Kaktukset

Olimme tässä muutama viikko sitten käymässä kukkakaupassa. Koululaiset ensin kiertelivät myymälässä ja tutkivat valikoimaa, lopuksi tiedustelivat hyvin kiinnostuneina kaktuksista ja niiden hoidosta. Myyjä oli hyvin asiantunteva ja ystävällinen, kaktuksen hoitaminen tuli hyvin selväksi.

Lopuksi pojat päättivät hankkia kaktukset omiin huoneisiinsa. Nyt kaktuksia on suihkuteltu varovaisesti kerran viikossa ja hyvin ovat voineet.

Ihania nämä lapset. Paikka minne kaktukset sijoitetaan oli heti selvä, sekä istutusruukut. Koulupöydille ja heidän omiin Kivi-kynttilälyhtyihin. Ihaillen seuraan lasten kaktusten hoitoa. Jospa vaikka innostuvat muidenkin viherkasvien hoitamisesta. Viherkasvienhoitaminen kun ei kuulu omiin vahvuuksiini.

Kaisa

Kommentit

 1. Meillä ei ole sattuneesta syystä yhtäkään viherkasvia kotona. Kaktus voisi olla ehkä ainut vaihtoehto jonka minäkin saisin (ehkä) pidettyä elossa ;)
  Tosi kivalta kaktukset näyttävät noissa kynttilälyhdyissään, joka onkin mitä mainioin idea istutusruukuiksi! Hienoa pojat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti poikien kaktukset viihtyvät meillä pitkään. Itse kun en ole mikään viherkasvien hoitaja. Onneksi on muutama kasvi jotka ovat viihtyneet meillä jo pidempään (nyt jo kohta vuoden), pullojukka ja anopinkieli. Taitavat olla kasveja jotka eivät ota nokkiinsa heti jos unohtaa kastella. Katsotaan! Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 2. Kiva idea istuttaa kaktukset kivi-tuikkuihin. Minulla on menestyneet sekä anopin kieli että anopin hammas. Muutama palmukin on pysynyt hengissä vaikka kasteluni on "silloin kuin muistan"-tyyppistä. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa...jälleen kerran!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat pojat tainneet (joutua) katsoa äidin kanssa sisustusohjelmia. :) Niin on kehittynyt sisustussilmä! :)

   Poista
 3. Meillekin on hankittu muutama pikku kaktus ja juurikin lasten toiveesta :) Ja ovathan ne jotenkin symppiksen näköisiä "kukkia". Antavat armoa laiskalle kastelijalle...

  Tosi mukavaa kun jätit kommenttia blogiini, löysin siis myös tänne. Kiva blogi sulla! Täytyykin ajan kanssa tutustua vielä paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, tervetuloa lukijakseni.
   Kaktukset ovat kyllä hyvin kiitollisia. Mutta, olisi niin kiva kun saisi viherkasveja hoidettua pidempäänkin kuin leikkookukkien verran. :) Jospa lapset innostuisivat hoitamaan myös muita kasveja!

   Poista

Lähetä kommentti