.

   Poista
 3. Joo se on jännä miten kunhan jaksaa selvittää niin läheltäkin löytää vaikka mitä nähtävää. Mekin monesti löydetään vaikka mitä tekemistä täällä Rauman lähellä kunhan jaksaa vähän selvitellä. Harmi, että teille sattui vähän huono keli. Tuo hissikin kuulosti vähän siltä, että olisi ollut hissihuollon tarpeessa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti