Porkkanasämpylät

Viime viikolla saimme nauttia ensimmäisistä pakkasaamuista tänä syksynä. Aloitimme myös takan lämmittämisen. Takan antama lämpö ja luoma tunnelma on ihanaa, rauhoittavaa.

Pidän pullan ja sämpylöiden leipomisesta. Ja, mielestäni parhaiten saan taikinan kohoamaan takan päällä. Joten, en leivo (kohotettavia leipomuksia) kuin syksyisin ja talvisin. Nyt takassa on tuli, joten päätimme lasten kanssa sunnuntaina ryhtyä sämpylöiden leipomiseen. Taikinan joukkoon sekoitimme Mamman luota nostetuista porkkanoista raastettua raastetta. 


Varsinaisena leipurina toimi tällä kertaa keskimmäinen pojistamme. Ja, lopputuols oli mitä muutakaan kuin erittäin kauniisti pyöriteltyjä sämpylöitä ja maultaan maukkaita. Sämpylät katosivat maitolasillisen kera nopeasti kasvavien lasten suihin.

Sämpylöiden tuoksu oli vallannut kotimme. Jokainen oli syönyt vatsansa täyteen tuoreita ja terveellisiä, itsetehtyjä sämpylöitä. Pian hiljaisuus laskeutuikin kotiimme, kun jokainen poika nukahti/rauhoittui huoneeseensa lukemaan! 

Leipominen oli mukavaa yhteistä tekemistä. Täytyypi pyöräyttää uusi taikina lähiaikoina. Ja, varmasti yhteisiä hetkiä leipomisen merkeissä tulee useampiakin, mitä lähemmäs joulua mennään!

Mukavaa keskiviikkoa!

Kaisa

Kommentit

 1. Kiitos ideasta! Jospa minäkin innostuisin leipomaan. Oli sitten tuore pulla tai sämpylä, niin niiden menekki on taattua! Kivaa keskiviikko päivää sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipominen on niin kivaa yhdessäoloa ja tekemistä. Ja, kun vielä yhdessä nautitaan lopputuloksesta. Kaikki on niin tyytyväisiä! Kiitos samoin!

   Poista
 2. En ole koskaan ollut innokas leipomaan, mutta sämpylöitä ja korvapuusteja on yhdessä tyttöjen kanssa tullut leivottua lukuisat kerrat, kuten myös joulutorttuja sekä pipareita perinteisesti viikkoa ennen jouluaattoa. Saas nähdä onnistuvatko kimppaleipojaiset tulevan joulun alusaikaan. Toivottavasti! :)
  Nykyään kun tytöt asuvat jo omillaan, on mieheni meistä kahdesta se, joka saattaa pyöräyttää parikin pellillistä korvareita ihan ykskaks yllättäen :) Itse en enää oikein jaksa innostua.......muuta kuin niiden syömisestä ;)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa on mukava leipoa. Ja, tuotetta tärkeämpää onkin yhdessäolo ja -tekeminen. Saattaa olla että oma leipominenkin vähenee, kun en enää saa lapsista apulaisia. Toivottavasti yhteinen joululeipominen onnistuu teillä ennen joulua! Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti