SAMA JUTTU JOKA VUOSI


Mitenkä välillä tuntuu, että sama juttu joka vuosi. Eikö virheistään pitäisi oppia? No, ei täällä nyt mitään kovin dramaattista ole tapahtunut, mutta harmittaa kyllä kun ei jaksa tai muista ennakoida kaikkia asioita.

Ollaan vietetty perheen kanssa mukava lomaa veneillen. Pikkuhiljaa olemme palanneet arkeen loman jälkeen, hyvin jaksaa kun loma oli onnistunut ja rentouttava. Kirjoittelen reissusta vielä lisää, kunhan saan muistikortilla olevat kuvat käytyä läpi ja niitä kuvia kun tuli taas napsittua aika paljon, känyköillä otetut kuvat sen lisäksi. Instan puolelta voi käydä kurkkimassa kuvia sekä kuulumia lomastamme.


Mutta, nyt siihen asiaan. Olin tilannut jälleen säilöttäviä marjoja ja koko perheen rekrytoinut tähän hommaan. Katsonut että rasioita ja pusseja on riittävästi, jotta marjat saadaan nopeasti pakastimeen. Tämä marjojen puhdistaminen, rasioiminen ja pussittaminen sujuikin kuin tanssi, voisin jopa suositella porukkaamme muillekin, niin tehokasta liukuhihna työskentelyä.

Kaikki vaikuttikin sujuvan hieman liiankin hyvin, kunnes tuli vaihe nostaa rasiat ja pussit pakastimeen. Mitenkä sitä joka vuosi unohtaa pakastimen siivoamisen ja inventaarion tekemisen? Eli, pakastin oli aivan järkyttävässä kunnossa. Meillä kun pakastinta käyttää koko perhe ja varsinkin näin kesäisin siellä käy tahmatassuja jäätelöä hakemassa. Pakastimesta siis löytyi tyhjiä jäätelökoppia, pakettijäätelönjämiä jotka olivat myös hieman sulaneet (siis sulaneita jäätelöjämiä nostettu pakastimeen) laatikon pohjalle. Lähes tyhjiä mustikkarasioita, kun puuron/murojen sekaan on aamuisin hiukan vaan kaadettu rasiasta.Ja, tämän siivoamisen kun olisi voinut tehdä jo aikaisemminkin. Mutta, kun ei. Uudet marjat odottivat pöydällä että pääsisivät kylmään, kun miehen kanssa siivosimme ja pesimme laatikoita, kuivasimme jotta voi taas nostaa pakastimeen takaisin. Jospa tästä nyt oppisin ja muistaisin ensi vuonna, että pakastin olisi hyvä siivota ennen säilömisaikaa.

No, onneksi ei tämän suuremmasta dramatiikasta ollut kyse ja nyt pakastin on siivottu sekä inventaario tehty. Marjat on pakastimessa näteissä riveissä ja kasoissa. Ja, tilaakin vielä jäi, jotta ollaan saatu syksyisempiäkin marjoja pakastimeen mahtuvat.


Ollaankin nyt viikonloppuna kerätty maalla viinimarjoja sekä kirsikoita pakastettavaksi. Marjojen kerääminen olikin mukavaa hommaa kun aurinko paistoi ja lempeä jo viileämpi syystuuli puhalteli. Marjat on saatu putsattua ja pakastimeen, nyt on mukava syksyllä napostella ja lisätä puurojen sekä smoothien joukkoihin.

Mitenkäs teillä? Onko marjoja pakastettu ja työ sujunut ilman suurempaa dramatiikkaa?

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Kaisa

Kommentit

 1. Tuo on niin tuttua. Itsellekin käynyt niin monesti tuo sama. Munkin pitäisi kerätä viinimarjat pois ennenkuin linnut syövät ne. Mansikoita en pakastanut lainkaan, mutta muita marjoja kyllä. Ihanan siistiltä näyttää nyt teidän pakastin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on kiva napsia pakastimesta marjoja, kun kaikki purkit ja pussit on laatikoissa siististi. Saa nähdä kuinka kauan tätä järjetystä kestää! :)

   Poista
 2. Niin tuttua joka ikinen vuosi! Pitäisi oikeasti muistaa siivota ajoissa joka kerta pakastin, mutta kun ei, joten meillä sama homma. Kaikki on valmiina ja sitten alkaa pakkasen pesu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tuo siivoaminen aina jääkin. Toki pakastin sinänsä tulee siivottua talvipakkasilla, mutta tämä tahmatassujen ja inventaarion tekeminen näin ennen uutta pakastuskautta aina jää viimetippaan. :)

   Poista
 3. Onpa teillä hauska tehotiimi siellä säilömispuuhissa😊 meillä päivittäiset smoothiet ovat jo verottaneet tämänkin vuoden oman pihan antimet jo kokonaan. Tuo villitys on niin hurjana täällä, että ei taida pakastin lainkaan täyttyä tänä vuonna ainakaan itse kasvatetusta sadosta😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tehty nyt muutamana aamuna smoothieta kirsikoista ja karviaisista, banaanin sekä abbelsiinin kanssa. Ja, hyvää on ollut. Joten, eipä ole taaskaan tullut turhaan puskissa kyykittyä! :)

   Poista
 4. Meillä pakastin siivotaan yleensä talvella, kun pakasteet voi laittaa hetkeksi ulos odottamaan. Tämä kertonee vain siitä, ettei meillä harrasteta juurikaan kesän sadon säilömistä. Jossain vaiheessa pakastin mansikoita ja tein viinimarjamehua, mutta tämä kaikki on vuosien saatossa jäänyt. Meillä pakastimessa on enemmän muita metsän antimia (riistaa ja sieniä). Minusta on hienoa, että koko perhe osallistuu "marjatalkoisiin"...uskon, että ne maistuvatkin paremmilta, kun ne on joko omain käsin poimittu tai pakastettu :) Mukavaa viimeistä lomaviikko sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjoja on mukava kerätä yhdessä ja on ihana huomata kuinka lapsetkin niitä pakastimesta löytää välipalaksi tai aamulla puuron joukkoon!

   Poista
 5. Meilläkin pakastin tulee putsattua talvipakkasilla. Nyt on vähän putsattu, kun piti saada kanssa marjoille tilaa mansikka-aikana. Vielä mahtuu marjaa ja toivonkin että vielä mustikoita saatais kerättyä.

  Teillä hyvin organisoitu tuo homma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahmatassujen kanssa tuo pakastinkin vaatiin siivousta useampaan kertaan vuodessa. :) Mutta, nyt on pakastin täynnä marjoja, vielä omenasosetta ja tyrnejä olisi mukava saada mahtumaan.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti