Lempi vuodenaika?


Usein kuulee sanottavan "Olen kesäihmisiä!" tai "Pidän eniten talvesta!" Ehkä itsekin toisinaan kommentoin tähän tyyliin. Mutta, etenkin viime viikolla ryhdyin miettimään, mikä minun lempi vuodenaikani on? Jokaisessa vuodenajassa kun on jotakin ihanaa ja parasta.
 
Hiihtolenkki metsässä, pysähdys kaakaolle. Lämmin takkatuli. Talvella luonto on niin kaunis ja puhdas. Valkoinen ja kimalteleva.
 
Lumet ja jäät sulavat, purot solisevat. Keväällä saa seurata kun luonto herää talven jälkeen kukoistukseensa. Linnut palaavat laulaen reissuiltaan.
 
Kesällä luonto on vihreimmillään. Saa tuntea kuinka lämmintuuli sivelee hiuksia ja rantakalliolla saattaa uittaa varpaitaan.
 
Syksyn kirpsakat, ensimmäiset pakkasaamut. Lehtien rapina kävelylenkillä. Nuo lämpimät auringonsäteet. Väriterapiaa kaikkialla.


Mikä on minun lempi vuodenaikani? Jokaisessa vuodenajassa kun on sitä jotakin parasta. Sitä jotakin minkä haluaisi säilöä pulloon ja nauttia hetkenä, jolloin muuten kaikki tuntuu harmaalta.

Joten, en osaa sanoa mikä on lempi vuodenaikani. Kuluneella viikolla olen useasti ajatellut, että syksy on paras vuodenaika. Mutta, kun mennään muutama kuukausi eteenpäin ja maa on peittynyt lumeen, ikkunat kuurankukassa. Saatan ajatella, että talvi on kyllä paras vuodenaika.
 
Joten, nauttikaamme syksystä ja kerätkäämme energiaa luonnosta! Toivotankin kaikille lukijoilleni oikein energistä alkavaa viikkoa!
 
Kaisa

Kommentit